خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 29 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

شرحی از شیرینی شعر حافظ- اخبار ادبیات و نشر - اخبار فرهنگی تسنیم

تسنیم | فرهنگی و هنری | دوشنبه، 11 اردیبهشت 1402 - 17:13
ویراست دوم کتاب "شرحِ شکنِ زلف"، اثری از فتح الله مجتبایی به کوشش شهریار شاهین دژی از سوی نشر سخن منتشر شد و در دسترس علاقه مندان قرار گرفت.
كتاب،هركس،ديوان،حافظ،شعر،مجتبايي،اختصار،خواجه،روست،تامل

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،کتاب "شرح شکن زلف" دربردارنده نکات و یادداشت‌هایی است که در طی گذشت سال‌ها تامل بر حاشیه دیوان خواجه شیراز نوشته شده است.
فتح‌الله مجتبایی، چهره شناخته شده حوزه ادیان و عرفان و عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی، در این کتاب بخشی از یادداشت‌ها و دریافت‌های خود را عرضه کرده است.
او در مقدمه راجع به انتشار این اثر تاکید می‌کند: آنچه در این مجموعه آمده گزیده‌هایی است از نکات و ملاحظاتی که در طی سالیان دراز الفت با کلام خواجه شیراز و تامل در ادبیات غزل‌های او و گهگاه در مجالس درس و بحث بر خاطر می‌گذشت و درهمان اوقات بر حواشی نسخه‌ای از دیوان که در دست بود و یا بر برگه‌های ریز و درشت به اجمال و اختصار یادداشت می‌شد.
این یادداشت‌ها تنها برای ثبت دریافت‌ها و تصورات خودم بود و هیچ‌گاه در آن وقت قصد طبع و نشر آنها را نداشتم....
نخست گزیده‌هایی از ملاحظات و یادداشت‌هایم را به شیوه‌ای که گفته و به مناسبت‌هایی که پدید می‌آمد در برخی مجموعه‌ها منتشر کردم و اینک نیز همان‌ها را به انضمام گزیده‌های دیگری- بعضی به اختصار و بعضی با تفصیل و توضیح بیشتر – در این کتاب عرضه می‌دارم.
مجتبایی در این یادداشت‌ها معتقد است که شعر حافظ، شعری تک‌بُعدی نیست و همین روست که هرکس، آن را آیینه احوال خود می‌بیند: شعر حافظ طیف بسیار گسترده‌ای است که عارف و عامی، دیندار و بد دین و بی‌دین را دربرمی‌گیرد، و هرکس در هر مقام و منزلتی از فکر و دانش و ذوق که باشد، به فراخور احوال و تجربه‌های خود از آن بهره می‌گیرد.
شعر حافظ آئینه‌ای است که هرکس خود را، و آرزوها و امیدها و غم‌ها و شادی‌های خود را در آن می‌بیند، و از همین روست که تنها و تنها با دیوان اوست که از دیرباز مردمان پارسی‌زبان فال می‌گیرند و حتی گاهی استخاره می‌کنند.
انتشارات سخن کتاب حاضر را به قیمت 390 هزار تومان در 292 صفحه منتشر کرده است.
انتهای پیام/