خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 15 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

وجود 200 هزار موقوفه در کشور/لزوم همگرایی موسسات خیریه برای ترویج نوع دوستی- اخبار خراسان رضوی - اخبار استانها تسنیم

تسنیم | استان‌ها | دوشنبه، 28 فروردین 1402 - 10:15
رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: ضرورت همگرایی و هم افزایی موسسات خیریه برای ترویج نوع دوستی است
خيريه،رتبه،اوقاف،موسسات،نگاه،امور،افزايي،همگرايي،جامعه،قرار، ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس ، حجت الاسلام احمد شرفخانی شب گذشته در همایش مدیران مؤسسات خیریه فعال استان خراسان رضوی ، با بیان اینکه ‌چالش و مسئله بزرگ بین مؤسسات نداشتن همگرایی و هم افزایی بین مجموعه های خیریه و عدم تسهیل‌گری توسط حاکمیت است؛ اظهارداشت: اوقاف می‌خواهد هم گرایی صورت گیرد و امروز اگر می‌خواهیم هم افزایی داشته باشیم و در رتبه های اول جهان باشیم باید موسسات کنار هم قرار گیرند.
وی افزود: برای ترویج فضای مهربانی در جامعه، باید از طریق ستاد هماهنگی امور خیریه خراسان رضوی کار خیر، نوع دوستی، انسان دوستی و هم نوع دوستی را در جامعه ترویج کنیم و این را در بین مردم فرهنگ سازی نماییم.
شرفخانی تصریح کرد: بر اساس آمار سال 2021 اندونزی در تبه اول، کنیا دوم، نیجریه سوم و میانمار رتبه چهارم و ایران در رتبه 32 قرار گرفته است در حالی که رتبه ایران با توجه زکات، خمس، صدقه ، ساختار وقف و ...
در این رتبه نباید باشد و این نشان می‌دهد ایران متاسفانه در موضوع خیریه‌ها واگرایی حکمرانی دارد و چون مجموعه ای نیست که آمار و اطلاعات را جمع آوری کند در رتبه 32 جهان قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: 200 هزار موقوفه در کشور داریم و 1100 سال پیش وقفی ایجاد شده که الان نیز وجود دارد و در کشور ما کار خیر تعریف مشخصی ندارد و زکات و خمس به عنوان کار خیر تلقی نمی‌شود در حالی که در اندونزی و کشورهای مسلمان تعریف شده است.
رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: بخش قابل توجهی از کشورها نگاه بشردوستانه در کار خیر دارند و نگاه معنوی و دینی حاکم نیست ولی کشور ما کارهای خیر بر اساس نگاه دینی و معنویت انجام می شود ودر قانون مالیاتی کشورهای مختلف، از افراد ثروتمند از جمله کارخانه دارها می خواهند به جای پرداخت مالیات، پول آن را صرف ساخت بیمارستان کنند و خود نیز عهده دار اداره آن باشند ولی متاسفانه در ایران چنین اتفاقی نمی‌افتد.
شرفخانی با بیان اینکه ‌چالش و مسئله بزرگ بین موسسات نداشتن همگرایی و هم افزایی بین مجموعه های خیریه و عدم تسهیل گری توسط حاکمیت است؛ گفت: اوقاف می‌خواهد هم گرایی صورت گیرد و ساختار حکمرانی امر خیر مردمی است که از طریق خود مردم شکل می‌گیرد و امروز اگر می‌خواهیم هم افزایی داشته باشیم و در رتبه‌های اول جهان باشیم باید موسسات کنار هم قرار گیرند.
رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه تاکیدکرد: موسسه خیریه ای اگر 1000 نفر مشارکت بگیرد ولو با مبلغ اندک، از نظر پایش و رتبه بندی بالاترین رتبه است چرا که مشارکت کردن یعنی مسئولیت اجتماعی را در جامعه رواج دادن و موجب توسعه می‌شود.
شرفخانی اذعان داشت: نگاه ما استفاده از ظرفیت مردمی است و باید موسسات خیریه را به سمت نوآوری های تامین‌مالی در امر خیر و مشارکت‌های مردمی ببرید.
تاکید به همگرایی بین خیریه ها
فرماندار مشهد نیز در این همایش ضمن قدردانی از سازمان اوقاف و اوقاف خراسان رضوی بابت اقدامات موثر خود، بیان کرد: ما به دلایل متعددی ظرفیت خوبی برای خدمت رسانی به مردم با عنوان خیریه داریم اما جامعه ما بی نیاز نیست.
محسن داوری با بیان اینکه برای کار خیر موسسات پیش قدم شوند و ما ساختار قانونی آن را ایجاد خواهیم کرد،افزود: این‌ همگرایی باید رخ دهد و امروز لازم است که ما به آن‌ نگاه ویژه داشته باشیم اما باید شیوه خدمت‌دهی را نو کنیم و به گونه ای به نیازمندان خدمت دهیم که بی نیاز شوند.
وی اظهارکرد:با توجه به تعداد قابل توجه زنان سرپرست خانوار که نیازمند خدمت رسانی هستند، باید برخی از موسسات خیریه با ایجاد شغل آنها را خودکفا کنند و حتی این افراد دیگران را نیز خودکفا کنند.
این کار ضمن بی نیاز شدن خانواده، از مشکلات اجتماعی نیز جلوگیری خواهد کرد.
داوری با بیان اینکه مشهد در برخی از شاخص‌ها چون آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، آب و ورزش و جوانان از شاخص متوسط کشوری پایین تر است،گفت: باید از ظرفیت خیریه‌ها و مردم برای رساندن به شاخص کشور استفاده شود.
انتهای پیام/282/ن