آخرین جزئیات از وضعیت ساخت و سازها در استان مرکزی- اخبار مرکزی - اخبار استانها تسنیم
رئیس نظام مهندسی ساختمان استان مرکزی با تشریح آخرین جزئیات از وضعیت ساخت و سازها در استان مرکزی گفت: وضعیت کیفیت ساخت و ساز در استان مرکزی بهتر از سایر استان ها است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، علیرضا حبیبی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت گرامیداشت روز مهندس با اشاره به تعداد جامعه مهندسی استان مرکزی اظهار داشت: جامعه مهندسی استان مرکزی 6 هزار نفر است که 4 هزار و 200 نفر پروانه دارند و یک هزار و 800 نفر فاقد پروانه هستند همچنین در کل کشور بالغ بر 600 هزار مهندس وجود دارد که فعالیت حرفهای انجام میدهند.
مهندسین در رشتههای هفتگانه برق، مکانیک، معماری، شهرسازی، عمران، نقشهبرداری و ترافیک فعالیت میکنند که تعداد مهندسین رشتههای برق، مکانیک و ترافیک در استان بسیار کم است.
وی با اشاره به اینکه استان مرکزی از لحاظ نظام مهندسی جزو نظام مهندسیهای متوسط است، افزود: دولت برای تسهیل مجوز کسب و کار آزمون را به چهار بار در سال ارتقا داده است و این سبب میشود آسیبهایی برای سازمان ایجاد شود چراکه کیفیت کاهش پیدا کرده و خروجی و ورودی دانشگاهها افزایش پپدا کرده است بنابراین اگر در نظام مهندسی نیز آزمون را زیاد کنیم و آزمون را تسهیل کنیم در آینده میتواند سطح علمی مهندسان را تحت تاثیر قرار دهد و ممکن است کیفیت ساختمانها را کاهش دهد.
رئیس نظام مهندسی استان مرکزی در خصوص کیفیت ساخت و ساز تصریح کرد: در جامعه پزشکی دانشگاه محدود شده و این موضوع در واقع منجر شده از نظر کیفی پزشکان سطح بالاتری باشند و اشتغال آنها نیز دچار مشکل نشده است در حالی که در خصوص رشتههای مهندسی بدون در نظر گرفتن ظرفیت ساختمان تمامی دانشگاهها رشتههای مهندسی به ویژه عمران و معماری را جذب میکنند و این سبب شده تعداد مهندسان کشور ایران از همه کشورها بیشتر است و این تعداد مهندس هم نیاز نیست.
حبیبی بیان کرد: کیفیت ساخت و ساز در استان مرکزی از بسیاری از استانها بهتر است و در استان مرکزی اشراف بیشتری به این مسئله داریم و کمیتههای بازدید داریم و شاید به جهتاینکه حجم ساخت و سازهای ما به مانند تهران گسترده نیست راحت تر میتوان کنترل کرد، البته در شهر اراک کیفیت ساخت و ساز از شهرستانها بیشتر است وسعی ما بر این است بازدید و سرکشی بیشتری از شهرستانها داشته باشند.
وی ادامه داد: هم اکنون کمیتههای کنترل به صورت متمرکز مستقر شدهاند قبلا کنترل شهرستانها در خود شهرستان انجام میشد در حالی که هم اکنون کمیته در نظام استان مستقر شده است و این امر کیفیت ساخت و ساز را افزایش داده است همچنین سیستم ارجاع به صورت اتوماسیون شد و ارجاع نظارت به صورت دستی وجود ندارد و هیچ مالکی نمیتواند ناظر خود را انتخاب یا تعویض کند مگر اینکه دلایل مستندی داشته باشند که ناظر در وظایف خود کوتاهی کرده و ما ناظر تغییر پیدا کند.
رئیس سازمان نظام مهندسی استان مرکزی عنوان کرد: جمعیت استان یک میلیون 430 هزار نفر و میزان ساخت و ساز در استان هر ساله حدود 1 تا 1.5 متر مربع است به همین جهت در بخش ساخت و ساز کیفیت ما نسبت به کشور در سطح مطلوب قرار دارد.
وی تصریح کرد: دورههای آموزشی ما در حال گسترش است تا مهندسین با علم روز آشنا شوند، در خصوص سیستم و برنامه نرم افزار خود، قرار داد جدید منعقد شده که تمام سیستم به صورت اتوماسیون شود و مستند سازی و نقشهها در کمسیون تایید شود و در آرشیو باقی بماند و مالک بتواند این را به صورت فایل در اختیار داشته باشد.
حبیبی ادامه داد: چیزی به نام ساختمان ضد زلزله اصلا وجود ندارد و طراحی ساختمانها بر مبنای عملکرد است، هدف ما این است ساختمان شکل پذیری خوبی از خود نشان دهد و انرژی زلزله را مستهلک کند و تلفات کم شود، اراک از نظر خطر زلزله متوسط است، و گسل فعالی در استان مرکزی نداریم و احتمال زلزله در اراک پایین است همچنین جنس خاک اراک خوب است و 80-90 درصد قسمتهای اراک خاک خوبی دارد و خاک اراک دچار روانگرایی نمیشود.
وی اضافه کرد: در حوزه ساخت و ساز و پروانههای صادر شده وضعیت ساخت و ساز مناسبی در سطح استان وجود دارد و در اراک با همت نظام مهندسی و شهرداری با تخلفات عمده مواجه نیستیم و وضعیت اجرای ساختمانها با نقشه مصوب اختلاف اندک دارد که یکی از علل آن فرهنگسازی، تعهد مهندسان به کار در حوزه اجرا و نظام مهندسی است.
رئیس سازمان نظام مهندسی استان مرکزی بیان کرد: همچنین در استان مرکزی به ندرت به ساختمانی که پارکینگ ندارد مجوز داده میشود و حتی در اقدام ملی یک بخش نامه از سوی وزارت خانه ابلاغ شد که 20 درصد واحدها را بدون پارکینگ پذیرفته شود که باز هم در استان این موضوع را نپذیرفتند و هیچ واحدی در اقدام ملی مسکن پذیرفته نشد که بدون پارکینگ ساخته شود.
حبیبی اضافه کرد: تفاهمنامهای نظام مهندسی کل کشور با وزارت راه و شهرسازی دارد مبنی بر اینکه طرحهای اقدام ملی با 50 درصد تخفیف انجام شود که این 50 درصد تخفیف در بخش نظارت است حتی هزینه طراحیها در طرح اقدام ملی معمولا با کمتر از 50 درصد انجام شده است، معمولا برای روال دریافت مبلغ نهایت مصوبه و شیوه نامه وجود دارد که برای اقدام ملی حتی طبق شیوه نامه هم نبوده است و نهایت همکاری جود داشته است.
وی در خصوص هزینه های نظام مهندسی گفت: معمولا وزارت راه و شهرسازی هزینههای نظام مهندسی را اعلام میکند و سال گذشته نیز بر خلاف مقررات سازمان، تمام نظام مهندسیهای کشور الزام به افزایش هزینهها 30 درصد نسبت به سال ماقبل شدند.
در ایران کمتر از 2 درصد هزینه ساختمان مربوط به هزینههای نظام مهندسی است که چندان چشمگیر نیست و نسبت به سایر هزینهها پایین است.
رئیس سازمان نظام مهندسی استان مرکزی تصریح کرد: مهندسین از لحاظ سطح درآمدی در رده متوسط هستند و معیشت مهندسین به شدت دچار مشکل است و یکی از نگرانیها همین معیشت مهندسین است، بسیاری مهندسین نیز فاقد بیمه هستند و باید خودشان خویش فرما اقدام به بیمه کنند، سازمان نظام مهندسی استان مرکزی با درآمدهایی که از سالهای قبل داشته توانسته خود را حفظ کند اما درآمدهای سازمان بسیار کاهش پیدا کرده و خود را سرپا نگه داشته است.
حبیبی عنوان کرد: یکی از درآمدهای عمده سازمان که درآمد شناسنامه فنی و ملکی بود که خرج حقوق پرسنل میشد دچار مشکل و حذف شده، این درآمد در استان مرکزی 20 تا 30 درصد درآمد سازمان را تحت تاثیر قرار داده است، با توجه به اینکه نظام مهندسی بزرگترین انجیو فنی کشور محسوب میشود انتظار ما این است که سیاستهای دولتی از این انجیو بزرگ حمایت کند و دولت اجازه دهد استقلال نظام مهندسیها بیشتر حفظ شود که قطعا در این صورت شاهد نتایج بهتری خواهیم بود.
وی خاطرنشان کرد: سازمان نظام مهندسی یکی از موفقترین ادارات در جمهوری اسلامی است، حرفهای شدن ساخت و سازها به عوامل مختلفی از جمله دانشگاه ارتباط دارد، اجرای صنعت ساختمان از طراحی در این صنعت عقب مانده که این مهم باید مورد توجه قرار گیرد و تکنولوژی صنعت باید پیشرفت داشته باشد تا صنعت ساخت و ساز نیز با پیشرفت پیش برود.
انتهای پیام/711/