بالاترین میزان مصرف نمک در کشور مربوط به خراسان جنوبی است
بیرجند- معاون دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: مصرف نمک در خراسان جنوبی جای نگرانی دارد چراکه متأسفانه بالاترین میزان مصرف نمک در کشور مربوط به این استان است.

به گزارش خبرنگار مهر، کامبیز مهدیزاده پیش از ظهر چهارشنبه در کارگروه سلامت و امنیت غذایی بیرجند از اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشار خون بالا خبر داد و افزود: این طرح از ۲۷ اردیبهشت تا ۱۵ تیرماه سال جاری در سراسر کشور اجرایی میشود.
وی با اشاره به اهداف اجرای این طرح بیان کرد: شناسایی و شروع مراقبت و درمان در بیماران مبتلا به پرفشاری خون در کشور و افزایش آگاهی جامعه نسبت به عوامل خطر، پیامدها و اهمیت تشخیص زودرس و کنترل از جمله اهداف اجرای طرح است.
مهدی زاده با بیان اینکه تمام افراد با سن ۳۰ سال و بالاتر، بیماران کلیوی و زنان باردار در همه گروههای سنی، جامعه هدف این طرح هستند، افزود: این طرح در بخش انفرادی طی دو مرحله شامل آموزش و مرحله غربالگری انجام میشود.
وی اظهار کرد: مراجعه حضوری به واحدهای شبکه بهداشت و درمان کشور، مراجعه حضوری به سایر واحدهای ارائه کننده خدمات بهداشتی درمانی یا پایگاههای موقت غربالگری فشارخون بالا و غربالگری و وب سایت salamat.gov.ir از راههای مشارکت در این طرح است.
شیوع فشار خون بالا در استان ۲۰.۷ درصد است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه بیش از ۳۸۱ هزار نفر در استان بالای ۳۰ سال وجود دارد که انتظار میرود غربالگری بیش از ۱۹۰ هزار نفر انجام شود، گفت: در مرحله آموزش طرح نیازمند دستگاههای تبلیغاتی و رسانهها هستیم.
مهدی زاده با بیان اینکه از ۱۷ اردیبهشت ماه تاکنون فشار خون ۳۵ هزار نفر از هم استانیها اندازهگیری و ثبت شده است، اظهار کرد: از این تعداد پنج هزار نفر مربوط به شهرستان بیرجند هستند.
وی بیان کرد: اندازه گیری فشارخون افراد ۳۰ سال و بالاتر در بیش از ۱۹۰ هزار نفر، شناسایی افراد با احتمال ابتلاء به فشارخون بالا در بیش از ۹۵ هزار نفر و شروع مراقبت فشارخون در افراد با فشارخون بالا در بیش از ۴۷ هزار نفر در خراسان جنوبی از اهداف اختصاصی طرح است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیاناینکه بیماری فشار خون بالا، اصلیترین عامل خطر قابل تغییر برای ناتوانی و مرگ و میر زودرس ناشی از بیماریهای قلبی، بیماریهای مزمن کلیه و سکتهمغزی در جهان و کشور است، گفت: قریب به ۳۰ درصد افراد در کشور از فشار خون بالا رنج میبرند که در زنان بیش از ۲۸ درصد و در مردان بیش از ۲۵ درصد است.
وی با بیان اینکه شیوع فشارخون بالا در جمعیت بالای ۳۰ سال خراسان جنوبی بر اساس گزارش سامانه سیب در سال ۱۳۹۷ حدود ۲۰.۷ درصد و کمتر از شیوع کشوری با رقم ۲۱.۶ درصد است، افزود: اگرچه شیوع فشارخون در خراسان جنوبی پایینتر از کشور است ولی دریافت درمان فشار خون بالا وضعیت مناسبی نسب به کشور ندارد.
۴۰ درصد مراکز درمانی زیرساخت الکترونیکی دارند
مهدی زاده با بیان اینکه مصرف نمک در خراسان جنوبی جای نگرانی دارد، اظهار کرد: متأسفانه بالاترین میزان مصرف نمک در کشور مربوط به خراسان جنوبی است.
بنا به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند میانگین مصرف نمک در کشور ۹.۵۴ گرم در روز و در خراسان جنوبی ۱۰.۷۹ گرم است.
وی با اشاره به نظام ارجاع الکترونیک بیان کرد: ۵۰۰ واحد درمانی در خراسان جنوبی وجود دارد که تنها ۴۰ درصد از این مراکز دارای زیرساختهای الکترونیکی بوده و قابلیت اجرای نظام ارجاع الکترونیکی دارند.
مهدی زاده با بیان اینکه ۷۹.۶ درصد جمعیت استان حداقل یک بار به واحدهای های درمانی مراجعه و خدمات دریافت کردهاند، افزود: در حال حاضر ۲۸۹ هزار و ۸۸۱ پرونده بهداشتی در بیرجند وجود دارد.