خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

گیاهان دارویی سیستان و بلوچستان دانشگاهی شدند

ایسنا | استان‌ها | چهارشنبه، 08 خرداد 1398 - 11:06
‌عضو هیأت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان در خصوص اقدامات پژوهشی انجام شده در دانشگاه سیستان و بلوچستان پیرامون گیاهان دارویی گفت: پژوهشکده گیاهان دارویی این دانشگاه از سال ۸۹ از شورای عالی وزارتخانه علوم مجوز گرفت و از همان سال اقدامات پژوهشی آغاز شد.
دارويي،گياهان،بلوچستان،سيستان،استان،دانشگاه،گياهي،پهلواني،نا ...

‌عضو هیأت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان در خصوص اقدامات پژوهشی انجام شده در دانشگاه سیستان و بلوچستان پیرامون گیاهان دارویی گفت: پژوهشکده گیاهان دارویی این دانشگاه از سال ۸۹ از شورای عالی وزارتخانه علوم مجوز گرفت و از همان سال اقدامات پژوهشی آغاز شد.
‌به گزارش ایسنا- دکتر محرم ولیزاده، افزود: در حال حاضر دانشگاه زابل کارشناسی ارشد گیاهان دارویی و دانشگاه سیستان و بلوچستان رشته فیتوشیمی را به منظور بررسی ترکیبات شیمیایی و مواد گیاهی ارائه می‌دهد که گسترش تحصیلات بر روی گیاهان دارویی استان در حال افزایش است.
عضو هیأت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان در ادامه بیان کرد: سیستان و بلوچستان جزو چند استان برتر از نظر اهمیت گیاهان دارویی است، براین اساس در پژوهشکده گیاهان دارویی دانشگاه سیستان و بلوچستان متخصص‌های مربوطه جذب شده اند و در حال حاضر بیش از ۴۰ مقاله علمی و پژوهشی و ISI در مجلات معتبر ایرانی – خارجی چاپ و ۳۰ دانشجوی تحصیلات تکمیلی نیز فارغ التحصیل شدند.
رئیس بنیاد نخبگان سیستان و بلوچستان نیز گفت: داروهای گیاهی استان نه تنها در سطح ملی بلکه در سطح بین المللی نیز جایگاه عمده‌ای را می‌تواند به خود اختصاص دهد.
مصیب پهلوانی افزود: در سیستان و بلوچستان حدود هزار و ۲۰۰ گونه گیاهی متعلق به ۸۳ جنس و ۳۵ خانواده وجود دارد که برخی از آنها آندمیک (بومی) ایران و یا به طور خاص آندمیک استان محسوب می‌شوند.
پهلوانی گفت: ناحیه رویشی ایرانی و تورانی سیستان و بلوچستان از شهرستانهای زابل، زهک، هیرمند، هامون، نیمروز، زاهدان، خاش و بخشی از سراوان، سوران و مهرستان تشکیل شده که گونه‌های جنگلی شاخص آن شامل بنه، بادام کوهی، تاغ، گز، اسکنبیل و گونه‌های دیگری همچون زیتون وحشی، ارژن، انجیر، پده، سنجد و بادامک است.
وی افزود: ناحیه رویشی خلیجی و عمانی استان شامل شهرستان‌های چابهار، کنارک، سرباز، نیکشهر، ایرانشهر و دلگان از نظر پوشش گیاهی دارای تنوع و غنای بیشتری است.
رئیس بنیاد نخبگان سیستان و بلوچستان در ادامه بیان کرد: کهور ایرانی، کلیر، چگرد، پیر، توج، کنار، استبرق، کهور پاکستانی، داز، گز روغن، حرا، چش کنار و انار شیطان از مهمترین گونه‌های جنگلی ناحیه خلیجی و عمانی استان است.
پهلوانی نبودن بازار مناسب برای گیاهان دارویی و عدم فرآوری گیاهان دارویی را از مشکلات توسعه صنعت گیاهان دارویی عنوان کرد و گفت: باید به دنبال راهکار برای حل مسائل و مشکلات در حوزه گیاهان دارویی باشیم و برای تشکیل و توسعه شرکت‌های دانش بنیان در حوزه‌های تولید و فرآوری و بازاریابی گیاهان دارویی استان تلاش کنیم.
وی خاطرنشان کرد: وجود بیش از ۳۰۰ گونه با ارزش دارویی در این خطه از سرزمین در صورت سرمایه گذاری بخش خصوصی در زمینه توسعه کشت و ایجاد صنایع تبدیلی و بدست آوردن بازار منسجم فروش و صادرات می‌تواند نسخه شفابخشی برای درمان بیماری‌ها، اقتصاد و اشتغال در این استان شود.
انتهای پیام