سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تعداد خانوارهایی که از مراتع امرار معاش می‌کنند ۵ برابر ظرفیت آن است

ایسنا | اجتماعی و حوادث | پنجشنبه، 09 خرداد 1398 - 13:03
رئیس گروه مرتع‌داری دفتر امور مرتع‌داری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری گفت: در حال حاضر ۵ برابر پتانسیل عرصه مراتع، یعنی ۹۳۹ هزار خانوار از طریق اقتصاد دام امرار معاش می‌کنند.
مراتع،دام،مرتع،علوفه،سازمان،ارزش،اشاره،آبخيزداري،پتانسيل،مهد ...

رئیس گروه مرتع‌داری دفتر امور مرتع‌داری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری گفت: در حال حاضر ۵ برابر پتانسیل عرصه مراتع، یعنی ۹۳۹ هزار خانوار از طریق اقتصاد دام امرار معاش می‌کنند.
به گزارش ایسنا، فاطمه مهدوی در یک برنامه رادیویی با اشاره به تعریف مرتع گفت: مرتع یک اکوسیستم پیچیده و مرتع‌داری نیز علم و هنر نگه داشتن اکوسیستم پیچیده آب، خاک، گیاه و انسان در کنار یکدیگر است.
وی ادامه داد: با تصویب قانون ملی شدن اراضی ملی در سال ۱۳۴۱، هرگونه بهره‌برداری از عرصه‌های منابع طبیعی اعم از جنگل، مرتع و بیابان در قالب طرح مرتع‌داری انجام می‌گیرد و مجوزهای بهره‌برداری نیز به صورت موقت و سالانه صادر می‌شود.
مهدوی با بیان اینکه ارزش مراتع صرفاً به علوفه و دام محدود نمی‌شود، اظهار کرد: بر اساس مطالعات بین‌المللی ارزش مراتع به دو دسته بازاری و غیربازاری تقسیم می‌شود.
ارزش‌های بازاری شامل علوفه و تولید دام است و ارزش‌های غیربازاری مراتع نیز شامل تلطیف هوا، تولید اکسیژن، ترسیب کربن و توازن چرخه آب می‌شود.
رئیس گروه مرتع‌داری دفتر امور مرتع‌داری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به اینکه ارزش علوفه مرتع در تحقیقات فائو نسبت به سایر ارزش‌های مرتع تنها ۲۵ درصد برآورد شده است، افزود: بر اساس مطالعات دانشگاه‌های ایران، ارزش ریالی علوفه نسبت به سایر کارکردها به زیر ۱۰ درصد و در برخی مناطق کشور به ۲ درصد می‌رسد.
وی با اشاره به مهم‌ترین عامل تخریب مراتع کشور گفت: چرای بی‌رویه دام و عوامل انسانی بیشترین تغییر کاربری و فشار بر مراتع را دارند.
از گذشته ۲ تا ۲.۵ برابر دام مجاز ظرفیت مراتع در استان‌های مرکزی و مناطق روستایی تعریف شده است.
مهدوی در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر ۵ برابر پتانسیل عرصه مراتع، یعنی ۹۳۹ هزار خانوار از طریق اقتصاد دام ارتزاق می‌کنند و این درحالی است که پتانسیل عرصه مراتع کشور پاسخگوی این میزان از نیازها نیست و تنها ۱۶۰ هزار خانوار می‌توانند به اقتصاد دام مراتع متکی باشند.
رئیس گروه مرتع‌داری دفتر امور مرتع‌داری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به اقدامات این سازمان برای حل مشکلات مراتع، بیان کرد: توجه به کلیه پتانسیل‌های مراتع اعم از گیاهان دارویی، زنبورداری، آبزی‌پروری و پرورش دام و طیور در طرح مرتع‌داری از جمله اقدامات سازمان است تا ضمن ارتقای معیشت خانوارها، اتکای آن‌ها به علوفه نیز کمتر شود.
انتهای پیام