خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تغییر گفتمان "فرزند کمتر_زندگی بهتر" بسیار سخت است/در فرزندآوری دچار "جاهلیت مدرن" هستیم- اخبار مرکزی - اخبار استانها تسنیم

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 10 اردیبهشت 1402 - 13:41
40 سال شعار "فرزند کمتر، زندگی بهتر" به انحای مختلف در جامعه نهادینه شد، هزینه زیادی برای جلوگیری از فرزندآوری در جامعه شد تا اینکه متأسفانه این شعار تبدیل به یک گفتمان شد و تغییر یک گفتمان یا نشدنی است یا کاری به شدت دشوار خواهد بود.
جمعيت،استان،زندگي،فرزند،مسئله،گفتمان،جامعه،كشور،فرزندآوري،مر ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، می‌گویند فرزند عصای پیری و کوری پدر و مادر است اما این روزها با تغییر سبک زندگی و تغییر نرخ باروری و سالمندی شاید آنچه بسیار در ذوق می‌زند و می‌توان برداشت کرد همان جمله بزرگترهاست که به زوج‌های جوان می‌گوید "به پای هم پیر شوید" و متأسفانه زوج‌ها با سرعت زیادی در حال پیر شدن هستند بدون اینکه فکری برای فرزندآوری داشته باشند که این مسئله زنگ خطر را در کشور و استان مرکزی به صورت ویژه‌تر به صدا درآورده است.
مسئله جمعیت به نوعی حاکم بر دیگر موضوعات و مسائل جامعه شده است، رشد منفی ازدواج به همراه مشکلات اشتغال، هزینه‌های ازدواج و فرزندآوری و فرزندپروری سبب شده که کارشناسان؛ جمعیت کشور را در سال 1430 به طور خوشبینانه 30 میلیون تخمین بزنند.
از طرفی مسئله مسکن و گرانی اجاره‌بها مشکلی است که توانسته به این موضوع دامن بزند و این مسئله تهدیدی برای جوانی ایران و گویای سرعت حرکت به‌سمت سالمندی است.
مسئله سالمندی یکی از چالش‌های مهم دنیای امروز است به طوری که جمعیت سالمند کشور به سرعت در حال افزایش است، موضوع سالمندی به دلیل اینکه ارتباط مستقیم با پیری جمعیت دارد، یکی از چالش‌های پیش روی کشور به شمار می‌رود.
استان مرکزی نیز از این امر مستثنی نیست و به عنوان یکی از استان‌های سالمند کشور هم اکنون با چالش افزایش سالمند و شیب تند سالمندی روبه‌رو است به طوری که در ماه‌های گذشته سوئیت‌ نگهداری زوج‌های سالمند در استان مرکزی افتتاح شد تا سالمندان زوج که امکان نگهداری آنها در منزل وجود ندارد با اجاره این سوئیت‌ها در آنجا مستقر شوند.
این درحالی‌ست که مسئله جوانی جمعیت یکی از مسائل مهم کشور و در استان مرکزی به عنوان یکی از استان‌هایی که به سرعت در حال حرکت به سمت سالمندی است، رفته رفته در حال بدل شدن به یک بحران است، این موضوعی شد که خبرنگار خبرگزاری تسنیم استان مرکزی در گفت‌وگو با "حجت‌الاسلام رضا تاج‌آبادی" دبیر جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و دبیر مجمع فعالان جمعیت استان مرکزی که خود پدر 6 فرزند است، ابعاد مختلف وضعیت و تهدید پیری جمعیت و ضرورت های پیش روی برای رسیدن و تحقق جوانی جمعیت را به بحث و گفت‌و‌گو بگذارند که در زیر می‌آید:
تسنیم: لطفایکتحلیلازوضعیتجمعیتاستانوهمچنینمقایسهاستانباکشورداشتهباشیدوبفرماییدوضعیتاستاندرحالحاضرچطورهستومهمترینتهدیداتاستاندرحوزهجمعیتچیست؟
طبق برخی آمار رتبه دوم یا سوم کشور در سالمندی هستیم و یکی از مسائل مهم و بحرانی استان مرکزی الان مسئله پیری جمعیت و سالمندی است که قطعاً برای همه مسئولین و مدیران و برنامه‌ریزان یک مسئله جدید قلمداد شود اما یکی از مشکلات اصلی ما متأسفانه عدم هوشیاری و غفلت مسئولین از این مسئله مهم است.
فراموش نمی‌کنیم که 40 سال شعار "فرزند کمتر، زندگی بهتر" به انحای مختلف در جامعه نهادینه شد، هزینه زیادی برای جلوگیری از فرزندآوری در جامعه شد تا اینکه متأسفانه این شعار تبدیل به یک گفتمان شد و چیزی هم که تبدیل به یک گفتمان شد نمی‌توان آن را تغییر داد یا خیلی سخت اتفاق می‌افتد.
یکی از مؤلفه‌های امنیت و قدرت نیروی جوان کارامد و مولد است
گفتمان یعنی حرفی که آحاد مردم آن را پذیرفته‌اند و حالا برای خروج از این گفتمان باید فرزندآوری و سالمندی جمعیت برای خانواده‌ها تبدیل به یک مسئله شود کمااینکه الان این اتفاق افتاده است.
با خیلی از خانواده‌های تک فرزند که گفت‌وگو می‌کنیم اعلام نارضایتی می‌کنند از مشکلات و تبعات تک فرزندی و یا کم فرزندی و مهمترین مشکل تربیت فرزندان ماست و این خانواده‌ها با مشکل تربیت فرزند خود مواجه هستند که حالا باید این مسئله با حضور اساتید علم تربیت به صورت کارشناسی مورد بررسی قرار گیرد.
پیش‌بینی یک سیاهچاله جمعیتی؛ بازنشستگان سال 1420، حدود 8 برابر شاغلان فعال
این، عارضه‌ای است که الان به برخی خانواده‌ها اصابت کرده و به زودی کل جامعه را در برمی‌گیرد و از همین حالا ما باید به فکر درمان این عوارض در سطح جامعه باشیم به طوری که پیش‌بینی شده در سال 1420 اگر نرخ رشد جمعیت به همین شکل فعلی باشد، نسبت بازنشستگی به نیروی کار به شدت به هم می خورد به طوری که 8 نفر بازنشسته خواهیم داشت در حالی که یک نفر نیروی جوان مشغول به کار و فعالیت خواهد بود و تعادلی بین بازنشستگی و نیروی کار نیست که این یک سیاهچاله جمعیتی است و بارها نسبت به آن هشدار داده می‌شود.
مقام معظم رهبری که همواره در بحران‌ها به ما امید می‌دهند و راه را روشن می بینند، می‌فرمایند وقتی به مسئله جمعیت و پیری جمعیت فکر میکنم تنم به لرزه می افتد و قطعاً باید پیامدهای خیلی دهشتناکی به فرمایش ایشان داشت که یکی از مؤلفه‌های امنیت و قدرت نیروی جوان کارآمد و مولد است که ما اینجا ضعف‌های بسیاری داریم.
تسنیم: فکرمی‌کنیدچهعاملیامروزهسببشدهاست مابه عنوانسومیناستانپیرکشورباشیموبرایرسیدنبهجوانیجمعیتچهراهبردهاییدراستانبایدموردتوجهقرارگیرد؟
وقتی مشوق‌های فرزندآوری برداشته شد، وقتی تهدیدات و سیاست‌های پیشگیرانه برای تولد فرزند چهارم ایجاد شد مثلاً دفترچه بیمه به فرزند چهارم تعلق نمی‌گرفت حتی در زمانی رهبر انقلاب احساس خطر کرده بودند و نسبت به این موضوع هشدار داده بودند، ولی هنوز همان ریل و مدار ساری و جاری بود.
وقتی این شعار "فرزند کمتر زندگی بهتر" تبدیل به یک گفتمان رایج و غالب در جامعه شده بود و کل کشور را در برگرفت.
در استان مرکزی اما به ویژه کلانشهر اراک جزو پیرترین استان‌های کشور هستیم یکی از دلایل امر صنعتی بودن استان ماست، ما در استان مرکزی با بحران هویت مواجه هستیم و تبدیل به یک مشکل حاد شده است که علت آن مهاجرپذیر بودن استان ما به دلیل صنایع مستقر در استان است.
در استان‌ها و شهرهایی که بافت سنتی وجود دارد و سرمایه اجتماعی از هویت کافی برخوردار هست قطعا ما می‌بینیم آسیب ها کمتر است.
در استان مرکزی بحث سردی روابط اجتماعی متأسفانه رخ داده است و معضل دیگر استان ماست و همه این عوامل دست به دست هم می‌دهد و موجب می‌شود خانواده‌ها دچار مرگ قورباغه ای شوند و آرام آرام به آن تهدید اصلی و سونامی پیری جمعیت نزدیک شوند و آسیب‌های آن را ببیند و مشکلاتی که به وجود آمده را هم تحمل می‌کنند اما اراده کافی برای شکستن این سد و گره‌گشایی از این معضل موجود وجود نداشته باشد.
تأثیر افزایش جمعیت بر بیشتر شدن مشکلات اقتصادی "تصور غلطی" است
اگر بخواهیم به دنبال راهکارهای حل این مشکل باشیم، قطعاً یکی از مهمترین راهکارها این است که گره‌های ذهنی مردم را باز کنیم.
خیلی‌ها مسئله جمعیت و فرزندآوری را به مسائل اقتصادی گره می‌زنند در حالی که ما می‌بینیم در خانواده‌های مرفه میل به فرزندآوری خیلی کمتر از خانواده‌هایی است که از سطح رفاه کمتری برخوردار هستند، چرا باید در جامعه ما علی‌رغم اینکه در فطرت انسان میل به فرزند، میل ازدواج قرار داده است ما شاهد این باشیم که مردم میلی به این امر نداشته باشند و به این فکر نکنند که در پیری چه کسی از من مراقب خواهد کرد.
" امروز تعداد فرزندان زیاد مایه تعجب دیگران است و این به دلیل خو گرفتن ذهن مردم با گفتمان فرزند کمتر زندگی بهتر است، تغییر این گفتمان کار سختی است و خدا نکند ما در دام و سیاه چاله جمعیتی بیفتیم که اگر در این دره افتادیم بیرون آمدن از آن معلوم نیست، الان بهتر زمان و فرصت برای رفع این مشکل است چراکه الان قطعا پیری جمعیت برای ما یک تهدید محسوب می شود...
"
انسانی که این همه منفعت طلب است آینده خود در 20 یا 30 سال بعد را مگر می‌شود نبیند؟
وقتی زن و شوهر که فرزندان خانواده‌ای هستند هر کدام مسئولیت نگهداری از پدر و مادر پیری را برعهده داشته باشند اما به دلیل سن بالا توان این کار را نداشته باشند ما باید به سمت تأسیس خانه‌های سالمندان بزرگ برویم.
این چاه پیری جمعیت تبعات بسیاری دارد.
نیروی جوان کاری، نیروی انسانی که یکی از مؤلفه‌های قدرت و امنیت به حساب می‌آید را در آینده نداریم.
چه کسی از صنعت ما دفاع خواهد کرد؟
چه کسی می‌خواهد در سنگر صنایع ما مستقر شود چه کسی قرار است چرخ اقتصاد کشور ما را به گردش درآورد؟
اینها را می‌بینیم اما همه در یک خواب غفلت فرو رفتیم و اصلا برای ما اهمیتی ندارد که بعد چه اتفاقی قرار است به سر ما و به سر جامعه ما بیاید؟
خیلی از خانواده‌ها امروز از نعمت بستگانی مثل عمو، عمه، خاله، دایی و ...
بی‌بهره هستند و چه پیامدهای بدی را برای فرزندان عزیز ما که تک فرزند هستند به دنبال دارد.
پس راهکار، باز کردن گره‌های ذهنی مردم است، مقوله اقتصاد مسئله مهمی است و رهبر معظم انقلاب در تمام این سالها برای لزوم رفع موانع اقتصادی تاکید کرده‌اند و دستورات لازم را در این زمینه صادر می‌کنند، ولی ما نباید این امر را به مشکلات اقتصادی گره بزنیم.
یکی از دلایلی که مجردهای جامعه میلی به فرزندآوری ندارند، بالا رفتن سن ازدواج است
مایی که امروز معتقد به باورهای اسلامی هستیم چرا باید اقتصاد را بهانه قرار دهیم، وقتی خداوند متعال می‌فرمایند، از ترس فقر فرزندان خود را نکشید فرمانی برای صدر اسلام نیست و تمام اعصار را در بر می‌گیرد، امروز برای پیشگیری از بحث سقط جنین و قتل جنین، کاربرد دارد.
یکی از مشکلات استان ما همین مسئله سقط جنین است، امروز هم یک جاهلیت نوین در جامعه حاکم است، مردم از ترس فقر و نه خود فقر، از فرزندآوری ممانعت می‌کنند‌ الان مشکل ما خود فقر نیست، ترس از فقر است که مبادا ما بوده بیاوریم و در روزی او بمانیم یا مثلاً مساله مسکن که خود مقام معظم رهبری هم فرمودند.
یکی دیگر از دلایلی که مجردهای جامعه میلی به فرزندآوری ندارند، بالا رفتن سن ازدواج است چرا این اتفاق افتاده؟
یکی از دلایل مشکل مسکن است نمی‌گویم ما مشکل مسکن نداریم اما این موضوعی است که قبلاً هم وجود داشته است و این تغییر سبک زندگی، این زندگی جدیدی که حالا قبلاً خیلی راحت‌تر خانواده ها در کنار هم زندگی می‌کردند به یک اتاق بسنده می‌کردند و همه با هم در یک مجموعه زندگی می‌کردند الان سبک‌های زندگی پول‌خور در جامعه حاکم شده است و هزینه‌های سرسام آوری صرف تأمین جهیزیه یک زندگی نوپا و تازه می‌شود و به جای اینکه حول محور آرامش زندگی آغاز شود و دوام پیدا کند از همان ابتدا درگیری مسائل و مشکلاتی مثل پرداخت وام‌های سنگین می‌شوند و نوعروس و داماد ما درگیر مشکلات اقتصادی می‌شوند.
این زوج در گذشته از صفر شروع می‌کردند با کمک و حمایت خانواده‌ها آرام آرام زندگی خود را می‌ساختند، چقدر قدر این زندگی را می‌دانستند و چقدر الان شاهد آمار طلاق هستیم و جهیزیه‌هایی را می‌بینیم که کمتر از یکسال از زمان خرید آنها می‌گذرد و متأسفانه زندگی‌های لوکس به زندگی‌های ویترینی تبدیل شده که طعم خوش و لذت این اجناسی که گرفته شده و زندگی که با خون دل با این مشکلات اقتصادی فراهم شده زوجین نمی‌توانند بچشند و طعم شیرینی در خانواده‌‌های نوپا نخواهد داشت و دلیل آن هم تغییر سبک زندگی است.
اگر قرار باشد هر آقا پسری بخواهد ازدواج کند شرط بگذاریم، خانه مستقل داشته باشد و مالک آن باشد معلوم است که این موانع و سنگ‌های بزرگ سن ازدواج را افزایش می‌دهد متعاقب آن با افزایش سن ازدواج توقعات بیش از حد خواهد شد و انتظارات شدید می‌شود این انتظاراتی که ما می‌بینیم به وجود آمده است.
راهکار بعدی به نظر من این است که باید بترسیم از اینکه مسئله فرزندآوری به یک مسئله سیاسی و حاکمیتی تبدیل شود.
درست است امروز به دغدغه رهبری و دولت تبدیل شده است ولی خیلی این موضوع مسئله خود مردم خواهد شد و یکی از امتیازات انقلاب ما و نظام ما این است که یک دیده‌بانی هوشیاری داریم که زودتر از وقوع حادثه به ما هشدار می‌دهند.
بنابراین خود مردم باید در صحنه وارد شوند، اتفاقی که در استان مرکزی افتاده است و بنا به پیشنهاد جبهه فرهنگی اجتماعی انقلاب اسلامی استان به استاندار مرکزی در یک جلسه با حضور کارشناسان خصوصا "پروفسور اکبری" طرحی را که ما تقدیم کردیم مطالعه شد و مقبول افتاد و در شورای فرهنگ عمومی به تصویب رسید، نماینده ولی فقیه در استان مرکزی با حسن عنایت برخورد کرد و امروز ما در مرکز استان ستاد بحران جمعیت داریم و قلب این ستاد، ستاد مردمی بحران جمعیت استان است که قرار است به زودی در 12 شهرستان استان با ریاست فرمانداران این ستاد در شهرستان ها تشکیل شود.
این ستاد مردمی دو بال در ستاد بحران جمعیت استان دارد، یک بال اتاق وضعیت است که چشم و چراغ دیده‌بان این ستاد محسوب می‌شود، برخی نهادهای نظارتی و حاکمیتی مثل دانشگاه علوم پزشکی بسیار با قدرت پای کار آمدند که جای تقدیر و تشکر دارد، اداره کل بازرسی، همچنین مرکز افکار سنجی صدا و سیما، معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری، سپاه روح الله، نیروی انتظامی، ثبت احوال، پزشکی قانونی استفاده شده است.
یک اتاق حمایت داریم که 4 کمیته اقتصاد و معیشت، حقوق و امنیت، گفتمان و تبلیغ و هنر و رسانه را شامل می‌شود و این کمیته‌ها در این اتاق ایفای نقش می‌کنند و این دو بال صد درصد حاکمیتی و دولتی هستند اما قلب این ستاد بحران، ستاد مردمی جمعیت است که 6 کارگروه تخصصی دارد و سر پنجه ها بیت الزهراهایی هستند که قرار است که از خود مردم کمک می‌گیرند.
نزدیک به 40 بیت‌الزهراء تاسیس شده و برخی از آنها سابقه طولانی دارند، یعنی خانه‌هایی بودند که نور روضه‌های فاطمی در آنها متصاعد بود و قبول کردند که سابقه فرهنگی خود را به میدان حمایت از جوانی جمعیت و مقابله با پیری جمعیت بیاورند.
دست نیاز دراز می‌کنم شما همه عزیزانی که دغدغه این موضوع را دارند و می‌توانند از ظرفیت منازل خود در این حوزه در این مسیر استفاده کنند و یا هنر و تخصص مورد نیاز ما در این حوزه را دارا هستند و از آنها می‌خواهیم که پای کار بیایند، این 6 کارگروه با کمک نهادهای دولتی و حاکمیتی فعالیت خود را آغاز کنند، تقویت کنند و آماده شده‌اند برای تشکیل این بیت‌الزهراها در کل استان و اینکه ما بتوانیم با کمک مردم و الطاف الهی و دعای امام زمان(عج) این گفتمان را برگردانیم و گفتمان غالب جامعه فرزند بیشتر و نشاط بیشتر و یا فرزند بیشتر زندگی با آرامش بیشتر شود.
کارگروه‌های آموزش و تربیت، نشاط و سلامت، اقتصاد و معیشت، حقوق و امنیت، گفتمان و تبلیغ، هنر و رسانه، عناوین کارگروه های ستاد مردمی بحران جمعیت می باشد که با توجه به احصاء نیازهای مادر و کودک تدوین شده‌اند که نبود جریان رسانه‌ای یکی از آفت‌های ما در این مسیر است.
رسانه‌ها با هر بضاعتی برای تبیین و ترویج فرزندآوری پای کار بیایند
امروز خبرگزاری تسنیم پای کار آمده، من در خواست دارم از مدیران این خبرگزاری چه در سطح ملی و چه استانی، از بقیه خبرگزاری‌ها استان و کشور و خبرنگاران فعال حوزه رسانه و در جاهای دیگر دستشان باز است و این هنر را دارند که در سنگر رسانه مستقر هستند ما با یک خبر، یک گفتگو یا یک مصاحبه قطعا نمی‌توانیم کاری انجام دهیم.
دیروز من در دانشکده علوم پزشکی خمین بودم، ریاست دانشکده حرف خوبی زدند می‌گفتند یک زمانی ما برای تنظیم خانواده سر کلاس می‌رفتیم اما امروز بحث ما ترغیب و تشویق به فرزندآوری، رشد جمعیت و اهمیت مقوله جوانی جمعیت است.
هرکس به هرمیزان در بحث جوانی جمعیت اشتباه کرده باید اعلام و اصلاح کند
چه خوب است یک پویشی توسط رسانه‌های انقلاب راه‌اندازی شود که هر کس اشتباهی مرتکب شده است محکم و قاطع بگوید من هم اشتباه کرده‌ام، هر استاد دانشگاهی هر نخبه‌ای، هر بزرگواری که احساس می‌کند آن زمان اشتباه فکر می‌کرده این شجاعت را داشته باشد در این گفتمان‌سازی کمک ما باشد بیاید بگوید من هم اشتباه کردم.
این اتفاق بیفتد و هر کس سهم خود از این تقصیر را بر عهده بگیرد؛ همه تقصیرها متوجه یک فرد نیست و هم اینکه جامعه زودتر به این باور می‌رسد که من برای خودم برای رفاه خودم و خانواده ام و نیز برای اعتلا و ارتقای سطح زندگی خودم و خانواده‌ام این مسئولیت را بر عهده می‌گیرم که به اندازه خودم قدم جلو بگذارم و به افزایش جمعیت کمک کنم.
خانواده‌هایی که امکان تولد یک فرزند دیگر دارند، کمک کنند به خانواده و جمعیت عظیم ملت شریف ایران.
آنها که این امکان را ندارند کمک کنند به کسانی که می‌توانند در این امر قدم پیش بگذارند و از آنها حمایت کنند.
تسنیم: سالمندی از یک طرف و جوانی جمعیت از طرف دیگر، هر کدام به نظر شما تهدید است یا فرصت؟
هر کدام چه عواقب و مواردی را به دنبال دارند؟
من آسیب‌های تک فرزندی را در 4 جمله عرض می‌کنم، یکی از بزرگترین آسیب‌های تک فرزندی، فرزندسالاری است.
از همین ابتدای کودکی پای خود را در یک کفش می‌کند و می‌گوید من این سبک زندگی را می‌خواهم و در خواست‌های متعددی از والدین دارد و همه چیز برای او فراهم است تا وقتی بزرگ می‌شود و احساس می‌کند والدین مزاحم خوشبختی او هستند، والدین خود را در خانه سالمندان ساکن می‌کند.
این فرزند سالاری است یعنی هر آنچه فرزند میگوید ولو اینکه حرف باطل باشد.
حتی اگر خواسته‌ای باشد که به ضرر خودش باشد.
دومین موضوع بلوغ زودرس است.
متأسفانه ما شاهد آن هستیم و به شدت آسیب‌زاست.
وقتی نوجوانی که باید در سن 15 سالگی بالغ می‌شد، در سن 10 سالگی بالغ شده است این بلوغ زودرس فاجعه و عمق تخریب فراوانی در روان او بر جا خواهد گذاشت، کم شدن روابط اجتماعی و عدم جامعه‌پذیری و رفتن به سمت فردگرایی از دیگر آسیب‌های رواج تک فرزندی است.
در حوزه تربیت، رسانه اعم از تلویزیون، بازی‌های یارانه‌ای و اینترنت و ماهواره و ...
به جای تربیت اصیل خانوادگی، وارد مسیر دیگری شده‌اند.
به واسطه نفوذ رسانه آرامش فرزندان ما مختل شده است.
به جای همبازی اسیر بازی‌های رایانه‌ای شده است.
روزی سیاست مداران ما جلوی رشد جمعیت را گرفتند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی هم فرمودند در یک مقطعی از زمان سیاست به جا و مناسبی بود اما نباید این سیاست ادامه پیدا می‌کرد اما تهدیدات جدی مثل حذف کوپن، حذف کمک‌های حمایتی دولت و یا حتی عدم صدور شناسنامه برای فرزند چهارم با ادامه‌دار شدن این سیاست، مانع از فرزندآوری بیشتر در خانواده‌ها شد.
گفتمان "فرزند کمتر زندگی بهتر" کشور را به سمت سیاه چاله جمعیتی برده است
امروز تعداد فرزندان زیاد مایه تعجب دیگران است و این به دلیل خو گرفتن ذهن مردم با گفتمان "فرزند کمتر زندگی بهتر" است، تغییر این گفتمان کار سختی است و خدا نکند ما در دام و سیاهچاله جمعیتی بیفتیم که اگر در این دره افتادیم بیرون آمدن از آن معلوم نیست، الان بهتر زمان و فرصت برای رفع این مشکل است، الان قطعاً پیری جمعیت برای ما یک تهدید محسوب می شود.
شما تصور کنید ما قرار باشد برای تأمین نیروی انسانی مورد نیاز ادارات و کارخانجات و ...
از کشورهای دیگر با فرهنگی متفاوت نیرو وارد کنیم.
چه اتفاقی خواهد افتاد؟
چه اتفاقی می‌افتاد وقتی در کوچه و محله ما دهها خانواده زندگی کنند که از کشورهای دیگر آمده‌اند با آداب و رسوم خودشان و آزادی‌هایی که پیدا کردند در کشور ما، حالا ببینید چه آسیب سنگینی به فرهنگ ما وارد می شود حالا باقی آسیب ها جای خود دارد، جوانی جمعیت جزو امید و آمال و آرزوهای فعلی ماست و ان‌شاءالله خداوند متعال ملت، دولت و رهبر ما را یاری خواهد کرد و در این مسیر به موفقیت دست خواهیم یافت.
امیدواریم با این هوشیارسازی و غفلت‌زدایی که دارد اتفاق می‌افتد و ان‌شاءالله مطالبه‌گری که از مسئولین خواهند داشت، این گفتمان تغییر کند و شاهد این باشیم که ایران ما همیشه جوان بماند.
تسنیم: از اینکه وقت خود را در اختیار ما گذاشتید اگر حرف و سخن دیگری به عنوان جمع‌بندی دارید، به عنوان کلام آخر بفرمایید ؟
متقابلاً از مجموعه خبرگزاری تسنیم تشکر می‌کنم و از نخبگان درخواست می‌کنم در این گفتمان‌سازی مشارکت فعال داشته باشند، نخبگان اعم از پزشکان، ماماها، متخصصین، پرستاران نقش بارزی در تغییر گفتمان غالب در جامعه دارند.
کافی‌ست یک مادر به یک مرکزی بهداشت و یا پایگاه سلامت یا پزشکی مراجعه کند و وی را بخاطر بارداری ملامت کنند، کسانی که حرف آنها تاثیر دارد مشوق خانواده‌ها در فرزند آوری باشند.
از رسانه‌ها و صدا و سیما و شبکه‌ها اجتماعی ادمین و سرپرست گروه و یا کانالی هستند بیایند و در این زمینه تولیدات رسانه‌ای انجام دهند تولیداتی که دیگران هم احساس مسئولیت ایجاد کند و به نتایج درخشانی در این حوزه دست خواهیم یافت.
خواهش سوم از مردم است، مردمی که رهبر معظم انقلاب همواره به آنها افتخار کرده است و همیشه باعث افتخار بودند و در همه صحنه‌ها حضور داشتند، مردم عزیز امروز رهبر انقلاب به مسئولین و دولتمردان سفارش می‌کند که کار را به مردم واگذار کنید، هرکس ذره‌ای محبت به ایران دارد، در این عرصه وارد شود و همدلی و همنوایی کند.
بذر امید را در جامعه بپاشید، از مشکلات نترسید ما کشور متدینی هستیم کشور دین‌داری هستیم که باید به قول پروردگار که در قرآن بر تأمین رزق خانواده تأکید کرده است باور و ایمان داشته باشیم پس هر کس هرگونه که می‌تواند وقت، قلم، منزل و هر آنچه می‌تواند در اختیار این ستادهای مردمی قرار دهد تا بتوانیم موانع و سنگ‌های پیش رو در این مسیر برداریم.
انتهای پیام/711/