مرکز بهداشت سلامت آب اصفهان را تایید کرد
اصفهان- مدیر مرکز پایش و کنترل کیفیت شرکت آبفای استان اصفهان گفت: مرکز بهداشت اصفهان سلامت آب اصفهان را تایید کرده و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

فهیمه امیری در گفتوگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه کیفیت آب اصفهان از مخزن سد زاینده رود تا زمانیکه به دست مصرف کننده میرسد، کنترل میشود: اظهار داشت: مرکز بهداشت استان اصفهان ناظر بر تمامی مراحل بهداشت آب بوده و فرآیند را کنترل میکند.
مدیر مرکز پایش و کنترل کیفیت شرکت آبفای استان اصفهان با اشاره به اینکه شرکت آب منطقهای استان سال گذشته مطالعاتی در مورد آلایندههای نوپدید و شیمیایی در آب رودخانه زایندهرود انجام داد، خاطرنشان کرد: این مطالعات نشان داد که میزان آنتی بیوتیکها در مسیر رودخانه بسیار کمتر از حد مجاز و در حد میکروگرم بود و آلایندهای که بر سلامت آب مشکل ایجاد کند، وجود ندارد.
امیری در خصوص استفاده از سموم کشاورزی در اراضی کشاورزی اطراف سد و رودخانه زایندهرود و احتمال ورود آن به منابع آب، ابراز داشت: در اطراف سد زاینده رود زمینهای کشاورزی وجود دارد و ما این نگرانی را با سازمان جهاد کشاورزی مطرح کردیم اما مسئولان جهاد کشاورزی اعلام کردند بهدلیل افزایش قیمت سموم کشاورزان تمایلی به استفاده از اینها ندارد و به صورت کنترل شده استفاده میکنند؛ همچنین شرکت آبفا در برنامه ایمنی آب شهر اصفهان این آلایندهها را پایش میکند و هیچکدام از این سموم و آلایندههای نوپدید در آب آشامیدنی مردم اصفهان وجود ندارد و با اطمینان سلامت آب شرب توسط شرکت آب و فاضلاب و مرکز بهداشت استان تأیید میشود.
وی خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که دِبی (آب گذر) رودخانه زاینده رود که برای شرب رهاسازی میشود، بالا است ضمن اینکه آب سد ایمن است و برغم آلودگیهایی که از ویلاها و پساب وارد رودخانه میشود اما رودخانه خاصیت خود پالایی دارد.
مدیر مرکز پایش و کنترل کیفیت شرکت آبفای استان اصفهان افزود: از مخزن سد زاینده رود تا آبگیر تصفیه خانه آب باباشیخعلی حدود ۳۰۰ کیلومتر فاصله است؛ آب در مسیر رودخانه از لایههای زمین که خاصیت تصفیه دارد عبور میکند و به دلیل خود پالایی آب بسیاری از این آلایندهها به طور طبیعی در مسیر حذف میشوند و زمانی که آب به تصفیه خانه میرسد در آنجا فرآیند انعقاد، ته نشینی، فیلتراسیون سه لایه، اُزن زنی و کلر زنی انجام میشود که آلایندهها را از چرخه حیات حذف میکند یا به میزان میکروگرم میرسد.
به گزارش مهر، طرح آبرسانی اصفهان بزرگ (سامانه اول- باباشیخعلی) ۵۹ شهر و ۳۸۰ روستای استان را تحت پوشش دارد و آب شرب و بهداشت جمعیتی بالغ بر چهار میلیون و ۴۰۰ هزار نفر را تأمین میکند.