خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مراسم سالروز عملیات فتح‌المبین در یادمان شهدای شوش برگزار شد

مهر | فرهنگی و هنری، سیاسی، استان‌ها | چهارشنبه، 02 فروردین 1402 - 14:28
شوش- مراسم سالروز عملیات بزرگ فتح‌المبین در یادمان شهدای فتح‌المبین شوش باحضور معاون اول رئیس جمهور، سخنرانی فرمانده سپاه حضرت ولی‌عصر (عج) خوزستان و مداحی صادق آهنگران برگزار شد.
عمليات،شوش،نيروهاي،منطقه،سپاه،خوزستان،عراقي،مراسم،آغاز،دزفول

به گزارش خبرنگار مهر، پیش از ظهر امروز چهارشنبه مراسم سالروز عملیات غرورآفرین فتح‌المبین در یادمان شهدای فتح‌المبین برگزار شد.
سخنران اصلی مراسم گرامیداشت سالروز عملیات غرور آفرین فتح‌المبین سردار «حسن شاهوارپور» فرمانده سپاه حضرت ولی‌عصر (عج) خوزستان و مداحی حاج صادق آهنگران بود.
این مراسم با حضور «محمد مخبر» معاون اول رئیس جمهور، معاون استاندار خوزستان، نماینده مردم شوش و کرخه در مجلس و جمعی از مسئولان استانی و همچنین مردم شوش، راهیان نور و مسافران نوروزی در یادمان شهدای گمنام فتح‌المبین برگزار شد.
به گزارش مهر، عملیات فتح‌المبین در ساعت سی دقیقه بامداد روز دوشنبه ۲ فروردین ۱۳۶۱ با رمز «یا زهرا علیها السلام» آغاز شد.
این عملیات در جبهه جنوب ایران در منطقه غرب شوش و دزفول با وسعت حدود ۲ هزار ۵۰۰ کیلومتر مربع انجام شد.
طرح‌ریزی این عملیات که از آبان ۱۳۶۰ آغاز شد، باعث بیرون راندن نیروهای عراقی از خاک خوزستان شد.
این عملیات با فرماندهی مشترک ارتش و سپاه با حضور ۱۰۰ هزار نفر از سربازان اسلام در قالب ۳۵ گردان ارتش و ۱۰۰ گردان از سپاه، پس از حدود ۱۸ ماه از شروع تجاوز عراق آغاز شد.
همچنین در این عملیات نیروهای ایرانی به خاطر حملات موج انسانی تلفات بسیار سنگین‌تری در خط مقدم متحمل شدند ولی توانستند در مدت یک هفته نیروهای عراقی در منطقه را محاصره کرده و از بین ببرند.
آزادسازی بخش وسیعی از مناطق اشغال شده منطقه غرب شوش و دزفول، ده‌ها روستای منطقه و انهدام دو لشکر عراق اهداف این عملیات بود و درنهایت عملیات با پیروزی قاطع نیروهای ایران و کشته شدن ۲۵ هزار عراقی و ۱۵ هزار اسیر به پایان رسید.