خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 22 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

چابهار، امنیت دسترسی جهانی ایران است؛ مایلیم چابهار مکملی برای پروژه اقتصادی «سی پک» باشد + فیلم

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 02 خرداد 1398 - 21:17
وزیرخارجه گفت: امکانات فراوانی که بندر و شهرستان چابهار دارند برای امنیت دسترسی جهانی ایران بسیار راهبردی و بااهمیت است.ما مایلم چابهار مکملی برای پروژه اقتصادی پاکستان-چین(سی پک) باشد.
چابهار،افغانستان،بندر،گوادر،امنيت،ايران،ظريف،نگاه،اقتصاد،توس ...

به گزارش خبرنگار تسنیم از چابهار، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه بعد از ظهر امروز قبل سفر به پاکستان در توقفی کوتاه در چابهار و در جمع مدیران استانی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: چابهار یک محل راهبردی برای کشور است، از جهات مختلف چابهار میتواند هم برای جمهوری اسلامی و هم برای کشورهای همسایه بندر ثبات، آرامش و توسعه باشد.
وی افزود: امکانات فراوانی که بندر و شهرستان چابهار دارند برای امنیت دسترسی جهانی ایران بسیار راهبردی و بااهمیت است؛ برای چابهار باید حساب ویژه ای باز کرد.چابهار می‌تواند زمینه ای برای توسعه کشور همسایه،افغانستان، باشد.
ظریف تاکید کرد: امنیت در کشور افغانستان هم برای ما و هم برای جهان، امنیت می آورد؛ ما دیدیم که ناامنی در افغانستان ناامنی برای جهان ایجاد کرد لذا برای ماکه همسایگان افغانستان هستیم و در برخی فشارهای وارده بر آن‌ها سهیم، امنیت در افغانستان مهم است.
وزیرخارجه گفت: به خاطر فشارهای خارجی که بر مردم برادر و خواهر ما در افغانستان وارد شده است، بیش از نزدیک به 4 دهه است که میزبان مردم خوب افغانستان در ایران هستیم؛ اگر توسعه در افغانستان گشترش پیدا کند و اقتصاد رسمی جایگزین اقتصاد غیررسمی در افغانستان شود امنیت برای افغانستان رقم خواهد خورد و فشارها کم می‌شود.
ظریف ادامه داد: روش اقتصاد رسمی انتقال مواد معدنی و دارایی‌ها و تجارت افغانستان است، برای انتقال این‌ها چابهار تنها مسیری ست که می‌تواند برای افغانستانی‌ها ترسیم شود.
وی تاکید و تصریح کرد: خیلی تشویق و خوشحال شدم زمانی که دیدم نگاه رقابتی به ظرفیت‌های منظقه(چابهار و گوادر) در مدیران استانی نیست بلکه نگاه، نگاه همافزایی است؛ واقعیت هم همین است، ما در این منطقه باید هم افزایی داشته باشیم، چابهار و گوادر دو بندر هم افزا و مکمل اند،دو بندر رقیب نیستند، این دیدگاه از نظر راهبردی غلط است که ما با یک نگاه مبتنی بر حاصل جمع صفر چابهار و گوادر را رقیب یکدیگر ببینیم و نفع چابهار را در ضرر گوادر و نفع گوادر را در ضرر چابهار ببینیم؛حتما اگر ما چنین دیدگاهی در این سوی مرز یا آن سوی مرز داشته باشیم به ضرر هردو بندر دوست، برادر و هم داستان و هم آینده است.
وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: ما مایلم چابهار مکملی برای پروژه اقتصادی پاکستان-چین(سی پک) باشد و این پیشنهاد را در دوطرف مطرح کردیم و دو طرف علاقه دارند هم لحاظ انرژی،هم دریایی و هم زمینی این ارتباط ایجاد شود و یک منطقه منطقه مشترک صنعتی در مزر ریمدان ایجاد شود.
به گزارش خبرنگار تسنیم؛ظریف دقایقی پیش پس از سفر فشرده 5 ساعته به چابهار وبازدید از ظرفیت‌های اقتصادی بندر و منطقه آزاد چابهار همچون فولاد، پتروشیمی و طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار را به مقصد اسلام آباد پاکستان ترک کرد.
به گزارش تسنیم بندر چابهار تنها بند اقیانوسی ایران است که موقعیت ویژه آن در خارج از خلیج فارس و دسترسی آسانش به آب‌ها، مسیرها و بازارهای اصلی بین‌المللی به گواه تحلیل‌گران آینده اقتصاد و تجارت ایران را رقم می‌زند.چابهار با رایزنی‌های فشرده افغانستان و هندوستان از تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران معاف شده و از وزارت خزانه داری آمریکا معافیت گرفته است.
انتهای پیام/ح