خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 11 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بررسی نقش مهم نظام پیشنهادها در موفقیت سازمان‌ها/ آغاز به کار سامانه دیده‌بان فرهنگی به زودی

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | چهارشنبه، 26 بهمن 1401 - 14:04
همایش ملی نظام پیشنهادها با همکاری تعدادی از سازمان‌ها و مراکز دولتی و خصوصی در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد.
سازمان،نظام،پيشنهادها،كاركنان،جهاد،دانشگاهي،پيشنهاد،اشاره،ول ...

هفدهمین همایش ملی و یازدهمین جشنواره نظام پیشنهادات با هدف بازنگری و توسعه اثربخشی رویکرد نظام پیشنهادها در کشور و با همکاری وزارت نفت، سازمان محیط زیست و سایر دانشگاه‌ها و مراکز علمی و تحقیقاتی، سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی دولتی و خصوصی برگزار شد.
در این مراسم، مسعود کمبرانی، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی، هاشم واعظی، رئیس پژوهشکده مطالعات توسعه سازمان جهاد دانشگاهی تهران، محمد ولدخانی، دبیر همایش و جشنواره، سید رضی آقاسیدی، معاون پشتیبانی و مدیریت منابع جهاد دانشگاهی ، رضا انجم‌شعاع، معاون توسعه مدیریت حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست به ترتیب به سخنرانی پرداختند.
ولدخانی دبیر جشنواره گفت: در حوزه نظام پیشنهادها در حال حاضر تلاش داریم این رویکرد به بهترین شکل در کشور ساری و جاری شود و باید بیشتر به حوزه فکر اهمیت دهیم.
او اشاره کرد که در هوای برفی تعدادی به عنوان ارزیاب اعزام شدند.
او بیان کرد: نظام پیشنهادها جلوه بارز خرد جمعی و مشارکت اجتماعی است.
در مسئله‌یابی عارضه یابی اولویت‌بندی مسائل، نظام پیشنهادها مهم است.
ولدخانی اشاره کرد: رویان جزو پنج پژوهشگاه برتر وزارت علوم و جزو ده مورد برتر جهان است.
او تاکید کرد: ارتقا، پیامد نظام پیشنهادها است.
ولدخانی گفت: در شورای فرهنگی عمومی استان، جهاد دانشگاهی تهران به عنوان دبیرخانه سازمان فرهنگی تهران انتخاب شد تا به سنجش و پایش دستگاه های مرتبط بپردازد.
او همچنین اعلام کرد:سامانه دیده بان فرهنگ به زودی کار خود را به طور آنلاین شروع می‌کند.
سیدرضی اقاسیدی معاونت پشتیبانی جهاد دانشگاهی گفت: از ژاپن به عنوان مبدع نظام پیشنهادها یاد می‌شود و حدود ۳۰۰ سال در این زمینه تجربه دارد.
او ادامه داد: اگر عرصه تنگ شود، پیشنهادات کمتر می‌شود.
ما باید زمینه مشارکت را تسهیل کنیم و تاثیر این همدلی را می‌بینیم.
یکی از مشکلات این است که ویترین ما پر از موضوعات جذاب است اما هارمونی وجود ندارد.
او اشاره کرد: در ۲۰۱۵ مسائل هم افزایی و حل مسئله جزو مهارت های برتر بوده اند.
مدیران نیازمند تفکرهای خلاق و مهارت هستند.
رضا انجم شعاعی، معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در سازمان محیط زیست اعتقاد داریم که باید نظام پذیرش‌ و بررسی پیشنهادها در همه قسمت ها فعال باشد و کار خود را انجام بدهد.
او افزود: سازمان های موفق چند ویژگی باید داشته باشند‌.
یکی از مهم ترین این ویژگی‌ها ، باور مدیران است.
در گام اول مدیر ارشد و مدیران دیگر باید به موضوع باور داشته باشند تا کار به نتیجه برسد.
انجمن شعاعی ادامه داد: وفاداری سازمانی هم بسیار مهم است، به این معنا که اگر از فرد برای کاری بهتر و با درآمد بیشتر دعوت شد، کار خود را ترجیح دهد.
او به مشکلات اساسی بی توجهی به نظام پیشنهادها که در ادامه، برخی از آن‌ها آورده شده است اشاره کرد:
۱_طولانی شدن زمان پاسخ به هر پیشنهاد
۲_وجود محدودیت زیاد برای ارائه هر پیشنهاد
۳_درصد بالای پیشنهادهای تایید نشده
۴_اخذ تصمیمات بدون استفاده از نظرات و پیشنهادهای کارکنان
۵_کارکنان با توجه به پیشنهادهایشان مورد احترام قرار نمیگیرند
۶_فقدان انگیزش کارکنان برای ارائه پیشنهاد
۷_ارتباط ضعیف با پیشنهاد دهندگان و رشد آن‌ها
۸_انجام ناموفق ارزشیابی پیشنهاد ها و نظرات
۹_فقدان مکانیسم درست برای معرفی پیشنهادهای موفق
۱۰_فقدان وحید مناسب برای تغییر و بهبود مستمر در سازمان
۱۱_کمبود رضایتمندی مشتریان از مدیریت و سازمان و فقدان توان برای انطباق با بازار
۱۲_کمبود میزان رغبت کارکنان
۱۳_نبود اطلاعات پیشینه مناسب در خصوص هوش و ذکاوت کارکنان
۱۴_فقدان روش‌هایی منظم برای ارتقای هوش و ذکاوت کارکنان
۱۵_فقدان یک تقویم آموزشی منظم و مبتنی بر نیازسنجی آموزش
او تاکید کرد: سازمانی که خرد جمعی دارد ثروتمند است، خرد جمعی نشانه مشارکت است.
انجم شعاع به مواردی چون افزایش نوآوری در ارائه خدمات و تولید محصول، افزایش رضایتمندی کارکنان، بهبود بازاریابی و شهرت نام سازمان، کاهش هزینه‌های سازمان و بهبود هنجارهای سازمانی به عنوان دستاوردها و منافع مشارکت کارکنان اشاره کرد.