منافع منطقه آزاد اروند در خدمت عموم مردم ایران است- اخبار خوزستان - اخبار استانها تسنیم
مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی کشور گفت: منافع منطقه آزاد اروند به یک جهت بسیار راهبردی به عمده مردم ایران می رسد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، به نقل از روابط عمومی منطقه آزاد اروند، حجتالله عبدالملکی در مراسم تودیع و معارفه مدیران عامل قدیم و جدید منطقه آزاد اروند با اشاره به بعد معنوی و فرهنگی منطقه آزاد اروند به جهت وجود یادمانهای شهدا و جنگ تحمیلی و مسیر عبور میلیونها زائر اباعبدالله(ع) در ایام اربعین حسینی، اظهار داشت: منطقه آزاد نیز برای خدمترسانی به این جمعیت که میلیونها نفر را شامل میشود، باید فعالیتهای ویژهای صورت دهد و علاوه بر آن باید برنامههای اقتصادی را پیش ببرد به نحوی که هم مردم منطقه و هم مردم ایران احساس کنند که وجود این منطقه روی معیشت ایشان مؤثر است.
مشاور رئیس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی کشور با اشاره به بند 11 سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و نقش پررنگ مناطق آزاد کشور در اقتصاد کشور، گفت: در قانون چگونگی اداره مناطق آزاد، علاوه بر سیاستهای تبیین شده، عمران و آبادانی منطقه هم دیده شده است.
وی افزود: مناطق آزاد و ویژه در ادبیات اقتصادی انقلاب اسلامی جایگاه ویژهای دارند، اما آیا به آن جایگاه ترسیم شده رسیده یا خیر؟
که باید گفت در آن مسیر حرکت کرده، اما تا رسیدن به مقصد فاصله قابل توجهی وجود دارد، لذا باید در گام دوم انقلاب اسلامی یک حرکت شتابندهتر در راستای تحقق آن اهداف داشته باشیم.
عبدالملکی با بیان اینکه بر اساس این اسناد بالادستی اقتصاد مقاومتی، دو رویکرد اساسی را به عنوان راهبردهای مناطق آزاد تنظیم کردهایم و ذیل هر کدام تعدادی سیاست در نظر گرفته شده که در حال پیگیری است، گفت: راهبرد نخست ما مردمی کردن مناطق آزاد است.
وی با بیان اینکه اروند پرجمعیتترین منطقه آزاد کشور است که شامل خرمشهر و آبادان و جزیره مینو است، افزود: همه مردم ایران به شهروندان این دو شهر، دلبستگی دارند و برای ایشان عزیز هستند و بنابراین رسیدگی به وضعیت اقتصاد، معیشت، بهداشت و آموزش ایشان همانطور که در قانون ذکر شده، دغدغه ما خواهد بود و با جدیت همچون گذشته و با شتاب بیشتری ادامه پیدا خواهد کرد.
مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی کشور گفت: توجه به همه مردم ایران، مورد توجه ما هست و با توجه به اینکه همه مناطق آزاد کشور متعلق به همه مردم ایران هستند، همه مردم باید از وجود این مناطق منتفع شوند.
عبدالملکی با اشاره به اینکه همزمان جهانیسازی مناطق آزاد را نیز پیگیری میکنیم، افزود: بر اساس سیاستهای اقتصاد مقاومتی، یکی از درگاههای اصلی برونگرایی اقتصادی کشور، مناطق آزاد و ویژه اقتصادی هستند که ظرفیت کافی برای اینکه وارد اقتصاد جهانی بشوند، در اختیار دارند.
مشاور رئیس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی کشور با تشریح سیاستهای ذیل این راهبرد، اضافه کرد: تکمیل زیرساختهای نرمافزاری و سختافزاری اقتصاد بینالملل، ایجاد مناطق آزاد مشترک یا متناظر با کشورهای دیگر، جذب سرمایهگذار خارجی، ایجاد الگوهای اقتصادی جدید و مبتنی بر ادبیات اسلامی و انقلابی (اقتصاد مقاومتی) از جمله بندهای این راهبرد خواهند بود.
وی با بیان اینکه ایران یکی از سودآورترین نقاط جهان برای سرمایهگذاری است که هزینههای تولید و صنعت در آن بسیار پایین است، گفت: در این زمینه دو مشکل وجود دارد که یکی دیوانسالاری سخت اداری و بخشی دیگر ضوابط و مقررات داخل منطقه است که باید مقرراتزدایی و ضابطهزدایی در این خصوص صورت پذیرد و در این خصوص اطلاعرسانی لازم در این خصوص انجام گیرد.
وی با بیان اینکه مدیرعامل جدید سازمان منطقه آزاد اروند در تراز بینالملل فعالیت داشته و انتظار داریم این اطلاعرسانی در سطح بینالمللی صورت پذیرد افزود: کارآمدی، انقلابی بودن، تخصص، توانمندی و مردمی بودن از جمله معیارهای انتخاب زارعی است.
مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی کشور با اشاره با درخواستهای چند باره مدیرعامل سابق سازمان منطقه آزاد اروند مبنی بر تحویل این کرسی به یک فرد جوانتر، ادامه داد: این تغییر به خواست اسکندری بوده است .
وی تصریح کرد: علی زارعی اهل خوزستان، انقلابی، کارآمد و با وجود 41 سال، سابقه درخشانی در دارند که افتخارات بسیار بزرگی برای کشورمان آفرید و یک شخصیت تراز ملی است.
عبدالملکی افزود: ما اصرار داریم مدیرانی که برای مناطق آزاد بهکار گرفته میشوند، حتما در تراز ملی باشند، چرا که قرار است کار را در سطح ملی و بینالمللی پیش برده شود و زارعی در مؤسسات و شرکتهای اقتصادی و سازمانهای دیگر بسیار موفق بودند و تحقیقات بسیاری جدی در این باره صورت گرفت که هم با معیارهای انقلابی و هم کارآمدی، تخصص و توانمندی مورد نظر ما سازگار بود.
مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی کشور با اشاره به بحث انتصابات در مناطق آزاد کشور، بیان کرد: در گذشته، ریاست جمهور انتصابات را به دبیر شورایعالی تفویض میکردند که در ادامه یک اشکال قانونی مطرح شد که بر اساس رأی دیوان، این مسئولیت به یکی از وزرا تفویض شود که این موضوع به وزیر امور اقتصادی و دارایی، محول شد، اما همچنان همانند گذشته، فرآیند انتخاب مدیران، از طریق دبیرخانه پیگیری میشود و مدیرعامل به پیشنهاد دبیرخانه و سپس تأیید رئیس جمهور منصوب میشود.
وی یادآور شد: عدهای گمان کردند که این تفویض اختیار برای تضعیف و یا تنزل جایگاه دبیرخانه است که چنین نیست و تنها منع و مشکل قانونی در این خصوص برطرف شده است و مشکل برطرف شده و دبیرخانه با تعامل و همدلی بیشتر با دستگاهها در سطح ملی مشغول فعالیت است.
منطقه آزاد اروند در جایگاه واقعی خود نیست
علی زارعی در آیین معارفه و آغاز به کار رسمی به عنوان رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند، اظهار داشت: از اعتماد وزیر امور اقتصادی و دارایی و مشاور رئیس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری - صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی کشور تشکر و قدردانی میکنم.
وی افزود: به واسطه توفیق و فرصتی که در دولت انقلابی نصیب بنده شد، در یکی از مهمترین جایگاههای توسعه اقتصادی کشور مناطق آزاد کشور و نیز در یکی از راهبردیترین این مناطق (منطقه آزاد اروند) مفتخر به سربازی و خدمت شدم.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند، تصریح کرد: ظرفیتهای صنعتی منطقه خوزستان از جمله صنایع نفت و گاز، کشاورزی، صنایع تبدیلی، صنایع دریایی به ویژه (گردشگری دریایی)، این استان را به نگینی کمنظیر برای رشد و توسعه کشور تبدیل کرده است.
زارعی ضمن تشکر از همه تلاشهای صورت گرفته و تقدیر از همه مدیران و دستاندرکاران منطقه آزاد اروند، گفت: باید بپذیریم استان خوزستان و منطقه آزاد اروند با همه شایستگی، در جایگاه واقعی خود نیست.
وی ادامه داد: فلسفه تشکیل مناطق آزاد در کشور، این بود که بتوانیم با حذف بروکراسیهای رایج دست و پا گیر و حتی ایجاد مشوقهای انگیزشی، فرصتهای جذب سرمایهگذاری را برای ایجاد جهش صنعتی و اقتصادی در مناطق فراهم آوریم.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند با بیان اینکه منطقه آزاد اروند، باید لوکوموتیو پیش برنده ظرفیتهای منطقه خوزستان باشد، یادآور شد: همجواری با کشور عراق و ظرفیت بسیار خوب استان بصره، همچنین وجود مرز راهبردی با کشور عراق، اهمیت توجه به این منطقه را دو چندان کرده است.
زارعی توجه به بهرهبرداری از فرصتهای رشد اقتصادی شرکتهای دانشبنیان در منطقه را یکی از سیاستهای کلی این سازمان در مدیریت آینده برشمرد و گفت: باور ما بر این است که اگر ریل اقتصادی کشور از «اقتصاد سنتی و نفت پایه» به سمت « اقتصاد دانش پایه و صادرات محور» تغییر جهت ندهد، نه تنها از حیث اقتصادی دچار چالش خواهیم بود، بلکه از لحاظ امنیتی و سیاسی هم دچار تهدید خواهیم شد.
وی با اشاره به ابعاد اجتماعی منطقه آزاد اروند، گفت: در استانی با این همه منابع راهبردی و صنایع بالادستی مادر، شرمندهایم که مردم در نقاط مختلف شهرستانهای آبادان و خرمشهر، در وضعیت نامطلوبی زندگی میکنند.
در استانی با این حجم از منابع، آمار آسیبهای اجتماعی متأسفانه بالا است و این نرخ شایسته استان خوزستان نیست.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند، خاطرنشان کرد: بنا داریم در دوره جدید به ابعاد اجتماعی توسعه منطقه در کنار توجه به ابعاد اقتصادی توجه ویژه داشته باشیم.
منصفانه نیست که مشکلات سالهای گذشته را به این مدیریت نسبت دهیم
مدیرعامل پیشین این سازمان در آیین تکریم از کرسی مدیریت نهاد حاکمیتی در منطقه آزاد اروند، اظهار داشت: 43 و سال 9 ماه سابقه کار در جمهوری اسلامی را دارا هستم، اما به زعم برخی بنده باید بازنشسته میشدم و این که بنده زودتر از سیستم اداری خارج شوم آروزی بعضی افراد شده بود و به همین خاطر فشارهایی به دبیرخانه و دولت وارد میشد که بنده را از سیستم مدیریتی کنار بزنند، حال آن که بنده بارها گفتم و تصریح کردم که هنوز بازنشسته نشدم و بازنشسته نیستم.
وی با بیان اینکه روزی که به اروند آمدم، قرار بر ماندگاری در دوره طولانی نبود، گفت: دوره کاری خود را در استان و شهرستان و مناطق انجام داده بودیم و هنوز هم سرباز جمهوری اسلامی هستم و هر جا تشخیص داده شد، به همین عنوان مشغول خدمت شدم.
مدیرعامل پیشین سازمان منطقه آزاد اروند، تصریح کرد: با روی کار آمدن دولت آیتالله رئیسی، قصد داشتم پایان دوران کاری خود را مطرح کنم، اما پیشنهاد شد که با دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد همکاری کنم که در پاسخ، خواستار خدمت در منطقه آزاد اروند شدم.
اسکندری افزود: از ابتدای فعالیت در اروند، سعی شد تا نابسامانی موجود در این منطقه را در یک یا دو سال برچیده و آن را به نیروهای جوان منطقه واگذار کنم.
روزی که به اروند آمدم، اروند دچار بحران مدیریتی بود و تعطیلی و رکود، بخشهای مختلف را در بر گرفته بود و مردم نیز دغدغههای انباشتهای داشتند.
وی یادآور شد: همزمان با آمدم، مخالفتهایی ایجاد شد، اما بنا داشتیم که اروند را به جایگاه اصلی و جایگاهی که مردم انتظار داشتند، برسانیم.
نخستین کاری که صورت گرفت، این بود که منطقه به فرهنگ اصیل خود که همانا فرهنگ مقاومت و ایثار و حب به اهل بیت(ع) است، باز گردد که این اتفاق علیرغم وجود مسیر طولانی در ادامه راه، رخ داد و در بخش عمرانی نیز، بسیاری از امور مغفول مانده تعیین تکلیف شد و برخی پروژهها نیز برای پیشرفت عمرانی منطقه در نظر گرفته شد.
عضو هیئت مدیره سازمان منطقه آزاد اروند، با بیان اینکه در این مدت کوتاه با اقداماتی که صورت گرفته، شهروندان به مردمی بودن این دولت اذعان پیدا کردند، بیان کرد: یک سری ابلاغهایی از سوی دبیرخانه در شش ماهه دوم سال صورت گرفت که در این مدت، ضابطهزدایی لازم و جذب سرمایهگذار خارجی صورت گرفت.
همچنین سرمایه خارجی چشمگیری نیز در این خصوص جذب شده است.
اسکندری با بیان اینکه منطقه آزاد اروند به سمتی رفته که مشکلات در حال برطرف شدن است، یادآور شد: بی انصافی است که همه مشکلات 18 سال گذشته که هشت سال آن با مدیریت یک فرد بوده، به گردن مدیریت بنده انداخته شود، همانطور که برخی سعی دارند مشکلات سالها و دولتهای گذشته کشور را به گردن دولت جدید بیاندازند.
وی با تأکید بر اینکه خواست مردم حق است، ولی امکانات و منابعی که در اختیار ما قرار گرفت، اندک بود، گفت: در بحث اربعین حسینی نیز، امسال محوریت کار با سازمان منطقه آزاد اروند بود و به گواه آمار، بیشترین تعداد زائر نسبت به سالهای گذشته از مرز شلمچه تردد کردند.
همچنین خدمت به کاروانهای راهیان نور را وظیفه خود میدانیم.
مدیرعامل پیشین سازمان منطقه آزاد اروند، با اذعان اینکه از همه عزیزانی که در این مسیر ما را همراهی کردند تشکر میکنم و طلب حلالیت میطلبم، گفت: یک جوان توسط دولت مردمی به مدیریت این سازمان منصوب شده و امیدواریم بتواند کار را بهتر پیش ببرد.
امیدوارم این دولت بتواند تا سال 1408 به کار خود ادامه دهد و با سیاستهای خود مشکلات مردم را برطرف سازد.
انتهای پیام /735/