تهیه نقشه جامع فرونشست زمین در کشور- اخبار لرستان - اخبار استانها تسنیم
رئیس سازمان نقشه برداری کشور با اشاره به تهیه نقشه جامع فرونشست زمین توسط این سازمان گفت: فرونشست موجب از بین رفتن منابع می شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، علی جاویدانه ظهر امروز در شورای اداری لرستان با اشاره به پیشرفتهای حوزه نقشهبرداری کشور بعد از پیروزی انقلاب، اظهار داشت: حرکت بهسمت خودکفایی را در این حوزه در کشور داشتهایم.
وی با اشاره به صدور خدمات فنی و مهندسی در حوزه نقشه و اطلاعات مکانی به کشورهای دیگر افزود: نمونه این خدمات انعقاد تفاهمنامه بین سازمان نقشهبرداری کشور با تاجیکستان است که این امر در حضور رؤسای جمهور دو کشور انجام شد.
رئیس سازمان نقشهبرداری کشور عنوان کرد: لرستان در حوزه توسعه زیرساخت داده مکانی با پیگیریهای سازمان برنامهریزی و بودجه این استان جزو استانهای برتر کشور است.
وی با بیان اینکه از حدود 37 هزار ایستگاه ترازیابی که در کشور وجود دارد 760 ایستگاه مربوط به لرستان است، بیان کرد: بعضی از این ایستگاهها بهمروز زمان از بین رفته است.
جاودانه با تأکید به اینکه قرار شده است که زمینهایی برای ساختوساز در طرح جهش ملی مسکن با تعامل سازمان نقشهبرداری کشور و شورای عالی شهرسازی الحاق شود، گفت: در این تعامل مقرر شده است که از این سازمان برای جلوگیری از هدررفت منابع و قرارگیری پهنههای پیشنهادی در پهنههای فرونشست استعلام شود.
رئیس سازمان نقشهبرداری کشور با بیان اینکه وظیفه پایش فرونشست زمین بهعهده سازمان نقشهبرداری کشور است به فرونشست زمین در شهرک کاوه اصفهان و غیرقابل سکونتشدن این منطقه اشاره و تصریح کرد: این امر موجب از بینرفتن منابع میشود.
جاویدانه اظهار داشت: شورای عالی شهرسازی و معماری به ادارات کل راهوشهرسازی در استانها ابلاغ کردهاست که در هر پهنه جدید که برای احداث واحدهای جهش مسکن قرار است به شهرها اضافه شود از سازمان نقشهبرداری استعلام شود.
وی با اشاره به انجام پردازشهای سازمان نقشهبرداری کشور بر اساس آخرین تکنیکهای روز دنیا افزود: نقشه جامع فرونشست زمین توسط این سازمان برای اولین بار در قالب 250 پهنه در کشور شناسایی و تهیه شد.
رئیس سازمان نقشهبرداری کشور با بیان اینکه میزان فرونشست در لرستان زیاد نیست، اما همین وضعیت هم نگرانکننده است، عنوان کرد: در اطراف شهر خرمآباد منطقهای به وسعت 228 کیلومتر مربع وجود دارد که دچار فرونشست شده است.
وی با اشاره به فرونشست زمین در شهر چغابل به میزان دو سانتیمتر در سال، بیان کرد: نرخ فرونشست زمین در بروجرد 9 سانتیمتر در سال، نرخ فرونشست زمین در دلفان هشت سانتیمتر در سال، نرخ فرونشست زمین در اطراف پلدختر 160 کیلومتر مربع با چهار سانتیمتر است.
جاویدانه با بیان اینکه فرونشست زمین را در کوهدشت و دربگنبد با نرخ دو سانتیمتر در سال داریم، گفت: این آمار در اختیار مسئولان ملی و استانی قرار گرفته است تا اقدامات لازم در این زمینه انجام شود.
رئیس سازمان نقشهبرداری کشور با اشاره به لزوم استفاده از زیرساخت دادههای توسعه مکانی تصریح کرد: اگر نقشه اطاعات مکانی در تصمیمگیریها استفاده شود، فواید زیادی مانند جلوگیری از گسترش فرونشست زمین در شهرها دارد.
انتهای پیام/644/