۱۲۹ هکتار از جنگلهای لرستان در آتش سوخت/ خطر بیخ گوش ۴ شهرستان
خرمآباد- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان با اشاره به آتشسوزی در سطح ۱۲۹ هکتار از جنگلهای لرستان طی سال گذشته، گفت: در حال حاضر وضعیت چهار شهرستان خیلی بحرانی است.

به گزارش خبرنگار مهر، شیرزاد نجفی پیش از ظهر یکشنبه در جلسه اطفای حریق جنگلها و مراتع لرستان در سخنانی با بیان اینکه ۴۳ درصد از مساحت استان جنگل، ۳۲ درصد مرتع و ۲۵ درصد زارعت به خود اختصاص داده است، اظهار داشت: در کشور، استان لرستان از نظر پوشش جنگلی در رتبه دوم و در ناحیه رویشی زاگرس نیز مقام اول را دارد.
وضعیت خیلی بحرانی جنگلهای ۴ شهرستان
وی با تاکید بر اینکه بیشترین مساحت جنگل و مرتع لرستان مربوط به شهرستان الیگودرز با ۴۲۵ هزار هکتار است، عنوان کرد: همچنین کمترین میزان جنگلها و مراتع استان نیز مربوط به شهرستان رومشکان با ۳۴ هزار و ۸۰۵ هکتار است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان با اشاره به اینکه بیشترین سطح جنگلهای استان مربوط به شهرستان الیگودرز با ۲۸۰ هزار هکتار و به ترتیب خرم آباد، پلدختر، کوهدشت، چگنی است، عنوان کرد: همچنین شهرستان ازنا در استان نیز فاقد جنگل است.
نجفی، بیان داشت: همچنین بیشترین سطح مراتع در شهرستان الیگودرز با ۱۴۵ هزار هکتار و کمترین سطح مراتع نیز مربوط به شهرستان چگنی با ۹ هزار و ۱۸ هکتار است.
وی در ادامه با اشاره به تقسیم بندی شهرستانهای استان در رابطه با سابقه حریق، عنوان کرد: در این رابطه چهار شهرستان چگنی، کوهدشت، پلدختر و خرم آباد خیلی بحرانی هستند و سه شهرستان رومشکان، سلسله و دلفان بحرانی هستند و در شهرستانهای الیگودرز، دورود، ازنا و بروجرد نیز کمترین حریق را طی سالهای گذشته داشتهایم.
انتقاد از بی توجهی راه آهن لرستان
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان با بیان اینکه در سال گذشته با توجه به اقدامات صورت گرفته خوشبختانه طی ۴۰ سال گذشته کمترین حریق را در سطح جنگلها و مراتع داشتهایم، افزود: در استان ۱۲۹ هکتار از جنگلها و مراتع استان طی سال گذشته طعمه حریق شد.
نجفی با تاکید بر اینکه مهمترین عامل ایجاد حریق در جنگلها، عامل انسانی است، عنوان کرد: ۹۹ درصد حریقهای استان و کشور به دلیل عامل انسانی است.
وی، همچنین تبدیل اراضی جنگلی و مرتعی به زمینهای زراعی، اختلافات قومی و قبیلهای، آتش زدن «پس چر» مزارع، سهل انگاری و بی توجهی چوپانان، گردشگران و رهگذران در عرصههای ملی را از عوامل حریق در استان اعلام کرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان در ادامه با بیان اینکه یکی از مناطق حریقهای استان طی سالهای گذشته در مسیر راه آهن بوده است، گفت: این در حالیست که علیرغم مکاتبات فراوان تا امروز هیچ گونه اقدام خاصی در خصوص عملیات پیشگیری در مسیر راه آهن به عمل نیامده است.
بیشترین حریق جنگلها در کوهدشت
نجفی، گفت: در دنیا سالانه به طور میانگین بیش از دو میلیون هکتار جنگل، در ایران ۱۷ هزار هکتار و در لرستان هزار و ۷۰۰ هکتار دچار حریق میشوند.
وی با تاکید بر اینکه بیشترین حریق را ما در سطح جنگلهای شهرستان خرم آباد با ۱۸۰ فقره، کوهدشت با ۱۰۸ فقره، پلدختر ۱۱۰ فقره و چگنی ۹۸ فقره بوده است، گفت: همچنین کمترین حریق را در سطح جنگلهای رومشکان با ۲۵ فقره داشتهایم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان، تصریح کرد: همچنین از نظر مساحت نیز در شهرستان کوهدشت با پنج هزار و ۲۹۸ هکتار بیشترین حریق را در سطح جنگلها و مراتع داشتهایم و شهرستانهای پلدختر، چگنی خرم آباد در رتبههای بعدی قرار دارند، همچنین کمترین حریق را در شهرستان رومشکان با ۷۴ هتکار داشتهایم.