اعتبار 200 میلیاردی برای بازسازی شبکه فاضلاب اصفهان- اخبار اصفهان - اخبار استانها تسنیم
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان گفت: طبق بررسی های فنی حدود 300 کیلومتر از شبکه فاضلاب این کلان شهر به دلیل فرسودگی شرایط بحرانی دارد که 30 کیلومتر آن در نقاط مختلف شهر باید فوری اصلاح و بازسازی شود و نیازمند تأمین اعتبارات جدید است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، حسین اکبریان عصر امروز در نشست خبری با بیان اینکه تغییر اقلیم یک مسئله جهانی است و این بحران کل جهان کشور و استان اصفهان تحت تاثیر قرار داده، اظهار داشت: خشکسالی و کاهش منابع آب محلی، از جمله تبعات تغییر اقلیم است و باعث شده تا منابع آب محلی روستاها دچار کمبود آبدهی شوند که برای حل این مشکل حفر چاه جدید و آبرسانی از محلهایی که دارای آب پایدار را در دستور کار قرار دادیم.
وی افزود: در بسیاری از روستاها چاههای آب خشک شده و مجبور شدیم تا منابع جدیدی را تعریف کنیم.
بر همین اساس در سال جاری شهرستانهای نائین، سمیرم و فریدونشهر به همراه 90 روستای استان با استفاده از طرح جهاد آبرسانی از آب شرب پایدار برخوردار شدند و طی هفتههای آتی 15 روستای دیگر استان نیز به شبکه آب شرب پایدار وصل میشوند و با همراهی قرارگاه امام حسن (ع) سال آینده در شهرستانهای مختلف جهاد آبرسانی اجرا خواهد شد.
اصفهان دارای گواهینامه ایمنی آب است
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان در ادامه به نگرانیهای مطرح شده درخصوص کیفیت آب اشاره کرد و گفت: اصفهان دارای گواهینامه ایمنی آب است و آب شرب از سد زایندهرود تا لحظهای که به دست مصرف کننده میرسد، کنترل میشود.
علاوه بر این مرکز بهداشت استان بر تمامی مباحث بهداشت آب نظارت دارد و تمامی موارد را کنترل میکند.
وی اضافه کرد: براساس تحقیقات شرکت آب منطقهای استان میزان آلایندههای نوپدید، آنتیبیوتیکهای موجود در سد زایندهرود و مسیر رودخانه پایینتر از حد مجاز است و در واقع آلایندههایی که به سلامت آب صدمه وارد میکند،در این مسیر وجود ندارد و میزان سموم استفاده شده در زمینهای کشاورزی اطراف سد، درحال پایش است و هیچ کدام از این سموم و آلایندههای نوپدید در آب آشامیدنی مردم وجود ندارند و سلامت آب شرب، توسط مرکز بهداشت و شرکت آب و فاضلاب استان تایید میشود.
اکبریان درمورد آخرین وضعیت سامانه دوم آبرسانی به اصفهان خاطرنشان کرد: شرکت آب منطقهای مجری طرح سامانه دوم است و اطلاعات لازم درمورد زمانبندی تکمیل طرح باید توسط آنها ارائه شود، فاز اضطراری این سامانه با کمک شرکت آب منطقهای تابستان 1401 به کمک تأمین آب شرب اصفهان آمد و فاز اضطراری با ظرفیت کمی بیشتر از امسال، قبل از آغاز تابستان 1402 در مدار خواهد بود.
تعرفه واقعی، عامل بازدارنده در مصرف بیرویه آب
وی درمورد نحوه تعرفههای پرداختی مشترکان توضیح داد: تعرفههای آب در بخش مسکونی بر اساس الگوی مصرف و شهرستانهای مختلف تغییر میکند،الگوی مصرف در استان اصفهان به ازای هر واحد مسکونی 14 متر مکعب در ماه است و به ازای مصرف هر 7 مترمکعب بیشتر از الگو، میزان تعرفه نیم برابر اضافه خواهد شد.
اگر میزان مصرف مشترکان از 56 مترمکعب در ماه افزایش یابد، مشمول نرخ تعرفه آب آزاد خواهند شد.
البته شهروندان باید بدانند که تعرفه آب در ماههایی که میزان مصرف به اوج خودش میرسد،25 درصد افزایش خواهد یافت.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان ادامه داد: تعرفه آب در واحدهای غیرمسکونی به نسبت سقف ظرفیت تخصیص یافته است، به طور مثال تعرفه آب ادارات و ارگانهای اجرایی تا سقف ظرفیت تخصیصی حدود 3 هزار و 360 تومان به ازای هر مترمکعب است و زمانی که مصرف از سقف تخصیصی خارج شد، تعرفه بر اساس نرخ آب آزاد محاسبه میشود.
وی با تاکید بر اینکه تعرفه مناسب و واقعی، اثرگذارترین روش برای کاهش و بهینه کردن میزان مصرف آب است، گفت: تنها عامل بازدارنده برای جلوگیری مصرف خارج از الگو توسط مشترکان، جرائمی است که به آنها تعلق میگیرد.
البته کارگروه مروجین مصرف به صورت دائم در حال فعالیت و پایش در محلات هستند و اگر گزارشی مبنی بر مصرف بیرویه و غیر از کاربری تخصیص یافته دریافت شود، از نظر قانونی تا قطع انشعاب میتوان با آن مشترک برخورد کرد.
علاوه بر این شرکت آب و فاضلاب میزان مصرف مشترکان را در هر دوره رصد خواهد کرد و برای مشترکان پرمصرف و بد مصرف پیامهای اخطار ارسال خواهد شد.
صنایع ملزم به استفاده از پساب هستند
اکبریان با اشاره به الزام صنایع به استفاده از پساب خاطرنشان کرد: وزیر نیرو طی بخشنامهای به وزارت ابلاغ کرد تا میزان تخصیص آب برای کاربریها به ویژه کاربریهای غیر شرب، از منابع سطحی و زیرزمینی مورد بررسی قرار بگیرد و شرکتهای آب و فاضلاب و آب منطقهای مکلف هستند تا با در زمینه بازتخصیص منابع و استفاده از پساب برای صنایع و کشاورزی صنعتی همکاری و وابستگی صنایع به منابع آبی سطحی و زیرزمینی را کمرنگ کنند.
صنایع ملزم به استفاده از پساب هستند و این مسئله در قوانین بودجه کشور درج شده و مجلس شورای اسلامی این امر را در لایحه سال آینده تصویب کرده است.
وی با تاکید بر اینکه الزام صنایع به استفاده از پساب، حفظ منابع آبی سطحی و زیرزمینی و تعادلبخشی به آن است، متذکر شد: شرکت آب و فاضلاب استان در این زمینه اقدامات موثری انجام داده و کارگروههای ویژه تشکیل شده است و در حال بازنگری تخصیصی توسط آب منطقهای هستیم تا بخشی از نیاز صنایع را از طریق پساب تامین کنیم.
30 کیلومتر از شبکه فاضلاب شهری اصفهان نیازمند بازسازی فوری است
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بیان اینکه طول شبکه فاضلاب کلانشهر اصفهان به 3900 کیلومتر میرسد، بیان کرد: طبق بررسیهای فنی حدود 300 کیلومتر از شبکه فاضلاب این کلانشهر به دلیل فرسودگی شرایط بحرانی دارد که 30 کیلومتر آن در نقاط مختلف شهر باید فوری اصلاح و بازسازی شود و نیازمند تأمین اعتبارات جدید است.
وی افزود: در زمان سفر رئیس جمهور پیگیر دریافت 50 میلیون یورو اعتبار برای اصلاح شبکه فاضلاب اصفهان شدیم که از محل سفر ردیفی برای آن پیش بینی و مقرر شد فرآیند دریافت آن از طریق بانک ملت انجام شود.
عدد اولیهای که برای بازسازی شبکه پیشبینی شده، حدود 200 میلیارد تومان است که در طول 3 سال از طریق بانک و از محل ماده 56 پرداخت شود.
اکبریان با بیان اینکه شرایط شبکه فاضلاب اصفهان به طور مستمر ویدیومتری میشود، افزود: اجازه نمیدهیم شبکه فاضلاب دچار مشکل شود اما 30 کیلومتر شبکه که نیاز فوری به بازسازی دارد، ویدئومتریهای شبکه نشان میدهد که خوردگی و فرسودگی لولهها گسترش یافته است اما تلاش میشود قبل از اینکه حادثهای اتفاق افتد با رصد شبکه مشکل برطرف شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش به خشک شدن چاههای فلمن در حریم رودخانه زایندهرود اشاره کرده و گفت: چاههای فلمن به تأمین آب شرب اصفهان بزرگ کمک میکرد اما متاسفانه با توجه به خشکی رودخانه زایندهرود این چاههای حریمی نیز طی سه سال اخیر خشک شدهاند.
انتهای پیام/170/.