خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 09 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تالاب‌های طالقان و آق‌قلعه نقده میزبان پرندگان مهاجر شدند

مهر | استان‌ها | جمعه، 12 اسفند 1401 - 15:42
ارومیه - سرپرست اداره حفاظت محیط زیست نقده گفت: تالاب های «طالقان» و «آق‌قلعه» این شهرستان پس از آبگیری کامل، میزبان بیش از سه هزار و ۵۰۰ بال پرنده مهاجر شدند.
تالاب،رودخانه،آبگيري،مهاجر،آب

به گزارش خبرگزاری مهر، اکبر قائمی در این زمینه اظهار کرد: آبگیری تالاب «آق‌قلعه» از رودخانه «گادر» از مدتی قبل آغاز شده بود اکنون با ورود بیش از هفت میلیون مترمکعب آب این تالاب کامل شد و این این تالاب میزبان بیش از ۲ هزار بال پرنده مهاجر شده است.
وی افزود: آبگیری تالاب نیز که برای احیای کامل به سه میلیون مترمکعب آب نیاز داشت از رودخانه «گادر» انجام شد و این تالاب نیز هم اکنون میزبان بیش از یک هزار و ۵۰۰ بال پرنده مهاجر است.
سرپرست اداره حفاظت محیط زیست نقده گفت: این پرندگان مهاجر شامل انواع غازها، آن قوت، انواع اردک‌سانان و پرندگان شکاری مانند عقاب تالابی هستند.
وی در خصوص اهمیت آبگیری تالاب‌ها اضافه کرد: احیای تالاب‌ها از اهمیت ویژه‌ای در حفظ اکوسیستم منطقه برخوردار است و پس از تأمین آب شرب شهرستان در اولویت بعدی قرار دارند.
تالاب بین المللی آق‌قلعه (شورگل حسنلو) با مساحت ۳۰۴ هکتار از مهمترین تالاب‌های استان آذربایجان غربی است که در حوضه آبریز رودخانه گدار قرار گرفته و توسط جریان‌های این رودخانه و رواناب‌های ناشی از بارش بر سطح حوضه آبریز تالاب تغذیه می‌شود.