خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 15 آذر 1402
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

رابرت مالی: در دولت بایدن هیچ تحریمی را علیه ایران کاهش نداده‌ایم

مشرق | بین‌الملل | سه شنبه، 04 بهمن 1401 - 21:22
مذاکره‌کننده ارشد آمریکا در مصاحبه‌ای با شبکه خبری بلومبرگ بار دیگر گفت که مذاکرات برجام در دستور کار دولت کشورش نیست.
ايران،نفت،چين،مالي،رابرت،بايدن،آمريكا،برنامه،صادرات،ادامه،قر ...

خلاصه خبر

مالی در گفت‌وگو با شبکه خبری بلومبرگ در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر اینکه آیا دولت «جو بایدن» مشکلی با افزایش صادرات نفت ایران به چین ندارد گفت: «ما هیچکدام از تحریم‌هایمان به ویژه تحریم‌های مربوط به خرید نفت را علیه ایران کاهش نداده‌ایم.»
چین، اصلی‌ترین مقصد صادرات نفت ایران است.
با مقام‌های چین در تماس بوده‌ایم و تحریم طرف‌های دخیل در واردات نفت ایران را ادامه خواهیم داد.»
مذاکره‌کننده ارشد آمریکا در ادامه با تأکید بر اینکه آمریکا افزایش صادرات نفت ایران به چین را نپذیرفته گفت: «همان‌طور که گفتم از زمانی که رئیس‌جمهور بایدن بر سر کار آمده هیچ‌کدام از تحریم‌ها، به ویژه تحریم‌های مربوط به صادرات نفت ایران را سست نکرده و کاهش نداده‌ایم.»
خبرگزاری رویترز چند روز پیش گزارش داد واردات نفت خام چین از مالزی در ماه دسامبر ۲۰۲۲ به رکورد ۱.۳ میلیون بشکه در روز رسیده است و در نتیجه این کشور که تولید نفت آن ۳ برابر کمتر از بزرگ ترین تامین‌کنندگان نفت چین است، پس از عربستان و روسیه قرار گرفته است.
بسیاری از تحلیلگران معتقدند که بخش عمده ای از نفت وارداتی از مالزی (کشوری که قطب انتقال کشتی به کشتی نفت است) در حقیقت به تولیدکنندگان تحت تحریمی نظیر ایران، ونزوئلا یا روسیه تعلق دارد.
تحقیق ها و بررسی های مختلف طی سال‌های گذشته نشان داده است که چین همچنان به خرید نفت ایران و ونزوئلا که غالبا با عنوان نفت مالزی یا عمان فروخته می‌شود، ادامه می دهد.
همچنین پیش از این رویترز با استناد به شرکت‌های رهگیری خطوط کشتیرانی اعلام کرده بود، صادرات نفت ایران در ۲ ماه پایانی سال ۲۰۲۲ افزایش یافته و به بیشترین میزان ۳ سال گذشته رسیده است.