سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کشاورزان هرمزگانی از نرخ خرید تضمینی خرید گندم رضایت ندارند- اخبار هرمزگان - اخبار استانها تسنیم

تسنیم | استان‌ها | دوشنبه، 04 اردیبهشت 1402 - 11:15
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان از آغاز فصل برداشت گندم از مزارع استان خبر داد و گفت: پیش بینی می شود تا خردادماه بالغ بر 60 هزار تن گندم از مزارع برداشت شود.
گندم،استان،هكتار،برداشت،كشت،مزارع،چرخه،بالغ،توليد،اميري

سید رضا امیری زاد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در بندرعباس اظهار داشت: استان هرمزگان امسال بالغ بر 17 هزار هکتار از مزارع خود را زیر کشت گندم برده است که به نسبت سالیان قبل، 4 هزار هکتار افزایش کشت داشته‌ایم.
وی افزود: فصل کشت گندم از آبان ماه تا بهمن ماه است و فصل برداشت نیز از فروردین آغاز شده و تا اواخر خردادماه ادامه خواهد داشت.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: تاکنون در بالغ بر 3200 هکتار از مزارع استان برداشت گندم صورت پذیرفته و 11 هزار تن گندم از این مزارع برداشت شده است.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه برداشت تا اواخر خرداد ادامه دارد پیش‌بینی می‌کنیم بالغ بر 60 هزار تن گندم از مزارع استان برداشت شود، متوسط برداشت از هر هکتار زمین زیر کشت گندم در استان حدود 4.5 تن است که از متوسط کشوری بالاتر است.
امیری زاد گفت: بیشتر تولید استان به شهرستان حاجی آباد با سطح زیر کشتی بالغ بر 10 هزار و 400 هکتار تعلق دارد، بعد از این شهرستان، میناب 2800 هکتار و رودان نیز 2400 هکتار زمین زیر کشت گندم دارند، در بستک و پارسیان نیز هر شهرستان حدود 470 هکتار و در بندرعباس هم 350 هکتار زمین زیر کشت گندم رفته است.
وی ادامه داد: تولید گندم استان برای مصرف سه ماه استان کفایت می‌کند و بعد از برداشت به انبارها و سیلوها انتقال می‌یابد و سپس وارد چرخه آرد و نان می‌شود.
امیری زاد با اشاره به خرید تضمینی گندم از کشاورزان استان گفت: دولت نرخ خرید تضمینی را 15 هزار تومان اعلام کرده در حالی که کشاورزان انتظار داشتند این رقم به 17 هزار تومان برسد، همین مسئله موجب نگرانی شده و احتمال اینکه برخی کشاورزان تمام محصول را به فروش نرسانند وجود دارد.
وی افزود: برخی دامداران حاضرند به بهای بالاتر و هر کیلو 20 هزار تومان این گندم را خریداری کنند که در نتیجه برای کشاورز به صرفه تر است و موجب می‌شود بخشی از تولید گندم استان به چرخه آرد و نان وارد نشده و به چرخه خوراک دام وارد شود.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: باید برای این مسئله راه حلی پیدا کرد تا بتوان تمام ظرفیت تولید گندم استان را وارد چرخه آرد و نان کرد و از قاچاق و فروش گندم برای سایر مصارف جلوگیری کرد.
انتهای پیام/864/ن