توقف عملیات مقابله با «جوانه خوار بلوط» در کهگیلویه و بویراحمد/ آفت به جنگل های «چین» رسید- اخبار کهگیلویه و بویراحمد - اخبار استانها تسنیم
آفت جوانه خوار بلوط در خالی به جنگل های دهستان چین از توابع بخش لوداب شهرستان بویراحمد رسیده که مقابله با آن متوقف شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، کهگیلویه و بویراحمد دارای یک میلیون 426 هزار و 300 هکتار منابع ملی بوده که از این میزان 873 هزار و 600 هکتار جنگل و 552 هزار و 700 هکتار آن را مرتع تشکیل میدهد در واقع 20 درصد جنگلهای زاگرس در این استان واقع شده است.
آفت جوانه خوار و برگخوار بلوط در دو سال اخیر ناخوانده میهمان جنگلهای پرپشت و زیبای بلوط کهگیلویه و بویراحمد شده و جلوی چشم مدیران، رقص زیبای شاخه درختان را به هم میزنند تا جایی که تاکنون نزدیک به 100 هزار هکتار را آسیب زدهاند.
اختصاص اعتبار میلیاردی برای نجات جنگلهای زاگرس تنها در حد شعار بوده زیرا تاکنون اقدام خاص وموثری انجام نشده و حال و روز بلوط روز به روز بدتر میشود تا جایی که آفت خود را به جنگلهای دهستان چین بویراحمد رساند و تا مرکز سردسیری استان یعنی یاسوج کمتر از 80 کیلومتر فاصله دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد در این زمینه به تسنیم گفت: از یک ماه پیش اعتبار مشخص کردیم پیمانکار هم آماده است، ابهامات و مشکلات فنی و علمی در بحث نوع محلول پاشی و میزان تاثیرات آن در سطح کلان وجود دارد، که باعث شد تاکنون عملیات متوقف باشد.
سعید جاوید بخت با بیان اینکه اگر این مشکل حل شود انشاءالله اقدامات عملی ما هم انجام میشود، افزود: مجوز استفاده برخی از سمها در جنگل به لحاظ تاثیر منفی آنها بر سایر موجودات زنده ممنوع است.
وی عنوان کرد: به کمک جوامع دانشگاهی و بنیاد نخبگان هم در حال تحقیقات از نوع آفت و شناسایی روشهای مناسب برای اقدام مناسب هستیم.
جاویدبخت این را هم گفت که هیئتی کارشناسی هم بدین منظور به استان اعزام شدند و به کمک نمایندگان علمی دانشگاه نیز بازدید میدانی انجام شد که در حال بررسی هستند که بدون شک مناسب ترین روش برای مقابله با آفات جنگل عملیاتی خواهد شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: پس از ارسال پاسخ هیئت کارشناسی و جمع بندی آنها با دانشگاه، پاسخ نهایی و اقداماتی که باید انجام بگیرد اعلام خواهد شد.
جاویدبخت ادامه داد: طرح تحقیقاتی برای مقابله با این آفت توسط دانشگاه در دست اجرا است که امیدوارم این طرح بتواند با شناسایی عوامل مختلف نقشه راهی برای آفت جنگلها احصا نماید.
انتهای پیام/