اتمام تالار مرکزی سنندج نیازمند 150 میلیارد تومان اعتبار است- اخبار کردستان - اخبار استانها تسنیم
معاون امور عمرانی استاندار کردستان گفت: اتمام تالار مرکزی سنندج که بیش از 20 سال از عملیات اجرایی آن می گذرد، نیازمند 150 میلیارد تومان اعتبار است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، کیومرث حبیبی عصر امروز در نشست تبیین بازرسیهای برنامهای بازرسی کل استان کردستان با درخواست از دستگاههای نظارتی برای حل مسائل و به حرکت درآوردن پروژههای عمرانی در استان، اظهار داشت: اگر بخواهیم استان به کارگاه عمرانی تبدیل شود، باید دستگاهها اعتبارات عمرانی را تنها از استان نخواهند، بلکه خودشان نیز دنبال جذب اعتبار باشند.
وی با بیان اینکه گاهی مواقع تخصیصها انجام، اما دستگاهها در نحوه جذب اعتبارات، با مشکل مواجه خواهند شد گفت: برخی دستگاهها از مهرماه سال گذشته اعتبار به حسابشان واریز شده، اما از آن زمان تاکنون هیچ اتفاقی در آن اداره نیفتاده است.
معاون امور عمرانی استاندار کردستان بر ضرورت پیگیری موافقتنامهها و انجام دقیق پروژههای عمرانی از حیث مطالعات فنی و ژئوتکنیک تاکید کرد و افزود: مشکلات عمده پروژهها در شورای فنی، به خود دستگاهها بر میگردد، چرا که وقتی فرایند درست انجام نشده، پرت هزینه خواهد شد.
تقسیم 200 پروژه بین 5 پیمانکار و مشاور در کردستان
وی با انتقاد از اینکه تا کی باید برای تالار مرکزی سنندج که مربوط به 20 سال قبل است، هزینه و زهکشی شود، افزود: اتمام این پروژه نیازمند 150 میلیارد تومان اعتبار است، اما تا زمانی که این پروژه سرپاست، باید زهکشی انجام شود، چرا که مکانیابی آن اشتباه و روی قنات اصلی شهر است.
حبیبی درباره انجام ارزیابی کمی و کیفی پیمانکاران واجد الشرایط در استان بیان کرد: اینکه 200 پروژه در پنج سال اخیر بین 5 پیمانکار و مشاور تقسیم شده باشد، صورت خوبی ندارد، با فرض اینکه روند هم سالم طی شده باشد، اما در صورتی که دهها مشاور پیمانکار در استان فعالیت داشته زیبنده نظام اجرایی نیست.
وجود 50 هزار میلیارد تومان پروژه نیمهتمام در کردستان
وی بر ضرورت استفاده از توان سرمایهگذاران بخش خصوصی تاکید کرد و بیان کرد: تزریق اعتبارات قطره چکانی برای 40 تا 50 هزار میلیارد تومان پروژه نیمهتمام استان، پاسخگو نیست، باید پروژهها به صورت مشارکتی انجام شود.
معاون امور عمرانی استاندار کردستان شهرداریها را ویترین اصلی خدمات عمرانی استان عنوان کرد و خاطرنشان کرد: یکی از شهرداریها بیش از 59 میلیارد تومان از دستگاههای استان طلب دارد.
وی با تاکید بر اینکه پروژههای ترک تشریفات در اولویت کاری مسئولان نباشد، خاطرنشان کرد: سال گذشته یک مانده به پایان فصل عمرانی یک هزار میلیارد تومان اعتبار در حساب دستگاه مانده بود، از مدیران درخواست میشود برای انجام ترک تشریقات ما را تحت فشار قرار ندهند، چرا که این سرچمشه تمام فسادها است.
معاون عمرانی استاندار کردستان بر ضرورت بهکارگیری نیروهای فنی و متخصص در همه حوزهها و کارهای اجرایی تاکید و اذعان کرد: در انجام پروژهها نظارت بهینه نشده و گواه آن طرح پروژههای مشکلدار در شورای فنی است.
وی با تاکید بر اینکه از ظرفیت پیمانکارانی که مشکلساز و قانون را دور میزنند، استفاده نشود، ابراز داشت: عملیات پروژههایی در استان از سال 84 آغاز شده، اما هنوز بعد از 20 سال به اتمام نرسیده و اکنون به آن نتیجه رسیدهاند که نباید از ابتدا اجرایی میشد.
حبیبی با ذکر اینکه برخی از پروژهها به ارزش 5 هزار میلیارد تومان در استان خاک میخورد، افزود: پروژههایی وجود داشته که سالی یک تا دو درصد پیشرفت کرده است و اکنون فکر میکنیم که کلان پروژه هستند.
معاون امور عمرانی استاندار کردستان با بیان اینکه سیاست استان کلنگزنی پروژه جدید نیست، تاکید کرد: پروژههای با پیشرفت فیزیکی بیش از 95 درصد در اولویت قرار گیرد.
انتهای پیام/481/