دولت کام باغداران کهگیلویه و بویراحمدی را شیرین کرد/ صدور مجوز 32 هزار تن فضای سردخانه ای- اخبار کهگیلویه و بویراحمد - اخبار استانها تسنیم
سالانه 300 هزار تن محصول از باغات کهگیلویه و بویراحمد برداشت می شود اما کمبود سردخانه و عدم فرآوری محصولات کام باغداران این استان را تلخ کرده ولی دولت با صدور مجوز 32 هزار تن فضای سردخانه ای امید را برگردانده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، سالیانه300 هزار تن انواع میوه شامل، سیب، مرکبات، میوههای تابستانه و سایر میوهها در باغستانهای کهگیلویه و بویراحمد تولید شده که به دلیل نبود سردخانه و صنایع تبدیلی همه ساله بازار دلالان داغ و کام کشاورزان و باغداران تلخ میشود.
سطح باغستانهای کهگیلویه و بویراحمد حدود 40 هزار هکتار برآورد شده و در مجموع سالانه 972 هزار تن انواع محصولات کشاورزی در این استان تولید میشود.
این استان با داستم یک درصد جمعیت و یک درصد مساحت کشور اما 270 هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که 160 هزار هکتار آن زراعی است.
بدون شک برنامهریزیها در بخش کشاورزی باید به نحوی انجام پذیرد که مانع خروج محصولات خام کشاورزی شود که برای دستیابی به این هدف نیازمند افزایش سردخانه و صنایع تبدیلی کشاورزی در استان هستیم.
مسئولان و متولیان امر برنامه ریزی توسعه بخش کشاورزی باید احداث سردخانه، صنایع تبدیلی و بستهبندی در اولویت قرار دهند زیرا تحداث این صنایع سبب افزایش قدرت کشاورزان در حفظ و عرضه بهتر محصول و حفظ زنجیره ارزش افزوده میشود.
ایجاد صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی یکی از ابتدایی ترین زمینههای اشتغالزایی در روستاها و حمایت از کشاورزان بوده بهگونهای که ایجاد این صنایع میتوانند تولیدات کشاورزان را به صورت تضمینی خرید کند و از سوی دیگر فرزندان آنها را در همان روستا مشغول به کار کند و مانع تخلیه روستاها از سکنه و افزایش بی رویه شهر نشینی شود و توجیه فنی و اقتصادی دارد.
اما آن چیزی که در اکثر نقاط حاصلخیز کشور ما بعنوان یک ضعف بخوبی عرض اندام میکند نبود امکانات ابتدایی در جهت حمایت از کشاورزان است.
کهگیلویه و بویراحمد با وجود داشتن حرف بسیار در زمینههای مختلف از جمله تولید میوه، عسل و ...با بهترین کیفیت اما از نبود واحدهای بسته بندی نیز رنج میبرد، در حالی که کالاهای کم کیفیت خارجی با بسته بندی استاندارد و شیک با قیمت بالایی در اختیار مردم قرار دارد ولی محصولات باکیفیت ما به دلیل نبود بسته بندی مناسب روی دست تولید کنندگان و کشاورزان میماند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد رشد صنایع تبدیلی را عاملی برای افزایش بهرهوری منابع دانست و گفت: ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی با هدف افزایش اشتغال و درآمد لازم است.
جبارکیانیپور خواستار تامین اعتبار و اختصاص منابع مالی ارزان به سرمایه گذاران بخش صنایع تبدیلی شد و افزود: ضروری است دولت در بخش توسعه مکانیزاسیون و اصلاح نظام بهرهبرداری تلاش بیشتری انجام دهد تا قیمت تمام شده محصولات کاهش یابد و بخش قابل توجهی از درآمدهای ناشی از هدفمندی یارانهها به بخش تولید اختصاص یابد.
گام بزرگ دولت برای شیرین کردن کام باغداران چیست؟
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد میگوید: تولیدات محصولات کشاورزی استان 500 هزار تن بوده نزدیک به 300 هزار تن از این محصولات، از جمله محصولات پروتئینی، گوشتی، تخم مرغ تا تولیدات گیاهی قابلیت نگهداری و استفاده در فصل های مختلف را دارد.
سید علی معتمدی پور افزود: پیش از این به دلیل عدم توسعه زیرساختها، خام فروشی زیادی صورت میگرفت و ارزش افزوده کشاورزی پایینی داشتیم.
وی عنوان کرد: همزمان با تولید و برداشت محصول، کشاورز باید این محصولات را به فروش می رساند، دلال ها با خریداری و نگهداری محصولات در سردخانههای استانهای دیگر، در فصول بعد مجدد محصولات را با قیمت بالاتری به استان انتقال میدادند.
معتمدی پور بیان کرد: به دلیل اینکه استانهای دیگر ظرفیتهای سردخانهای شان تکمیل بود مجوز احداث سردخانه از سمت وزارت جهاد کشاورزی داده نمیشد، امسال با پیگیریهای انجام شده مجوز احداث 32 هزار تن سردخانه را در استان گرفتیم.
وی ادامه داد: ظرفیت سردخانهای موجود استان کهگیلویه و بویراحمد از ابتدای انقلاب تاکنون 16 هزار و 800 تن است، و با بهره برداری از این 32 هزار تن سردخانه، انقلابی در حوزه ظرفیتهای سردخانه ای استان شاهد خواهیم بود.
معتمدی پور افزود: 884 میلیارد تومان تسهیلات ملی شناور برای احداث این 32 هزار تن سردخانه مصوبه ملی در نظر گرفته شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: جهش بزرگی در حوزه صنایع تبدیلی و نگهداری محصولات باغی ایجاد شده، ولی این پروژهها در دو یا سه سال به سرانجام می رسد، و شرایط ما بسیار بهتر خواهد شد.
احسان عسکری با اشاره به فقر زیرساختهای سردخانهای استان گفت: تصور کنید که یک سردخانه در سمیرم 25 هزار تن ظرفیت دارد، در حالی که کل سردخانههای استان کهگیلویه و بویراحمد 18 هزار تن است،
وی بیان کرد: هم اکنون سردخانه 20 هزار تنی در حال ساخت است که 3 هزار تن ظرفیت محصولات زیر صفر و 17 هزار تن ظرفیت بالای صفر دارد.
عسکری ادامه داد: ظرفیت دولتی پشتیبانی دام ما 200 تن بوده، و سردخانه 800 تنی به این ظرفیت 200 تنی اضافه خواهد شد و محصولات ذخایر استراتژیک گوشت سفید و قرمز در اینجا دپو می شود.
انتهای پیام/