خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 11 تیر 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

برگزاری نشست نخست وزیران سازمان همسود در «عشق آباد»

فارس | بین‌الملل، بین‌الملل | دوشنبه، 06 خرداد 1398 - 15:56
نخست وزیران سازمان همسود جهت بررسی مسائل همکاری چندجانبه در شهر «عشق‌آباد» گردهم می‌آیند.
كشورهاي،همسود،وزيران،همكاري،سازمان،گمركي،اتحاديه،قرار،المناف ...

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بیشکک، نشست نخست وزیران کشورهای سازمان همسود در تاریخ 31 می سال جاری (جمعه هفته جاری) در شهر «عشق‌آباد» به ریاست ترکمنستان برگزار می‌شود.
قرار است در این نشست نخست وزیران کشورهای همسود همکاری های اقتصادی کشورهای مذکور را مورد بررسی قرار داده و تاریخ نشست بعدی را تعیین کنند.
همچنین در جلسات عمومی این نشست جزئیات برنامه بین دولتی همکاری در زمینه فن‌آوری‌های نوین تا سال 2030، توافقنامه تعامل سرویس‌های گمرکی و غیره مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
انتظار می‌رود تصویب اسناد مذکور شرایط مطلوب برای ادامه توسعه همکاری گمرکی بین کشورهای عضو سازمان همسود را ایجاد کند.
علاوه بر این اسناد دیگر در حوزه تجارت، کنترل محصولات، ملاحظات گمرکی و همکاری فرهنگی توسط نخست وزیران امضا خواهد شد.
نخست وزیران سازمان همسود در این نشست همچنین مقامات جدید مرکز ضدتروریستی این سازمان را انتخاب می‌کنند.
اتحادیه کشورهای مستقل مشترک المنافع پس از فروپاشی شوروی سابق شکل گرفت.
بیانیه تاسیس این اتحادیه در 21 دسامبر 1991 (20 آذر 1380) در «آلماتی» توسط رهبران آذربایجان، ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، مولداوی، روسیه، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبکستان و اوکراین امضا شد.
عضویت گرجستان دراین اتحادیه به دنبال تصمیم رسمی روسای جمهور کشورهای عضو در 3 دسامبر 1993 (12 آذر 1382) و به دنبال درخواست «ادوارد شواردنادزه» رئیس جمهور گرجستان در 8 اکتبر 1993 (16 مهر1382) صورت گرفت.
بیش از 70 درصد بودجه جامعه مشترک المنافع توسط روسیه پرداخت می‌شود هزینه می‌شود.
انتهای پیام/.