خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 17 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تثبیت نرخ ارز به معنای تثبیت دلار ۲۸۵۰۰ تومانی نیست

مشرق | اقتصادی | شنبه، 17 دی 1401 - 22:29
سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد در گفت‌وگوی تلویزیونی با اشاره به سیاست دولت در تثبیت بازار ارز گفت: تثبیت بازار ارز به معنای تثبیت نرخ ارز نیما در قیمت ۲۸,۵۰۰ تومان نیست.
ارز،مركزي،بانك،بازار،خاندوزي،تورم،اقتصاد،قيمت،درصد

به گزارش مشرق، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد در گفت‌وگوی تلویزیونی با اشاره به سیاست دولت در تثبیت بازار ارز گفت: تثبیت بازار ارز به معنای تثبیت نرخ ارز نیما در قیمت ۲۸,۵۰۰ تومان نیست.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه ۸۵ درصد نیاز بازار ارزی کشور برای کارهای متفاوت اعم از واردات، صادرات و مسافری با ارز نیما انجام می‌شود و تنها ۱۵ درصد از معامله حجم بازار از طریق بازار آزاد است.
خاندوزی با بیان اینکه تعویض رئیس بانک مرکزی به معنای تغییر فرد نبوده و تغییر سیاست ارزی کشور است، گفت: در آبان ماه اشتباهاتی در بانک مرکزی انجام شده که بر تنور افزایش قیمت ارز دمید و با تعویض مدیریت بانک مرکزی این رویه اصلاح شد.
وزیر اقتصاد اضافه کرد: کانال‌های فردایی ارز در روزهای تعطیل هم فعالیت داشته و در ساعت‌های شب که وقت کاری نیست به قیمت سازی ادامه می‌دهند و گردانندگان آن، افرادی هستند که در ترکیه این اقدامات را انجام می‌دهند و این نوعی جنگ ترکیبی و شناختی علیه اقتصاد ایران است.
خاندوزی تصریح کرد: باید بین گلایه‌های مردم از وضعیت اقتصادی و بین برخی از بدخواهی‌ها و هجمه‌های غیرمنصفانه تمایز قائل شد، در بین مردم هستم و مردم کاملاً حق دارند به افزایش قیمت مسکن، گوشت و ارز ناراضی باشند.
اما باید هجمه‌های بدخواهان را دید و آن را در محاسبات آورد.
خاندوزی ادامه داد: یک قله تورمی در بهمن ۷۴ و یک قله تورمی دیگر در شهریور ماه سال ۱۴۰۰ داشته‌ایم امروز وضعیت تورم نسبت به هر دو قله پایین‌تر بوده و به ۴۰ درصد بوده ولی به همین تورم نیز راضی نیستیم، در اسفند ۱۴۰۰ تورم نقطه به نقطه ۲۰ درصد کاهشی یافت و به علت کنترل کسری بودجه توانستیم تورم را کنترل کنیم.
دولت به جای برداشت از بانک مرکزی به سخت گیری به نهادهای دولتی روی آورده و سال گذشته ۵۴ هزار میلیارد تومان دولت از بانک مرکزی استقراض کرد ولی امسال مجموع تنخواه دولت به ۸ هزار میلیارد تومان رسید.
ادامه دارد…