خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 22 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بارش باران و برف آسمان اردبیل را از غبارآلودی نجات داد- اخبار اردبیل - اخبار استانها تسنیم

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 16 اسفند 1401 - 09:42
آخرین وضعیت هواشناسی استان اردبیل بعد از گرد و غبار بی سابقه دیروز در اردبیل امروز با بارش تگرگ، باران و برف همراه و نسبتا وضعیت هوای استان آرام گرفته است.
اردبيل،گرد،غبار،استان،هواشناسي،هواي،وزش،مديركل،وضعيت،گياهي،ب ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، آخرین وضعیت هواشناسی استان اردبیل بعد از گرد و غبار بی‌سابقه دیروز در اردبیل امروز با بارش تگرگ، باران و برف همراه و نسبتا وضعیت هوای استان آرام گرفته و همه دستگاه‌های خدمت رسان و امدادی برای هر گونه مورد احتمالی آماده باش کامل قرار گرفتند.
وزش باد در برخی از مناطق استان اردبیل تا 137 کیلومتر بر ساعت رسیده و روز گذشته در مشگین شهر 120 ، گرمی 97 ، نمین و نیر 80کیلومتر بر ساعت رسیده و طبق پیش‌بینی‌های به عمل آمده تا ساعت یازده صبح امروز وضعیت آلودگی پایدار خواهد شد.
در این باره سیاوش محمدی مدیرکل هواشناسی استان اردبیل خواستار افزایش پوشش گیاهی در کمربندی های اردبیل شد و اظهار داشت: با توجه به وظیفه ذاتی هواشناسی، هشدارهای سطح زرد و نارنجی از روز پنج‌شنبه اطلاع رسانی شده بود.
وی به تشریح وقوع طوفان گرد و غبار بی سابقه در اردبیل پرداخت و گفت: با توجه به وظیفه ذاتی هواشناسی، هشدارهای سطح زرد و نارنجی از روز پنج‌شنبه اطلاع رسانی و وزش باد با این سرعت پیش بینی شده بود.
مدیرکل هواشناسی استان اردبیل گفت: وضعیت خشکی زمین و بروز گرد و غبار ناشی از وزش باد از سوی هواشناسی اطلاع رسانی شده بود و ضرورت داشت دستگاه‌های ذی ربط در خصوص مخاطرات ناشی از گرد و غبار اطلاع رسانی‌های لازم را به عمل آورده و تصمیمات لازم قبل از وقوع گرد و غبار گرفته می‌شد.
محمدی به وزش تندباد در سال‌های گذشته نیز اشاره کرد و گفت: با وجود اینکه سالهای گذشته نیز وزش باد با سرعت کنونی را تجربه کرده‌ایم، ولی از آنجا که بارندگی در حد قابل قبول و زمین دارای پوشش گیاهی بوده، شاهد این حجم از گرد و غبار نبودیم.
وی منشاء طوفان گرد و غبار را ناشی از وزش تند باد و گرد و غبار برخاسته از زمین‌های کشاورزی و احتمالا معادن عنوان کرد و گفت: به دلیل کاهش بارندگی و خشکی زمین‌های کشاورزی و همچنین پوشش نامناسب گیاهی در اطراف اردبیل طوفان ریزگرد در اردبیل را شاهد بودیم.
مدیرکل هواشناسی اردبیل خواستار توجه به محیط زیست، درختگاری و افزایش فضای سبز در کمربندی های اردبیل شد و گفت: افزایش پوشش گیاهی انبوه نقش به سزایی در پیشگیری از طوفان های گرد و غبار دارد.
حسن قاسم‌پور مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل نیز در این باره می‌گوید: هوای اردبیل امروز برای تمام گروه‌های سنی ناسالم بود و انتظار می‌رود از فردا از شدت این گرد و غبار کاسته شود.
وی اظهار کرد: آلودگی هوا در اردبیل به بالاترین حد آلایندگی خود رسید به طوری که قطر 10 میکرون منشأ بسیاری از بروز بیماری‌های قلبی، عروقی و تنفسی است.
قاسم‌پور با بیان اینکه به دلیل قطعی برق پایگاه سنجش کیفی هوا فعالیت خود را به درستی انجام نداد، تصریح کرد: حفاظت محیط زیست استان یک پایگاه و دانشگاه علوم پزشکی اردبیل نیز یک پایگاه مجزای سنجش کیفی هوا دارد که قطعاً ارزیابی‌های کلی نشان می‌دهد که هوای اردبیل، هوای ناسالم برای تمام گروه‌های سنی بوده و این آلودگی‌ها فردا نیز تا اواسط ظهر ادامه خواهد داشت.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفت: هر چند از غلظت آلایندگی‌ها و گرد و خاک شدید کاسته خواهد شد اما همچنان انتظار می‌رود گروه‌های حساس جامعه از تردد در سطح شهر به شدت پرهیز کنند.
قاسم‌پور افزود: 90 درصد منشأ گرد و خاک به وجود آمده در هوای اردبیل، استانی و محلی است و در کنار آن رطوبت کم خاک، نبود پوشش گیاهی و تشدید بادهای محلی به ایجاد گرد و غبار شدید منجر شده است.
وی در مورد تأثیر معادن شهرهای اطراف اردبیل در آلایندگی هوا نیز خاطرنشان کرد: این معادن نیز می‌تواند در آلودگی هوای شهرهای همجوار به ویژه نمین تأثیرگذار باشند که سعی بر این است جلوی فعالیت آنها با همکاری دستگاه‌های ذیربط گرفته شود.
قاسم‌پور در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: تمام تلاش ما بر این است تا با همکاری دستگاه‌های دخیل رصد دقیق و پایش به موقع شرایط جوی را انجام داده و اطلاع‌رسانی را در مورد آلایندگی هوا به موقع انجام دهیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل ضرورت درختکاری و توسعه فضای سبز به ویژه در حاشیه شهرها را ضروری اعلام کرد و ادامه داد: برای گذر از این بحران گرد و غبار و هوای ناسالم باید همه پای کار بیایند تا یک وضعیت جوی سالم را در اردبیل شاهد باشیم.
علی محمدیان‌اردی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: دیروز با بروز پدیده ریزگرد و بالا گرفتن گرد و غبار در شهر اردبیل، 22 نفر با تلاش همکاران اورژانس 115 به مراکز بیمارستانی منتقل شدند.
وی تصریح کرد: این افراد عمدتاً با مشکلات تنفسی و قلبی روبه‌رو بودند که بعد از انتقال به بیمارستان تحت مراقبت قرار گرفته و حال عمومی همه آنها خوب است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل از گروه‌های پرخطر جامعه خواست تا از تردد در سطح شهر پرهیز کرده و به هیچ وجه در پشت‌بام یا تراس منزل ترددی نداشته باشند.
محمدیان افزود: سایر گروه‌های جامعه نیز باید در این شرایط خاص آب و هوایی به ویژه وجود گرد و غبار و ریزگرد از فعالیت‌های طولانی و سنگین در خارج از منزل پرهیز کرده و اجازه دهند تا این وضعیت خطرناک سپری شود.
وی گفت: سالمندان، کودکان و بیماران تنفسی و قلبی در 2 روز آینده نباید از منزل خارج شوند چرا که آثار گرد و غبار در 2 روز آینده نیز در استان پایدار خواهد بود و با توجه به پیش‌بینی هواشناسی و هشدار زرد شرایط آب و هوایی خوبی را در اردبیل و سایر شهرها شاهد نیستیم.
انتهای پیام/140/ن