خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 23 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کودهای آلی نانویی تولید شد

فارس | دانش و فناوری | یکشنبه، 05 خرداد 1398 - 14:58
مدیر یک شرکت دانش بنیان گفت: از طریق کودهای آلی نانویی می‌توان تا 5 سال مواد مورد نیاز خاک را نگاه داشت و به مرور آزاد کرد.
آلي،كود،محصول،خاك،مواد،توليد،كودها،كودهاي،كلانتري،كشاورزي،كو ...

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، کود را به طور ساده می توان به یک مولتی ویتامین یا غذای مکمل و ضروری برای گیاهان تعریف کرد که در صنعت کشاورزی موجب عمل آوری بیشتر محصول می شود.
کودها علاوه بر اینکه بعضی مواد مورد نیاز رشد گیاهان را تامین می کنند، باعث می شوند خاک زیر کشت هم دچار افت کیفیت نشود و تداوم کشت در آن امکان پذیر شود.
کودها به سه دسته کلی (آلی، بیولوژیک و شیمیایی) تقسیم بندی می شوند که در بین آنها کود آلی یا همان ارگانیک به دلیل دارا بودن منشا طبیعی (فاقد مواد افزودنی مصنوعی) برای خاک ضرری ندارند.
این کودهای ارگانیک علاوه بر مقرون به صرفه بودن پایه ای کربنی دارند و خودشان بازمانده مواد زنده ای هستند که در گذشته وجود داشته اند.
کودهای آلی برای رشد سبزی ها، افزایش گل دهی، سرسبزی چمن ها و همچنین تقویت دانه های تازه کاشته شده مفید هستند.
به دلیل اهمیتی که این نوع از کودها دارند، برخی از فعالان صنایع دانش بنیان چند سالی است که به تولید چنین کودهایی با مزیت های ویژه روی آورده اند.
سعید کلانتری، فارغ التحصیل رشته کشاورزی یکی از همین افراد جوان است که توانسته کود آلی با ساختار نانوئی (Nano structure) تولید کند، این محصول برای باغات و مناطق خشک یا مکان هایی که زمین سهم کمی از بارش های آسمانی دارد، مناسب است.
کلانتری در همین خصوص گفت: کود آلی که تولید کرده ایم بازدهی بالایی دارد و به طور کامل بومی است.
در حالی که این محصول از پس دو آزمایش وزارت جهاد کشاورزی هم سربلند بیرون آمده است.
این مدیر شرکت دانش بنیان در خصوص ویژگی های این کود آلی اضافه می کند: این محصول یک بافت اسفنجی دارد که بین آن حفراتی به اندازه 200 نانومتر ایجاد شده و قادر است مولکول های آب را در خود ذخیره کند.
وی با اشاره به اینکه به این کود آلی ماده پلی سیلیکات اضافه کردیم که از منطقه آذربایجان شرقی قابل استحصال است و به این ترتیب کودهایی با حفره 300 نانومتری ایجاد کرده ایم، تاکید می کند: در تولید این کودها می توانیم با کالیبر مدنظر حفره های داخل کود را در حد چند نانومتر تغییر دهیم.
این کار را هم نسبت به نیازهای محیطی و آزمایش هایی که بر روی خاک انجام شده است، انجام می دهیم.
این فعال اقتصادی تصریح می کند: مشتریان مان متناسب با خاکی که دارند اعم از شوری خاک، میزان بارش و همچنین ویژگی های کودی سفارش شان را ارائه می دهند.
کلانتری در بخش دیگری از صحبت خود با اشاره به اینکه کودهای تولیدی این مجموعه بازدهی بالایی دارند و قیمت آنها بسیار مقرون به صرفه است، اعلام کرد: ادعا نداریم که محصول نانومتریک تولید کرده ایم، بلکه این تنها یک محصول کود آلی است که مزیت هایی همچون ذخیره مواد مورد نیاز خاک تا 5 سال و آزادسازی تدریجی مواد را دارد.
وی افزود: برای تحقیق و توسعه این محصول سه سال زحمت کشیدیم و از سال 92 در این بخش شروع به فعالیت کردیم، به غیر از یک مقطع که به دنبال R&D پروژه بودیم تا کنون از وام های دولتی (صندوق نوآوری و شکوفایی) استفاده نکردیم.
انتهای پیام/