خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 24 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سود 1میلیاردی وام مسکن 480میلیون تومانی- اخبار راه و مسکن - اخبار اقتصادی تسنیم

تسنیم | اقتصادی | سه شنبه، 25 بهمن 1401 - 16:26
هزینه دریافت وام مسکن 480میلیونی اوراق حق تقدم بانک مسکن به 123میلیون تومان و کل سود آن در بازپرداخت 12ساله به حدود یک میلیارد تومان افزایش یافته است.
وام،تومان،مسكن،متقاضيان،اوراق،سود

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، وام اوراق حق‌تقدم مسکن یکی از روش‌های کم‌اثر بازار مسکن است که مردم می‌توانند از آن برای دریافت وام مسکن استفاده کنند، در این روش متقاضیان بایستی اوراق حق‌تقدم وام مسکن یا همان "تسه" را از طریق فرابورس خریداری کنند.
در زمان حاضر قیمت هر برگه اوراق حق‌تقدم حدود 129 هزار تومان است، ازآن‌جا که در تهران برای زوجین 400 میلیون تومان وام به‌همراه 80 میلیون تومان وام تعمیر پرداخت می‌شود، متقاضیان باید دو برابر مبلغ وام یعنی 960 برگه تسه را خریداری کنند.
به‌عبارت دیگر متقاضیان باید با نرخ امروز حدود 123 میلیون تومان همان ابتدا برای خرید اوراق هزینه کنند، در واقع خروجی وام 480میلیون تومانی برای متقاضیان 357 میلیون تومان است که باید به هزینه سرسام‌آور خرید این وام نرخ سود 22.5درصدی را نیز اضافه کرد.
بررسی سود و اقساط وام مذکور پس از تغییر در سود سپرده و وام حاکی از آن است که متقاضیان در بازپرداخت ساده 12ساله حدود 912 میلیون تومان سود پرداخت می‌کنند.
کل بازپرداخت این وام 480میلیون تومانی حدود یک‌میلیارد و 392 میلیون تومان است.
میزان اقساط ماهانه این وام حدود 9 میلیون و 700 هزار تومان است.
به گزارش تسنیم، بر اساس آخرین آمار منتشرشده مرکز آمار ایران از تحولات بازار مسکن متوسط قیمت مسکن به 55 میلیون تومان افزایش یافته است، به این ترتیب با وام 480 میلیون تومانی مسکن با کسر هزینه خرید اوراق حق‌تقدم می‌توان حدود 6.5 مترمربع مسکن خریداری کرد.
انتهای پیام/+