300 میلیارد تومان تسهیلات به دامداران و مرغداران استان مرکزی پراخت شد- اخبار مرکزی - اخبار استانها تسنیم
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی با بیان اینکه هیچ کمبود کالاهای اساسی در استان مرکزی وجود ندارد از تولید محصولات دامی و کشاورزی مازاد در استان خبر داد.

بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، علی صفری عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه همزمان با ایامالله دهه فجر با اشاره به اینکه بخش کشاورزی یکی از بخش اقتصادی فعال در کشور است اظهار داشت: تامین امنیت غدایی کشور برعهده جهاد کشاورزی است که با افزایش بهرهوری حاصل میشود و با نفوذ دانش در بخش کشاورزی فعالیت می کند، بهترین جمله در بخش کشاورزی بعد از پیروزی انقلاب از حضرت امام (ره) این بود که کشاورزی محور استقلال است.
وی عمده چالش در بخش کشاورزی را آب دانست و افرود: در سالیان نخست انقلاب به جهت فراوانی آب بی حد استفاده شد در حالی که امروز بحران کم آبی بخش کشاورزی را به چالش کشیده و اکنون دولت به منظور تجهیز آبیاری تحت فشار 85 درصد تسهیلات بلاعوض پرداخت کرده است همچنین از سال گذشته تاکنون طرحهای خوبی از سوی وزارتخانه اجرا شده که اگر به ثمر برسد کمبودهای بخش کشاورزی جبران میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی تصریح کرد: صدور اسناد اراضی کشاورزی یکی از تاکیدات مقام معظم رهبری و قوه قضاییه بوده است، سال گذشته 4 درصد اراضی استان سند دار بودند در حالی که تا به امروز برای 24 درصد از اراضی کشاورزی استان مرکزی سند تک برگی صادر شده است و متوسط کشور تا هفته گذشته 15 درصد بوده است، رتبه استان مرکزی رتبه پنجم در حوزه صدور سند را به خود اختصاص داده است.
صفری با بیان اینکه پیش از صدور سند ابتدا باید رفع تداخلات انجام شود، بیان کرد: در سالهای گذشته چندین قانون در حوزه اراضی ملی تصویب شده و این قوانین مغایرتهایی با یکدیگر داشتند که اکنون قانون رفع تداخلات در حال اجرا است تا تداخل اراضی ملی با مستثنیات مردم برطرف شود که این کار باید پیش از صدور سند انجام شود در این راستا در یکسال اخیر 408 پلاک استان معادل 53 درصد رفع تداخل شده و تا هفته گذشته استان در این زمینه رتبه نهم را به خود اختصاص داده بوده است.
صدور کاداستر برای 76 هزار هکتار از اراضی کشاوزی استان مرکزی
وی با اشاره به اینکه پس از رفع تداخل کاداستر انجام میشود، عنوان کرد: حدود 76 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان کاداستر انجام شده که 89 درصد آن در سال گذشته انجام شده بود، همچنین سال گذشته 550 مورد اجرای احکام نیز انجام شده که این امر در روزهای اخیر تشدید شده و احکام قضایی از قبل مانده انجام شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اضافه کرد: سال گذشته 561 هکتار زمین جهت اجرای طرحهای کشاورزی و غیرکشاورزی نیز به مردم تحویل داده شده است همچنین در بخش تولیدات گیاهی، زراعت، باغبانی و مکانیزاسیون تا سال گذشته 44 درصد کشاروزی قراردادی انجام میشد و امسال برای نخستین بار در یک ماه گذشته در 28 هزار و 500 هکتار راضی کشاورزی گندم آبی، کشاورزی قراردادی بوده است، سال زراعی گذشته 280 هزار تن گندم در استان تولید شده که 60درصد نسبت به سال زراعی ماقبل افزایش داشته، همچنین در سال زراعی گذشته 200 هزار تن گندم مازاد خریداری شده در استان مرکزی از کشاورزان 120 درصد رشد داشته است.
صفری با اشاره به اینکه استان مرکزی از لحاظ تولید گندم خودکفا است و بیش از نیاز تولید میکند، بیان کرد: گندم خریداری شده نیز بیش از نیاز استان است، استان مرکزی در حوزه کشاورزی حرف برای گفتن دارد، یکی از شاخصهای گندم سلامت است، کاهش ضریب سن زدگی گندم تولیدی برای نخستین بار در استان زیر یک درصد رسیده است.
31 درصد رشد در توسعه کشت گیاهان دارویی در استان مرکزی
وی بااشاره به اینکه ضریب مکانیزاسیون، نشان دهنده میزان مکانیزه بودن هر بخش است، گفت: ضریب مکانیزاسیون سال گذشته از 1.7 دهم درصد به 2 درصد رسیده که 18 درصد رشد داشته است همچنین افزایش میزان درجه مکانیزاسیون استان نیز 3 درصد رشد داشته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با اشاره به اولویتهای استان جهت استفاده بهینه از آب را توسعه کشت گیاهان دارویی عنوان کرد: سال گذشته در این حوزه 31 درصد رشد وجود داشته است، داربستی کردن باغات انگور یکی از راههای موثر در بهرهوری است، در این حوزه نیز اقدامات خوبی انجام شده چراکه میتواند رشد خوبی در تولید انگور به همراه داشته باشد، سال زراعی گذشته 300 هکتار از باغات داربستی شدند که 66 درصد نسبت به سال ماقبل آن رشد داشته است، سال زراعی گذشته در سطح استان یک میلیون و850 هزار تن محصولات زراعی با رشد 10 درصدی و بیش از 606 هزار تن محصولات باغی با رشد 9 درصد تولید شده است.
صفری عنوان کرد: ایجاد 57 هکتار سایه بان باغات، 18 هزارهکتار کشاورزی حفاظتی با 42 درصد رشد، صادرات بیش از 2هزار و 400 تن فلفل دلمهای و تدارک و توزیع بیش از 90 هزار تن کود شیمیایی از اقدامات حوزه کشاورزی استان مرکزی است.
استان مرکزی دارای تولید مازاد محصولات دامی است
وی بیان کرد: یکی از مزیتهای استان تولید مازاد محصولات دامی است و در گوشت سفید، شیر، تخم مرغ مازاد وجود دارد و همیشه تامین کننده بخشی از مرغ تهران بودیم، همچنین سال گذشته 40 درصد مازاد تولید در بخش گوشت قرمز وجود داشته است، روزانه 140 تن تخم مرغ تولید میشود و تنها 49 درصد در استان مصرف میشود، رشد اصلاح نژاد دام نیز 18 درصد رشد داشته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی تصریح کرد: در طرح مردمی سازی یارانهها 300 میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش به دامداران و مرغداران پراخت شده است، در یکسال اخیر 168 تن ماهی خاویاری در استان تولید شده که 45 درصد رشد داشته، تولید ماهیان زینتی نیز 15 درصد رشد داشته و استان مرکزی در حوزه تولید ماهیان زینتی جزو استانهای برتر است و رتبه پنجم را در کشور به خود اختصاص داده است، همچنین از سوی پشتیبانی امور دام استان یک هزار 362 تن گوشت مرغ منجمد داخلی و یک هزار و 119 تن گوشت گوساله داخلی و 162 تن گوشت منجمد گوساله خریداری شده است.
صفری ادامه داد: در بخش کشاورزی استان 3 میلیارد و 500 تومان تسهیلات بانکی پرداخت شده، جذب حدود 20 میلیارد تومان اعتبارات تملکی به بخش آب و خاک، پرداخت 130 میلیارد تومان تسهیلات 4 درصد برای بخش کشاورزی، رشد 41 درصدی سرمایهگذاری در بخش کشاورزی و فعال سازی 80 واحد راکد در بخش کشاورزی از اقدامات جهاد کشاورزی است، سال گذشته اعتبارات تملکی 56 میلیارد تومان بوده که نسبت به سال ماقبل 30 درصد رشد و اعتبارات امسال نیز 15 درصد رشد داشته است.
نظارت جدی بر بازار کالاهای اساسی استان مرکزی
وی در خصوص اقدامات تنظیم بازار و نظارت بر نانواییها بیان کرد: سال گذشته تنظیم بازار به سازمان جهاد واگذار شد که در این راستا 154 جلسه قرارگاه امنیت غذایی جهت هماهنگی تنظیم بازار و تولید برگزار و 40 هزار بازرسی از سطح استان انجام شده است، همچنین در راستای اجرای موفق مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانهها در جهت مدیریت بهینه از یک هزار و 850 نانوایی استان مرکزی نظارت و بازرسی شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی عنوان کرد: در یکسال اخیر 7 هزار و 440 تن برنج خارجی، 4 هزار و 350 تن شکر، 670 تن روغن، 2 خزار و 900 تن مرغ منجمد و 676 تن گوشت منجمد جهت تنظیم بازار به بازار تزریق شده است همچنین 101 هزار دلار صادرات محصولات کشاورزی در سال گذشته انجام شده است، ایجاد بازارچههای عرضه مستقیم، پروژه در حال احداث عرضه مستقیم محصولات گلخانهای با 40 درصد پیشرفت، بهرهبرداری از 46 واحد صنایع تبدیلی، احداث و بهسازی کانالهای آبیاری به طول 25 و نیم کیلومتر، لایروبی و مرمت 109 رشته قنات و غیره از دیگر اقدامات جهاد کشاورزی است.
صفری اضافه کرد: جهاد کشاورزی استان هر ساله اقدامات فرهنگی مختلفی را برگزار میکند که از جمله آن اجلاسیه سنگرسازان بیسنگر است و امسال در ایام الله دهه فجر 29 پروژه در 11 شهرستان استان با 880 میلیارد تومان سرمایهگذاری ریالی و یک میلیون دلار سرمایهگذاری ارزی و اشتغال 420 نفر برنامهریزی شده است.
وی با اشاره به مقایسه تولیدات در سال جدید با سال 1357 خاطرنشان کرد: تولید گندم از 80 هزار تن به 280 هزار تن، تولید شیر از 100 هزار تن به 400 هزار تن، تخم مرغ از 17 هزار تن به 48 هزار تن، گوشت مرغ از 19 هزار تن به 75 هزار تن و ابزی خوراکی که در سال 57 وجود نداشته و اکنون بیش از 5 هزار تن تولید میشود.
انتهای پیام/711/