خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 01 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

عمده بی‌سوادان اصفهان مهاجران هستند

مهر | استان‌ها | یکشنبه، 21 اسفند 1401 - 21:41
اصفهان_ مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان گفت: عمده بی‌سوادان حاضر در استان مهاجرینی هستند که در موقعیت اجتماعی خاصی قرار دارند و باید برای آنها تدبیری اتخاذ شود.
سوادآموزي،كنكور،استان،تأثير،آزمون،نهايي،انقلاب،آموزش،درصد،با ...

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا ابراهیمی عصر یکشنبه در یک‌صد و شصت و ششمین جلسه شورای آموزش و پرورش و شورای پشتیبانی سوادآموزی استان اصفهان با اشاره به آمار ۴۸ درصدی باسوادی پیش از انقلاب اظهار داشت: طبق آخرین آمار سرشماری رسمی باسوادان به بیش از ۹۵ درصد رسید که حاکی از رشد دوبرابری باسوادان پس از انقلاب است.
وی ادامه داد: اعتقاد داریم حتی یک بی‌سواد در جامعه نباید حضور داشته باشد و تلاش باید بر این مبنا باشد که درصد باقی‌مانده نیز به سمت آموختن هداست شوند و این امر در جامعه برطرف شود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان بیان داشت: عمده بی‌سوادان حاضر در استان مهاجرینی هستند که در موقعیت اجتماعی خاصی قرار دارند و باید برای آنها تدبیری اتخاذ شود.
وی با اشاره به تلاش‌های آیت‌الله قرائتی در عرصه سوادآموزی عنوان کرد: در آغاز فعالیت، نهضت سوادآموزی تعداد قابل‌توجهی از بی‌سوادان را جذب کرد اما به‌مرور زمان و باتوجه به افزایش با سوادان امروزه شناسایی باسوادان کمی دشوار شده و نیاز به همراهی دستگاه‌ها و نهادهای کشور دارد تا همانند روزهای آغازین این حرکت، در جهت باسوادی گان برداشته شود.
ابراهیمی مشارکت در امر سوادآموزی را در جرایمی که قابلیت اجرایی دارد پیشنهاد داد و گفت: سوادآموزی را می‌توان به‌عنوان یکی از مجازات‌های جایگزین حبس در نظر گرفت شود چراکه باید از هر فرصت و موقعیتی برای امر سوادآموزی استفاده کرد.
وی با اشاره با نقش تأثیرگذار دهیاران در مناطق استان گفت: در مناطق روستایی دهیاران به‌واسطه ارتباط مستقیم خود با مردم در شناسایی بی‌سوادان نقش ویژه‌ای را می‌تواند ایفا کنند که در امر سوادآموزی بسیار اثربخش است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان با تأکید بر اهمیت واژه «نهضت سوادآموزی» گفت: «نهضت» برای همه است و در این راستا تلاش تمام دستگاه‌ها در ابتدای انقلاب این بود که به این موضوع کمک کنند و در حال حاضر نیز باید جهادی تلاش کرد تا این موضوع حل شود.
وی در خصوص تأثیرگذاری آزمون‌های نهایی بر کنکور گفت: یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های آموزش ماندگار و مطابق با سند تحول بنیادین، روبرو شدن دانش‌آموزان با کنکور است اما این بحث از متوسطه دوم به متوسطه اول و دبستان منتقل شده یعنی دانش‌آموزان از دبستان وارد فرایند تست‌زنی می‌شوند و از طرفی مؤسسات کنکور نیز گردش‌های مالی بزرگی را به خود اختصاص می‌دهند.
ابراهیمی با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی دنبال بود تا آزمون کنکور را کم اثر و آزمون‌های نهایی را از تأثیر مثبت به تأثیر قطعی تبدیل کند، تصریح کرد: در حال حاضر تأثیر مثبت آزمون نهایی در کنکور ۴٠ درصد است و قرار است در افق ۱۴٠۴ تبدیل به ۶٠ درصد تأثیر قطعی و تمام آزمون‌های متوسطه دوم تبدیل به آزمون نهایی شود و در این راستا هر آزمون به منزله یک کنکور است.