میانگین مشارکت مردم استان سمنان در انتخابات ۷۰ درصد است
سمنان - استاندار سمنان با بیان اینکه میانگین مشارکت مردم استان در انتخابات گذشته مجموعاً ۷۰.۲درصد است، گفت: کمترین میزان مشارکت مردم این استان ۵۵ درصد و بیشترین آن بیش از ۷۶درصد بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، علی رضا آشناگر ظهر چهارشنبه در اولین جلسه ستاد انتخابات استان سمنان که به میزبانی استانداری برگزار شد، با بیان اینکه به طور طبیعی معیار و میزان تعلق خاطر مردم به سرنوشت خود و جامعه، همین میزان حضور و مشارکت در انتخابات است، تاکید کرد: طبق گزارشها در استان سمنان متوسط و میانگین حضور مردم، با ۷۰.۲ درصد، حضور بسیار خوبی محسوب میشود البته بیشترین مشارکت در استان نیز بیش از ۷۶ درصد بوده و کف مشارکت نیز بیش از ۵۵ درصد است کهخود به خود مبنای خوبی برای حضور مردم در پای صندوقهای رأی محسوب میشود.
وی افزود: هر جا که مردم، پرشور پای صندوقهای رأی بودند، مطمئن باشید که خیر و برکت آن برای خود جامعه است و منجر به انتخاب گزینههای بهتر برای اداره امور در کشور در حوزههای مختلف خواهد شد و میتوان گفت خرد جمعی معمولاً خطای کمتری داشته و اگر هم خطایی داشته باشد در نقطه بعدی اصلاح خواهد شد و این بهترین شیوه و تجربه بشری است که در تمام دنیا درحال اجرا محسوب میشود به خصوص کشورهایی که متکی به دموکراسی و مردم سالاری هستند، یک معیار و میزان است و مانیز باید اینزمینهرا فراهمکنیم.
رسالت پشتیبانی از انتخابات توسط ستاد برگزاری
استاندار سمنان گفت: ستاد انتخابات همچون هیئت نظارت، شأن داوری ندارد و هیئتهای اجرایی و فرمانداران به عنوان رؤسای آن، وظیفه اجرای انتخابات را برعهده دارند و ستاد انتخابات وظیفه هماهنگی و پشتیبانی برای اجرای انتخابات را برعهده دارد لیکن اولین تکلیف، ایجاد هماهنگی و تهیه مقدمات برای اجرای یک انتخابات سالم است و نیاز است تا هیئتهای اجرایی کهانتخاب میشوند هم بی طرف، با تجربه و دارای سابقه انجام کار انتخابات بوده و هم اینکه آموزش برای تمامی افراد از طریق فرمانداران و هیئتهای اجرایی تعمیم داده شود و خود هئیت های اجرایی و اعضای شعب انتخاباتی آموزشهای لازم را فرا بگیرند.
آشناگر با بیان اینکه اموزش انتخاباتی باید به مردم نیز ارائه شود، ابراز کرد: تهیه برنامه آموزشی برای متولیان اجرای انتخابات و تهیه امکانات فنی سخت افزاری و نرم افزاری اجرای انتخابات به عنوان وظیفه اصلی مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: با توجه به اینکه بیشتر فرآیندها و اقدامات بصورت الکترونیکی انجام میشود، پوشش اینترنتی در استان برای انتخابات باید پوشش صد درصدی باشد و نیاز است تا با واکاوی، نسبت به بهبود و برطرف کردن کاستیهای گذشته اقدام کنیم.
وسواس نسبت به حق مردم
استاندار سمنان گفت: سومین و اصلی ترین تکلیف ستاد انتخابات، تاکید بر اصل بی طرفی است و این مهم فرای شعار، باید به صورت عملی اجرایی شود، چون ما به اجرای انتخابات کمک میکنیم و اگر مردم برداشتکنند که بی طرفی رعایت نمیشود و ما گرایشی به فرد خاصی داریم، اعتماد در بین آنان از بین خواهد رفت و این حس بی طرفی باید از طریق ستاد انتخابات القا شود.
آشناگر در دیگر بخش سخنان خود، گفت: اعضای ستاد باید این مهم را با خود همواره تکرار کنند و در تلقین این مهم به مردم وسواس داشته باشند و تاکید بر مشارکت حداکثری مردم در دستور کار قرار گیرد همچنین در شرایط فعلی دشمنان تمایل دارند این چراغ فروزان و مشعل روشن به عنوان مشارکت مردمخاموش شود یا کم فروغ شود و هرچه این مهم درخشان ترباشد، دشمنان نظام مأیوس تر خواهند شد.
وی افزود: اثر وضعی مشارکت مردم در سیاست داخلی و خارجی اثر تعیین کننده دارد و هرچه مشارکت مردم افزایش یابد، احتمال خطای آنان کاهش مییابد و با اطمینان بیشتری به منتخبین خود نگاه میکنند که تاکید دوستان ما در کمیته اطلاع رسانی بر این امر باشد که زمینه حضور و مشارکت مردم را افزایش دهند.
ضرورت تسهیل امکان حضور پرشور مردم در انتخابات
استاندار سمنان گفت: اولین فراز انتخابات حضور کاندیداها در مراحل ثبتنام است و هر چقدر تعداد افراد برای ارائه برنامههای خود و خدماتشان به مردم بیشتر باشد، امکان حصور بیشتر مردم را فراهم میکند.
آشناگر افزود: این انتخابات به نوعی انتخابات محلی نیز محسوب میشود و نمیتوان گفت تنها وزن کشی گروها و جریانهای سیاسی است و نیاز است تا هماهنگی و همدلی بین ستاد انتخابات و هیئتهای نظارت برقرار شود قصد هردوی اینها برگزاری انتخابات پرشور و سالم است و هر چه بیشتر تعامل، گفتگو و هماهنگی داشته باشید، پیام مطلوبی را نیز به مردم میرساند و بخشی از افزایش مشارکت، به نوع رفتار و عمل ما است و اگر آغوش را برای همه دلدادگان ایننظام و کسانیکه فکر میکنند میتوانند برای آینده نظامموثر باشند، باز کنیم، موفق تر خوهیم بود.