خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 27 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کشف آب آشامیدنی در ستاره دنباله دار

فارس | دانش و فناوری | یکشنبه، 05 خرداد 1398 - 04:14
محققان می گویند در یک ستاره دنباله دار که در دسامبر سال 2018 از نزدیکی زمین عبور کرده، مقادیری آب پیدا کرده اند که از نظر ساختار شباهت زیادی با آب موجود در اقیانوس های کره زمین دارد.
دنباله،ستاره،زمين،آب،رصدخانه،كشف،موجود،زمينه،2021

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از تک اکسپلوریست، محققان می گویند در یک ستاره دنباله دار که در دسامبر سال 2018 از نزدیکی زمین عبور کرده، مقادیری آب پیدا کرده اند که از نظر ساختار شباهت زیادی با آب موجود در اقیانوس های کره زمین دارد.
این ستاره دنباله دار Wirtanen یا کریسمس نامیده می شود و کشف آب در آن دانشمندان را شگفت زده کرده است.
کشف آب در ستاره دنباله دار مذکور توسط یک رصدخانه هوایی موسوم به رصدخانه استراتوسفری اخترشناسی فروسرخ صورت گرفته که فعالیت خود را از سال 2007 آغاز کرده است.
این رصدخانه به طور مشترک متعلق به مرکز هوافضای آلمان و ناسا است، و بر روی یک فروند هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ مدل اس پی سوار است، و مجهز به یک منعکس‌کنندهٔ دو و نیم متری است که برای رصد آسمان در طیف ۱ تا ۶۵۵ میکرومتر طراحی گردیده است.
قابلیت پرواز این رصدخانه در ارتفاع ۱۲ کیلومتری به هر نقطه از زمین این مزیت را دارد که از ۸۵٪ لایهٔ رطوبتی جو زمین فراتر رفته و امواج مادون قرمز از فضا را دریافت می‌کند.
هنوز مشخص نیست منبع آب موجود در این ستاره دنباله دار چیست.
اما حل شدن این معما راه را برای پی بردن به منشا حیات و نحوه شکل گیری سیارات منظومه شمسی هموار خواهد کرد.
با توجه به اینکه ستاره دنباله دار یادشده یک بار دیگر در نوامبر سال 2021 از کنار زمین خواهد گذشت، زمینه برای بررسی بیشتر در این زمینه فراهم خواهد شد.
انتهای پیام/