سفر به زادگاه بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی/ «خمین» نگین انگشتری ایران و قطب فرهنگی استان مرکزی + فیلم- اخبار مرکزی - اخبار استانها تسنیم
خمین به عنوان نگین انگشتری ایران و قطب فرهنگی استان مرکزی و از مقاصد مهم گردشگری مسافران نوروزی است که سالانه پذیرای هزاران بازدیدکننده داخلی و خارجی، خانه ای تاریخی که امروزه به میعادگاه عاشقان انقلاب اسلامی و امام راحل(ره) تبدیل شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، همزمان با فرارسیدن نوروز خانوادههای مختلف ایرانی سفرهای نوروزی را به عنوان یکی از برنامههای خود در دستور کار قرار میدهند و در این ایام شاهد سفرهای پرتعداد ایرانیها و مردم مختلف استانهای کشور به سمت جاذبههای دیدنی و گردشگری هستند.
این در حالی است که با تمهیداتی که پیش از نوروز اندیشیده شد، استان مرکزی با مجموع 306 تاسیسات گردشگری در قالب 900 اتاق و 3 هزار و 100 تخت با انواع جاذبه های گردشگری مذهبی، روستایی، تاریخی و طبیعی برای میزبانی از گردشگران و مسافران نوروزی آماده شده است.
شهر خمین به عنوان نگین انگشتری ایران اسلامی و قطب فرهنگی استان مرکزی یکی از مقاصد مهم گردشگری مسافران نوروزی است به طوری که بیت قدیمی امام خمینی(ره) در شهر خمین سالانه پذیرای صدها هزار بازدید کننده داخلی و خارجی، خانهای تاریخی و با صفاست که امروزه به میعادگاه عاشقان انقلاب اسلامی و امام راحل(ره) تبدیل شده است.
شهر خمین زادگاه امام خمینی(ره) یکی از شهرهای قدیمی استان مرکزی است که در 60 کیلومتری غرب اراک قرار گرفته و این شهر در زمان قاجار از سه محله سبزیکار، سرپل و اسماعیلبگی تشکیل میشد، خانه خاندان امام(ره) در محله سرپل قرار داشت که تا امروز نیز همین نام را حفظ کرده است.
با شروع نهضت همه جانبه مردم ایران علیه نظام طاغوتی پهلوی و به دنبال آن، پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی نگاه همه دنیا به ایران و انقلاب اسلامی و در راس آن امام خمینی(ره)، رهبر این حرکت مردمی معطوف شد.
بدون شک در حرکت جهانگستر انقلاب اسلامی ایران، عامل و سرمنشاء اصلی شخصیت بزرگوار امام خمینی(ره) است، عاملی که از ابتدای شکلگیری این نهضت تا به ثمر رسیدن آن، رهبری این جریان مردمی را به عهده داشت.
هر سال هزاران نفر از خانه تاریخی خاندان امام(ره) دیدن میکنندو بیت قدیمی امام خمینی(ره) در شهر "خمین" سالانه پذیرای صدها هزار گردشگر داخلی و خارجی است که علاوه بر این، ابتاع خارجی در سفر خود به ایران اسلامی در مسیر عبور از استان مرکزی با توقف در شهر "خمین"، ضمن بازدید از این خانه از زادگاه بنیانگذار کبیر انقلاب و سادهزیستی امام امت دیدن میکنند.
بیت امام خمینی (ره) یکی از جاهای دیدنی خمین به شمار میرود که نهتنها جاذبهای تاریخی و سیاسی است، بلکه از نظر معماری نیز اهمیت دارد، امام (ره) در همین خانه متولد شدند و در سن 19 سالگی آن را برای ادامه تحصیل ترک کرده و به اراک و سپس به قم عزیمت کردند.
امروزه این خانه بهعنوان خانه موزه فعالیت میکند و امکان آشنایی با ویژگیهای شخصیتی امام راحل و کارکردهای بیت تاریخی بنیانگذار جمهوری اسلامی را برای گردشگران فراهم کرده است، بیت امام خمینی میراث تاریخی با ارزشی از دوره قاجار به شمار میرود که هرساله مورد بازدید خیل عظیمی از ایرانگردان و جهانگردان قرار میگیرد.
این خانه علاوه بر اینکه منزل امام خمینی، شخصیتی بسیار مهم در تاریخ کشورمان است، جذابیتهای معماری زیبایی دارد و بیدلیل نیست که این خانه تاریخی در سال 1375 توسط سازمان میراث فرهنگی با شماره 1746 در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت.
بیت امام خمینی توسط پدربزرگ حضرت امام، مرحوم حاج سید احمد، در سال 1255 هجری قمری از شخصی به نام محسن خان به قیمت 90 تومان خریداری شد، برادر بزرگ حضرت امام(ره) در خاطراتشان نقل کردهاند، این خانه پناهگاه مردم در روزهای ناخوش حمله یاغیان به خمین بود و بهدلیل بزرگی خانه و وجود بخشهای مختلف، زنان و کودکان در اتاقهای متعدد مستقر میشدند و مردان بر بالای برجها از حریم قلعه دفاع میکردند و مهاجمان را به عقب میراندند.
امام خمینی(ره)، دو برادر و سه خواهرشان نیز در همین خانه به دنیا آمدند و برخی دروس مقدماتی را آموختند، معظم له در سن 19 سالگی این خانه را برای ادامه تحصیل ترک کردند و به اراک و سپس به قم رفتند، گرچه همچنان به این خانه پدری رفتوآمد داشتند.
بیت امام خمینی(ره) متناسب با اقلیم خمین و استان مرکزی ساخته شده است و مصالح اصلی آن شامل خشت، گل و چوب میشود، البته نمای برخی قسمتها از جنس سنگ است.
این بنای تاریخی حدود 2500 متر مربع مساحت دارد و شامل پنج بخش حیاط اندرونی، حیاط بیرونی، حیاط دارای شبستان، حیاط موروثی امام (ره) و واحدهای ارتباطی و خدمات می شود.
بیت تاریخی امام خمینی(ره) در شهرستان خمین برخلاف معماری خانههای سنتی ایرانی، به صورت چهار هستهای است و شامل چهار حیاط میشود که هیچ کدام از حیاطها نقش مرکزی را در این خانه ایفا نمیکنند.
انتهای پیام/711/