پیشگیری از شیوع اعتیاد در جامعه نیازمند عزمی ملی است
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری قزوین گفت: جلوگیری از شیوع اعتیاد در جامعه نیازمند عزمی ملی در زمینه اطلاع رسانی و اگاهسازی بوده که بهزیستی، معاونت پیشگیری و شورای مبارزه با مواد مخدر و دیگر نهادها به تنهایی قادر به کنترل ان نیستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، حجتالاسلام محمد حیدری صبح امروز در نشست هم اندیشی با اصحاب رسانه که در معاونت پیشگیری دادگستری استان برگزار شد، اظهار داشت: عدم اطلاع رسانی و اگاهسازی نسبت به برنامههای معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری یک حلقه مفقوده در جامعه بوده و تازمانی که انسان اطلاعات کامل از موضوعات پیشگیرانه ندارو، نباید انتظار کاهش آسیب اجتماعی را داشته باشیم.
وی بیان کرد: توهین، ناسزا، ضرب و جرح، تهدید، کودک آزاری، قتل عمد و همسر ازاری از مصادیق خشونت بوده که توهین جزو ده اتهام اول در پروندههای دستگاه قضایی است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری قزوین گفت: خشونت و ازار به کودکان در جامعه بازتابی نداشته و گاها با ورود اهالی رسانه به موضوع، جامعه از چنین رخدادی مطلع میشوند.
وی افزود: اغلب پروندههای طلاق تشکیل شده در مراجع قضایی نشات گرفته از همسرآزاری بوده و بازتاب این موضوع بیشتر از کودک آزاری است.
حیدری تاکبد کرد: در راستای پیشگیری از خشونت نیاز به یک برنامهریزی بوده تا افراد در معرض خطر و جوامع هدف شناسایی شوند؛ به فرص مثال رانندگان تاکسی در معرض درگیری و خشونت هستند و این گروه به عنوان پایلوت جامعه هدف انتخاب شده تا کارگاه هایی به منظور اموزش مهارت تاب اوری و تحمل و صبر برای انها برگزار شود.
وی افزود: اعتیاد بحث دیگری است که جامعه، خانوادهها و نوجوانان گریبانگیر آن بوده و علاوه بر افزایش تنوع آن، شاهد افزایش شیوع ان در میان بانوان نیز هستیم.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری قزوین گفت: جلوگیری از شیوع اعتیاد در جامعه نیازمند عزمی ملی در زمینه اطلاع رسانی و اگاهسازی بوده که بهزیستی، معاونت پیشگیری و شورای مبارزه با مواد مخدر و دیگر نهادها به تنهایی قادر به کنترل ان نیستند.
وی ادامه داد: معتادان بیش از یک سوم زندانیان را شامل میشوند و دستور العمل ما این بوده که معتادان راهی زندانها نشوند چرا که امکان الوده شدن و انتقال انواع بیماری ها به سایر زندانیان وجود دارد.
حیدری تاکید کرد: امروز معتاد در جامعه به عنوان یک بیمار شناخته شده که نیازمند درمان است و با انعقاد تفاهمنامه با 9 نهاد و 3 دانشگاه در راستای اجرای اقدامات پس از خروج از کمپ برقرار کردهایم.
وی افزود: پس از خروج معتادان بهبودیافته از کمپ به منظور پیشگیری از بازگشت آنها به چرخه اعتیاد، دادگستری و دیگر نهاهد وظایف بر عهده داشته و باید خانوادههای انها و شیوه زندگیشان رصد شود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری قزوین گفت: طلاق یکی از عمده اسیب های اجتماعی بوده که اعتیاد زوج عامل بروز نیمی از ان است و در طرح نماد نیز اعتیاد یکی از پدر و مادرمنجر به افت تحصیلی و ترک از تحصیل فرزندان میشود.
وی گفت: استان قزوین در سال جاری 48 برنامه پیشگیرانه در دستورکار خود دارد که بنا به شیوع جرایم در استانها، تعداد این برنامهها کم و زیاد میشود.
حیدری افزود: طرح نماد (نظام مراقبت اجتماعی دانش اموزان) یکی از برنامه های پیشگیرانه بوده که مدرسه محور، محله محور و کلاس محور است و دانش اموزان، معلمین و اولیا را در بر میگیرد و بیشترین تمرکز ان بر دانش اموزان است.
وی ادامه داد: مواردی همچون افسردگی، ازار از سوی خانواده توسط معلمان و مشاوران دائمی مدارس به صورت موردی شناسایی شده و در سامانه نماد به ثبت رسیده و گاها به مراجع قضایی معرفی میشود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری قزوین افزود: این طرح در سال گذشته در 157 مدرسه استان قزوین اجرا شد و امسال نیز از برنامه های مهم در نطر گرفته شده است.
وی افزود:طرح سامانه سجام (سامانه جامعه اطلاعات مردمی) یکی دیگر از برنامهها بوده که بر اساس اصل هشتم قانون امر به معروف و نهی از منکر به صورت الکترونیکی اجرا میشود که تبعات عمل رودر رو را به همراه ندارد.
حیدری بیان کرد: تخلفات شایع در استانها و گزارشات مستند از اسیبهای اجتماعی در این سامانه ثبت میشود و عموم مردم میتوانند با ثبت نام در این سامانه، تخلفات سطح شهر و استان را به معاونت پیشگیری اطلاع دهند.
طرح امید به منظور توانمندسازی سربازان برای اولین بار در قزوین اجرا میشود
فلاح صفری مدیر پیشگیری از وقوع جرم دادگستری قزوین نیز اظهار داشت: معاونت پیشگیری از وقوع جرم از چند مدیریت و اداره تشکیل شده که معاونت پیشگیری فرهنگی و اجتماعی 70 درصد فعالیتها را برعهده داشته و پیشگیری وضعی و انتظامی حدود 20 درصد و قضایی و حقوقی 10 درصد فعالیتها را شامل میشود.
وی بیان کرد: در معاونت پیشگیری فرهنگی و اجتماعی عمده فعالیت ها معطوف به اگاه سازی جامعه هدف بوده که از پیشگیری رشد مدار در سنین پیش دبستانی آعاز شده و گروه دانش اموزان را تحت پوشش دارد و فراخور به نوع پوشش در دوران دانشگاهی نیز خدمات رسانی صورت میگیرد.
فلاح تاکید کرد: کلیه زوجین قبل از تقاضای طلاق باید در سامانه تصمیم ثبت نام کرده و از مشاورههای حقوقی بهرهممد شوند که این امر منجر به بازگشت درصدی از زوجین به زندگی سابق شده و در صورتی که پس از 10 جلسه مشاوره امکان سازش وجود نداشته باشند به مراجع قضایی معرفی میشوند.
وی گفت: برنامهریزی در راستای پیشگیری از خشونت برای عموم مردم و مخصوصا افراد دارای سابقه خشونت و ضرب و شتم موضوعی صروری در جامعه کنونی بوده که در تاکستان به صورت پایلوت اجرا میشود تا با اجرای ان امار خشونت در جامعه کاهش یابد.
مدیر پیشگیری از وقوع جرم دادگستری قزوین افزود: در راستای برقراری صلح و سازش در میان زوجین متقاصی طلاق تفاهنامههایی با مراکز مشاوره واجد شرایط منعقد شده و زوجین متقاضی طلاق پس از ثبت نام در سامانه تصمیم به این مراکز ارجاع داده میشوند.
وی گفت: به منظور توانمند سازی جامعه هدف نیز طرح امید برای معتادان بهبود یافته و همچنین سربازان برای اولین بار در قزوین اجرا میشود.
انتهای پیام/ن