خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پرویز مشرف درگذشت- اخبار پاکستان و هند - اخبار بین الملل تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | یکشنبه، 16 بهمن 1401 - 12:36
«پرویز مشرف» رئیس جمهور و حاکم نظامی سابق پاکستان که از سال 2016 در دبی زندگی می کرد، در سن 79 سالگی درگذشت.
پاكستان،مشرف،پرويز،رئيس،خيانت،ژنرال،ارتش،هند،افغانستان،جمهور

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، روزنامه اکسپرس تریبون اعلام کرد پرویز مشرف رئیس جمهور سابق پاکستان بر اثر بیماری «آمیلوئیدوز» درگذشته است.
بر اساس گزارش‌ها، خانواده پرویز مشرف در سال 1947، در پی جدایی پاکستان از هند، از دهلی نو به کراچی آمد.
وی که در سال 1964 به ارتش پاکستان پیوست، فارغ‌التحصیل دانشکده ستاد و فرماندهی ارتش در کویته بود.
ژنرال مشرف در سال 1998 به ریاست نیروهای مسلح پاکستان منصوب شد و در سال 1999 و در پی یک کودتای نظامی به قدرت رسید.
این ژنرال ارشد پاکستانی تا سال 2002 به‌عنوان رئیس اجرایی و سپس به‌عنوان رئیس‌جمهور بر پاکستان حکومت کرد.
وی در نوامبر سال 2007 قانون اساسی را به حالت تعلیق درآورد و اعلام وضعیت اضطرار کرد اما در آگوست سال 2008 با فشار پارلمان از ریاست‌جمهوری استعفا داد.
مشرف در سال 2013 هنگامی که «نواز شریف» به نخست‌وزیری پاکستان رسید، پرونده اتهام خیانت باز شد و در سال 2014 نیز رسماً به «خیانت» متهم شد.
دادگاه پاکستان پرویز مشرف را در سال 2019 به اعدام محکوم کرد.
مرکز هماهنگی نهادهای جامعه مدنی و تعدادی از شوراهای قومی پاکستان سال‌ها قبل خواستار محاکمه پرویز مشرفبه علت تشدید جنگ در افغانستان شده بودند.
مشرف در گفتگو با روزنامه گاردین اعتراف کرده بود که اسلام‌آباد در زمان حکومتش برای تضعیف دولت «حامد کرزی» رئیس جمهور سابق افغانستان تلاش کرده، زیرا دولت وقت کابل نیز با هند علیه پاکستان همکاری می‌کرده است.
انتهای پیام/.