ذخیره 59 هزار تن اقلام اساسی در انبارهای کردستان- اخبار کردستان - اخبار استانها تسنیم
جلسه شورای کشاورزی استان کردستان در حالی برگزار شده که به گفته مسئولان مشکلی در تامین اقلام اساسی مردم نیست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، پیمان اسکندری ظهر امروز در جلسه شورای کشاورزی استان کردستان که در سالن جلسات شهدای گمنام استانداری برگزار شد، اظهار داشت: در سال جاری نسبت به سال گذشته 5.2درصد و نسبت به بلند مدت 19.3درصد کاهش بارندگی را در سطح استان داشتهایم.
وی با اشاره به اینکه میزان تولیدات کشاورزی کردستان حدود 3میلیون تن است، افزود: از این میزان 170هزار تن محصولات زراعی، محصولات باغی 430هزار تن،تولیدات دام و طیور و زنبورعسل 392هزار تن و در حوزه شیلات حدود 11تن در سطح استان تولیدات داریم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان خاطر نشان کرد: در سال جاری 589هزار و 500 هکتار گندم، 45هزار و 894 هکتار جو، دوهزار و 81 هکتار کلزا، گلرنگ و کاملینا 145هکتار،حبوبات یک هزار و 100هکتار و نباتات علوفهای 33هزار و 191هکتار در مجموع 671هزار و 911 هکتار اراضی زیر کشت استان را تشکیل دادهاند.
وی گفت: باتوجه به اینکه 88درصد از اراضی کردستان دیم است و طبق فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر استفاده بیشتر از اراضی دیم در طرحی که ستاد اجرایی فرمان امام در استان اجرا کرده, 590هزار هکتار از دیمزارهای استان مورد آموزش و ترویج و تغذیه کود قرار گرفته است.
اسکندری خاطرنشان کرد: استان در سال گذشته هم در بحث کمی و هم در بحث کیفی در افزایش کشت دیمزارهای افزایش عملکرد داشته است.
وی بیان کرد: در یکسال گذشته مرغوبیت گندم کردستان طبق گزارش معاونت غذا و دارو حدود 60درصد افزایش داشته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: در برنامه کشت قراردادی گندم آبی در کشور استان کردستان به برآورد 101درصد از برنامه ابلاغی رسیده و رتبه اول کشور را کسب کرد.
وی اذعان کرد: در حال حاضر 110هزار تن سیبزمینی در انبارهای استان موجود است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان درباره اقدامات حوزه تثبیت مالکیت اراضی توضیح داد: تاکنون 567هزار هکتار از اراضی استان کردستان رفع تداخل شده و امیدواریم تا پایان سال جاری 50درصد و تا پایان سال آینده 100درصد اراضی استان رفع تداخل شوند.
وی با اشاره به اینکه امسال یکهزار و 145میلیون تومان تسهیلات به بخشهای مختلف کشاورزی در استان پرداخت شده است، یادآور شد: سال گذشته نیز 33 طرح شاخص کشاورزی در کردستان به بهرهبرداری رسید.
اسکندی با اشاره به اینکه تا کنون در استان 20هزار و 100تن اقلام اساسی تنظیم بازار توزیع شده است، بیان داشت: در حال حاضر به صورت کلی 59هزار و 615تن انواع مواد غذایی اساسی مانند گوشت قرمز، مرغ، گندم، برنج و ...
در سطح انبارهای استان موجود بوده و خوشبختانه مشکلی در این باره نداریم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: در حال حاضر ضریب مکانیزانسیون استان 2.38درصد و از میانگین کشوری بیشتر است.
در ادامه موسی شفیعی رئیس اتحادیه مرغداران استان کردستان نیز اظهار داشت: در چندماه اخیر با هدفمندسازی یارانهها واحدهای مرغداری با افزایش هزینههای دورهای با ضرر و زیان روبهرو بودهاند.
وی افزود: در حال حاضر اگرچه قیمت مرغ در استان افزایش داشته است اما با این وجود همچنان تولیدکنندگان مرغ در کردستان کماکان در حال زیان دادن هستند.
شفیعی ادامه داد: تنها راه از بین بردن مقاومت در قیمت مرغ این است که قیمت مرغ استان را با سایر استانهای همجوار یکسان کنیم تا مرغ تولید استان از استان خارج نشود.
در ادامه منصور مرادی رئیس اتحادیه دامداران استان کردستان نیز اظهار داشت: در حال حاضر دامداری در استان بیشتر سنتی است و خوشبختانه وابستگی دامداران به نهادههایی که از خارج از استان تامین میشود کمتر است.
وی افزود: خوشبختانه نُرم افزایش قیمت گوشت قرمز در استان به صورت جهشی نبوده و افزایش قیمت گوشت قرمز در استان به صورت ملایم است.
مرادی تصریح کرد: یکی از درخواستهای ما این است که در قیمت شیرخام در استان تجدید نظر شود.
در ادامه وحید رضایی رئیس شورای اسلامی کردستان نیز اظهار داشت: یکی از مشکلات اصلی بحث کشاورزی در کشور و حتی در استان بحث تامین آب است لذا بهترین راه در این باره انتقال آب از غرب به شرق استان است.
وی افزود: کشاورزان ما در حال تامین غذا برای کشور هستند و امنیت غذایی جامعه در دست کشاورزان است لذا باید دید انظار عمومی نسبت به کشاورزان را بهبود بخشیم.
انتهای پیام/487/