ظرفیتهای گردشگری سلامت خراسانجنوبی احصا شود
بیرجند-احصاء ظرفیتهای گردشگری خراسان جنوبی، توجه به صنایع دستی و رفع مشکلات اقامتگاههای گردشگران در نشست هم اندیشی کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بیرجند مطرح شد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا مجیدی صبح یکشنبه در نشست هماندیشی کمیسیون گردشگری، اقتصاد هنر و اقتصاد ورزش اتاق بازرگانی بیرجند بیان کرد: نباید با موضوع و محور فعالیتهای سال یعنی رونق تولید به صورت شعاری برخورد کنیم.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بیرجند ادامه داد: در راستای رونق تولید از مسیر گردشگری باید به سوالاتی چون مشکلات تولیدات صنایع دستی و محصولات محلی و ساز و کارهای طراحی شده برای رفع آن بیندیشیم.
مجیدی با اشاره به اینکه اتاق بازرگانی به نوعی پارلمان بخش خصوصی است، بیان کرد: برگزاری کارگاه آموزشی دیپلماسی گردشگری، کارگاه ژورنالیسم گردشگری و همایش بینالمللی بیابان لوت در یک سال و نیم گذشته در حوزه گردشگری از کانال اتاق بازرگانی برگزار شده است.
ظرفیتهای گردشگری سلامت خراسانجنوبی احصاء شود
وی با اشاره به اینکه طرحی در حوزه گردشگری سلامت با کشورهای اکو و کشورهای همسایه در حال اجرا است، ادامه داد: باید ظرفیتهای گردشگری خراسانجنوبی را به صورت دقیق و درست احصا کنیم.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بیرجند یادآور شد: باید به سمتی حرکت کنیم که گردشگری تبدیل به پیش ران اقتصاد و یکی از مؤلفههای اقتصاد مقاومتی در خراسانجنوبی شود.
محمد صمیمی اول عضو پیوسته انجمن علمی فرش ایران نیز با اشاره به نقش و ارتباط گردشگری با صنایع دستی و به ویژه فرش اظهار کرد: بر اساس یک سرشماری در سال ۷۵ ۱۸ هزار دارقالی در بیرجند قدیم و ۱۲ هزار دارقالی در قائن و در مجموع ۴۰ هزار دارقالی در منطقه داشتیم.
بخش مهمی از نیروی انسانی در حوزه فرش دستباف را از دست دادهایم
وی بیان کرد: اما متأسفانه از سال ۷۵ تاکنون حدود ۸۰ درصد از توان فنی و نیروی انسانی در حوزه فرش دستباف خراسانجنوبی را از دست دادهایم که در عرصه تجارت جهانی فرش نیز از این جنبه آسیب دیدیم.
عضو انجمن علمی فرش ایران با اشاره به اینکه درباره تربیت نیروی انسانی توانمند در حوزه فرش دستباف فکر اساسی نکردهایم، ادامه داد: مهاجرت برخی از دختران روستایی بافنده فرش دستباف به شهرها پس از ازدواج و عدم ساماندهی آنان نیز به حوزه نیروی انسانی فرش دستباف آسیب رسانده است.
صمیمی اول گفت: در حوزه فرش دستباف باید در ایجاد تشکلها نیز جدیت و همت بیشتری داشته باشیم.
رضا حسینی مقدم رئیس بهزیستی شهرستان درمیان نیز در این نشست و هم اندیشی اظهار کرد: برای رونق گردشگری از حوزه صنایع دستی نیاز به فکر نو و اقدامات مؤثر چون بسته بندیهای متنوع و جدید داریم.
وی با اشاره به اینکه در حوزه توانمندسازی مددجویان از بحث صنایع دستی استفاده کرده است، بیان کرد: در حال حاضر حدود ۳۰ نفر در حوزه فرشبافی فعالیت داشته و از این طریق ماهیانه بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان درآمد دارند.
مسابقات بینالمللی اسکواش اسفندماه در بیرجند برگزار میشود
علی غنی رئیس هیأت اسکواش خراسانجنوبی نیز با اشاره به نقش گردشگری ورزشی در رونق اقتصادی بیان کرد: طبق آمار ۵ تا ۱۰ درصد گردشگری دنیا را گردشگری ورزشی به خود اختصاص میدهد.
وی با اشاره به نمونههایی از رونق اقتصادی بر اثر گردشگری ورزشی در کشورهای مختلف، ادامه داد: در یک مقیاس کوچکتر در حاشیه اردوی انتخابی تیم ملی نونهالان بازدیدی از روستای خراشاد داشتیم که در همان بازدید دو ساخته چهار میلیون صنایع دستی خریداری شد.
رئیس هیأت اسکواش خراسانجنوبی با اشاره به بزرگترین رویداد ورزشی خراسان جنوبی بیان کرد: مسابقات بینالمللی اسکواش اسفند ماه در بیرجند برگزار میشود که ۴ فضای فیزیکی در حال ساخت مرتبط با آن نیز ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
سید محمد آذرکار از فعالان صنعت هتلداری خراسانجنوبی نیز در این نشست گفت: قسمتی از مشکلات حوزه گردشگری درون بخشی و قسمتی دیگر برون بخشی و مربوط به تصمیم گیرندگان است.
کیفیت پایین خدمات مهمان سراهای ادارات
وی اظهار کرد: در حوزه اسکان و اقامت گردشگران دستگاههای اجرایی مأمور سراها و مهمانسراهایی دارند که گاه خدماتی با کیفیت مطلوب به گردشگران ارائه نمیدهد.
فعال صنعت هتلداری ادامه داد: در حوزه گردشگری یکی از مؤلفههای مهمی سهولت دسترسی به راهها چه زمینی، هوایی و ریلی است که خراسانجنوبی در این زمینه یا کم بهره و یا بیبهره است.
آذرکار با اشاره به گردشگری سلامت یادآور شد: در خراسانجنوبی پزشکان متخصصی داریم که مراجعه به آنان میتواند هدف گردشگران از سفر به خراسان جنوبی باشد.
سید حجت هاشمی رئیس دانشگاه صنعتی بیرجند نیز در این نشست با بیان اینکه در بحث گردشگری علمی باید جاذبه دانشگاهها را زیاد کنیم، اظهار کرد: از ۳۵ تا ۴۰ هزار دانشجو در خراسانجنوبی ۶۰ درصد غیر بومی هستند.
هاشمی با بیان اینکه قریب به ۴۰۰ هزار میلیارد تومان آموزش عالی، بودجه به استان میدهد، افزود: بیشک دانشجویان با خرید سوغات و نیازهای روزمره به رونق اقتصادی خراسانجنوبی کمک میکنند.