خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 23 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

قلع و قمع جنگل های بلوط در سایه بی توجهی/ دیشموک قرق بان ندارد

مهر | استان‌ها | سه شنبه، 15 فروردین 1402 - 11:41
یاسوج_ امام جمعه دیشموک گفت: جنگل های بلوط دیشموک در سایه بی توجهی متولیان قلع و قمع می شود.
منطقه،راوند،مسئولان،درختان،حفاظت،زغال،استاني،متأسفانه،قطع

حجت‌الاسلام علی اکبر راوند در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: به دلیل بی توجهی و غفلت مسئولان، درختان منطقه دیشموک قطع و زغال حاصل از آن‌ها به سایر استان‌ها صادر می‌شود.
وی با اشاره به اینکه بخش دیشموک استان کهگیلویه و بویراحمد منطقه‌ای کوهستانی است، بیان کرد: این منطقه بالغ بر ۹۵ هزار هکتار وسعت دارد که ۶۰ درصد آن را جنگل و ۴۰ درصد مابقی را مراتع تشکیل می‌دهد.
راوند افزود: منطقه دارای گونه‌های نادر گیاهی همچون کرفس کوهی، بلوط و… است.
امام جمعه دیشموک گفت: این شهرستان یکی از مناطق پر درخت است، اما متأسفانه باز شدن راه‌های ارتباطی به سمت خوزستان و فارس باعث شده تا افرادی برای سودجویی و تولید زغال، درختان زیادی را در این منطقه قلع و قمع کنند.
راوند با بیان اینکه طبق قانون برای هر ۶ هزار هکتار باید یک قرقبان برای حفاظت از جنگل و مراتع وجود داشته باشد، ابراز داشت: با این اوصاف برای دیشموک باید بالغ بر ۱۰۰ نفر قرق‌بان وجود داشته باشد، ولی متأسفانه در این منطقه نیروی انسانی کافی وجود نداشته و هیچ قرق‌بانی نیز برای حفاظت وجود ندارد.
وی افزود: همین ضعف در تأمین نیروی انسانی موجب شده است تا درختان منطقه برای تهیه زغال قطع شوند و ثروت عظیم منطقه از بین برود.
حجت‌الاسلام راوند ادامه داد: علیرغم پیگیری‌های صورت گرفته تاکنون هیچ‌گونه اقدامی برای حفاظت از منابع طبیعی و بکارگیری قرق‌بان صورت نگرفته است.
وی افزود: هر چند مسئولان استانی عنوان می‌کنند باید مجوز بکارگیری صادر شود، اما در مجموعه عزمی برای پیگیری در مرکز برای رفع این نیاز و مشکل وجود ندارد.
امام جمعه دیشموک در بخش دیگری از صحبت‌هایش به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص کاشت یک میلیارد درخت تا سال ۱۴۰۵ اشاره کرد و گفت: در این منطقه نه تنها درختی کاشته نمی‌شود، بلکه درختان نیز قطع می‌شوند
راوند تصریح کرد: لازم است تا برای حفاظت از این سرمایه عظیم مسئولان استانی پیگیر رفع مشکل و نیازهای موجود باشند، اما متأسفانه تاکنون اقدام درخوری از طرف آن‌ها صورت نگرفته است.
وی در پایان گفت: انتظار داریم تا مسئولان کشوری نسبت به عرصه‌های طبیعی منطقه توجه بیشتری داشته باشند و حداقل آن‌ها مسئولان استانی را برای رفع مشکلات و نیازها ترغیب کنند.