وعده تکمیل فاز یک خط 3 مترو مشهد در سال آینده- اخبار خراسان رضوی - اخبار استانها تسنیم
رئیس شورای اسلامی شهر مشهدگفت: فاز یک خط 3 مترو مشهد، حدفاصل پایانه مسافربری امام رضا(ع) تا میدان شهدا باید تا دی ماه سال 1402 به بهره برداری برسد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس ،حسن موحدیان امروز در مراسم اتمام حفاری مسیر شرقی خط 3 قطارشهری مشهد مقدس ضمن تبریک عید نیمه شعبان، سالروز میلاد با سعادت امام زمان(عج)، اظهارداشت: دست یکایک کارگران خدوم و زحمتکش که در عمق 40متری زمین و در شرایط سخت و دشوار، مخلصانه و جهادی به پیشرفت پروژه قطارشهری مشهد کمک کردند، به گرمی میفشارم و قدردان این زحمات هستیم.
وی در تشریح اهمیت پروژه احداث قطارشهری برای شورای ششم شهر مشهد،گفت: در ابتدای کار برخی معتقد بودند که بهجای ساخت یک کیلومتر قطارشهری که برای عموم مردم هم ملموس نیست و پروژه در زیر زمین دنبال میشود، 300 دستگاه اتوبوس نو خریداری کنیم.
موحدیان افزود: با انسجام شورای اسلامی شهر و نگاه ویژه کمیسیون عمران، حملونقل و ترافیک، این پروژه با قوت دنبال شد و با وجود تنگناهای مالی، مجدانه پیگیر فعال شدن احداث خطوط 3 و 4 قطارشهری مشهد شدیم.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد مقدس با تاکید بر اینکه اراده شورای ششم و مدیریت شهری در این دوره، پیشبرد پروژه قطارشهری است، تصریح کرد: فاز یک خط 3 مترو مشهد، حدفاصل پایانه مسافربری امامرضا(ع) تا میدان شهدا، موضوع بسیار حائز اهمیتی است و باید با جدیت مضاعف، دنبال شود.
موحدیان گفت: این قسمت از خط 3 قطارشهری مشهد باید تا دیماه سال 1402 به بهرهبرداری برسد و در اختیار زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی قرار گیرد.
حمایت دولت از اجرای خطوط مترو مشهد
جواد اصغری، سرپرست شهرداری مشهد نیز اظهارداشت: بیشترین توجه مد حمل و نقل در برنامهریزی شهری به حملونقل ریلی و مترو است.
مزایای آن نیز سرعت و کاهش آلودگی است.
براساس طرح جامع حمل و نقل مشهد چهار خط مترو شهری اجرایی شد که دو خط به بهره برداری رسیده خط یک از انتهای وکیلآباد تا فرودگاه به طول 24 کیلومتر و خط دو از انتهای طبرسی تا ابتدای فکوری به طول 14و نیم کیلومتراست.
وی افزود:خط چهار از خواجه ربیع به غرب به طول 21 کیلومتر است که دو کیلومتر از آن حفاری شده است.
مسیر خط3 از شهرک ابوذر تا امیریه 30 کیلومتر است با 24 ایستگاه که از میدان فردوسی با دو دستگاه بی ات ام در دو جهت مختلف شرق و غرب از سال 95 کار آغاز شد.
اصغری بیان کرد:امروز مسیر شرقی به طول 14 کیلومتر و اعتبار 2700 میلیارد تومان پایان یافت و پس از این دستگاه به بولوار امام علی منتقل می شود 50 درصد از بودجه توسط دولت هزینه شده است، از ریاست جمهوری، رئیس برنامه و بودجه، وزرای کشور و رفاه و امور اجتماعی و استاندار برای حمایتشان تشکر میکنم.
اتمام حفاری 4خط مترو مشهد تا سال 1404
کیانوش کیامرز، مدیرعامل شرکت قطارشهری مشهد،نیزاظهارداشت: به همت شورا و شهرداری 1000 میلیارد بودجه قطار شهری افزایش یافت.
در قسمت سازهای ادعا داریم 100 درصد بومیسازی انجام شده است و احداث تونل و ایستگاه توسط جوانان توانمند کشور انجام شده است.
وی افزود:در بحث تجهیزات 70 درصد داخل تولید می شود و دورنمای خوبی برای انجام کار وجود دارد.
تونل خط سه 30 کیلومتر است از میدان فردوسی با دو دستگاه حفاری شروع شده و 14 کیلومتر حفاری با 2800 میلیارد هزینه انجام شده است.
کیامرز تصریح کرد: جرثقیل 600 تنی از عسلویه منتقل شده و در شب عید دمنتاژ و منتاز تی.بی.ام به سمت بولوار امام علی انجام شد.
تا تیر ماه حفاری از میدان امام علی به سمت قاسم آباد آغاز میشود.
6 کیلومتر از خط میانی از پایانه امام رضا تا شهدا در مرحله ساخت ایستگاه است و ایستگاه هسته مرکزی 80 درصد پیشرفت داشته و نیازمند پنج هزار میلیارد اعتبار است.
مدیرعامل شرکت قطارشهری مشهد خاطرنشان کرد: شهرداری دو هزار میلیارد تومان را تامین میکند اما نیازمند بودجه ملی هستیم با محوریت 6 کیلومتر، خط یک و دو به حرم متصل میشود.
شبانهروز در تلاشیم که تا سال 1404 کل تونل چهارخط به اتمام برسد.
شکستن رکورد هزینه حفاری دوره ششم مدیریت شهری
سیدخلیل منبتی، معاون عمران، حملونقل و ترافیک شهرداری مشهد نیز اظهارداشت: تلاش همکاران 10ها متر زیر زمین قابل تقدیر است، ترافیک مشهد با حجم بالای زائران در آن نیازمند حملونقل عمومی است.
هر روز هفت میلیون سفر درون شهری انجام میشود که یک میلیون و 500 هزار نفر با اتوبوس و مترو جابه جا میشوند.
وی افزود: تاکنون 6 هزار میلیارد تومان بابت حفاری هزینه شده است؛ خط یک و دو به طول 38 کیلومتر هر کدام با هزینه 700 و 3800 میلیارد تومان انجام شد.
معاون عمران، حملونقل و ترافیک شهرداری مشهد گفت: خط چهار تاکنون 600 میلیارد تومان هزینه شده است.
مجموع چهار خط حدود 84 کیلیومتر و 80 ایستگاه است.
در طول دوران حفاری اولین دوره ای است که بیش از 1000 میلیارد در سال هزینه شده است.
انجام 338 کیلومتر مترو در کشور توسط قرارگاه خاتم
رحمانی، قائم مقام هلدینگ تخصصی راه و شهرسازی قرارگاه خاتم الانبیا، نیز اظهارداشت: به همت جوانان ایران آمادگی انجام هر پروژه با هر حجم پیچیدگی را داریم.
45 درصد بنزین تولیدی کشور در پالایشگاههای داخل به دست بچههای قرارگاه تهیه میشود.
وی بابیان این مطلب که خاتم مردمی ترین نهاد کشور است گفت: در حوزه آب 48 درصد ذخیره آب پشت سدها در سدهای ساخته شده خاتم در گازوئیل 23 درصد و بنادر 90 درصد اسکلهها ساخت این قرارگاه است.
رحمانی عنوان کرد:در راه و شهرسازی در 6 گرایش شغلی فعالیت داریم و 4 هزار کیلومتر راه اهن بین شهری توسط قرارگاه ساخته شده و 30 درصد از کل خطوط موجود کشور ساخت ماست؛ این میزان در مترو 40 درصد است 338 کیلومتر مترو و 120 ایستگاه تاکنون توسط قرارگاه ساخته شده است.
قائم مقام هلدینگ تخصصی راه و شهرسازی قرارگاه خاتم الانبیا خاطرنشان کرد: سال 1402 بیش از 24 پروژه در حوزه راه وشهرسازی اجرا میشود، در خراسان رضوی بیش از 22 هزار میلیارد تومان پروژه تعریف شده است.
امروز پروژه های مترویی بیش از 63 کیلومتر است با رقم اولیه 6 هزار میلیارد تومان و یکی از مهمترین بخش ها فاز اول خط سه قطار شهری است که ورودی شهر را با مسیر پنج کیلومتری به حرم مطهر رضوی متصل میکند.
انتهای پیام/282/ن