خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 24 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

فعالیت ۱۱۰ مرکز روزانه و توانبخشی اختلال طیف اوتیسم در کشور

مهر | استان‌ها | سه شنبه، 15 فروردین 1402 - 15:06
تبریز- مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی گفت: در سطح کشور ۱۱۰ مرکز روزانه آموزشی و توانبخشی اختلال طیف اوتیسم با ۱۲۵۳ نفر پرسنل تخصصی به ۴۲۶۴ کودک با اختلال طیف اُتیسم در حال ارائه خدمات هستند.
اوتيسم،اختلال،مراكز،مركز،خانواده،طيف،موقت،نفر،روز،صحاف،فرزندشان

به گزارش خبرگزاری مهر، فرگل صحاف در آئین گرامیداشت روز جهانی آگاهی از اوتیسم، ضمن گرامیداشت ماه مبارک رمضان و روز جهانی افراد دارای اوتیسم، اظهار داشت: با توجه با اینکه اوتیسم یکی از شش اختلال گروه اختلالات عصبی رشدی و شایع‌ترین آنها است و مشخصه اصلی آن، نقص پایدار در برقراری ارتباط اجتماعی متقابل و تعامل اجتماعی می‌باشد؛ اغلب والدین این افراد به دلیل نیازمندی به مراقبت دائم از فرزند قادر به پیگیری نیازهای خود و سایر اعضای خانواده خود نیستند و اغلب آنان نیازمند مکانی برای نگهداری موقت فرزندشان می‌باشند که در مواقع مورد نیاز بتوانند فرزندشان را به‌طور موقت به آن مراکز بسپارند و دراین مراکز که به تعداد محدود تأسیس شده اند، به والدین و مراقبان افراد دارای اوتیسم فرصتی هرچند محدود، برای رسیدگی به سایر امور زندگی ارائه شده و مراتب به کاهش فشار روانی خانواده و ایجاد بستر آرامش نسبی در خانواده منتج خواهد شد.
وی حداقل سن جهت پذیرش در این مراکز را ۵ سال، ظرفیت مرکز را ۲۰ نفر و مدت زمان اقامت، حداقل یک روز و حداکثر تا سقف ۲ ماه به طور مستمر در طول یکسال عنوان کرد و ابراز داشت: در حال حاضر یک مرکز اقامت موقت برای افراد دارای اختلال طیف اوتیسم در شهرستان تبریز در حال فعالیت می‌باشد که دارای ۲۰ نفر خدمت گیرنده می‌باشد که برای این افراد از طریق سازمان، مبلغ ۳ میلیون و ششصد هزار تومان ماهانه به صورت متمرکز و الکترونیکی پرداخت می‌شود.
صحاف گفت: در حال حاضر در سطح کشور ۱۱۰ مرکز روزانه آموزشی و توانبخشی اختلال طیف اوتیسم با ۱۲۵۳ نفر پرسنل تخصصی به ۴۲۶۴ کودک با اختلال طیف اوتیسم در حال ارائه خدمات می‌باشند که این پرسنل بعد از دریافت آموزش‌های گسترده حضوری و کارگاهی، از کفایت لازم به منظور اجرای برنامه غربالگری، تشخیص و مداخلات مرکز محور و خانواده محور در خصوص افراد دارای اختلال، برخوردار شده و مراکز فوق به عنوان پایگاه‌های دائمی اجرای برنامه مذکور نیز فعالیت می‌کنند.