خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 30 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مشهد در تسخیر ذرات معلق هوا/ 70 روز هوای ناسالم در مشهد- اخبار خراسان رضوی - اخبار استانها تسنیم

تسنیم | استان‌ها | چهارشنبه، 14 دی 1401 - 13:24
براساس اعلام وزارت بهداشت، غلظت ذرات معلق هوا در مشهد از 27 شهر دیگر کشور سبقت گرفته و رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.
مشهد،هوا،معلق،ذرات،شاخص،آلودگي،روز،منتسب،اكسيد،دي،شهر،مير،مر ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، این روزها طبق اعلام وزارت بهداشت، غلظت ذرات معلق هوا در مشهد از 27 شهر دیگر کشور سبقت گرفته و رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.
به طوری که یکهزار و 891 فقره مرگ و میر در مشهد منتسب به ذرات معلق هوا است.البته به این معنا نیست که مشهد آلوده ترین هوا را در بین دیگر شهرهای کشور دارد، بلکه در زمینه غلظت ذرات معلق وضعیت وخیمی دارد.
رئیس اداره ارزیابی زیست محیطی و آلودگی هوا و تغییر اقلیم محیط زیست خراسان رضوی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: مشهد دومین کلان شهر کشور است که باید نگاه حمایتی بیشتری از سوی دولت به آن وجود داشته باشد چرا که به واسطه کلان شهر بود مشهد آلودگی هوای بیشتری نسبت به دیگر استان‌ها در زمینه‌های مختلف آب، هوا و خاک داریم.
زیبا معظمی‌فرد افزود: البته با در نظر گرفتن شاخص تعداد روزهای هوای ناسالم برای گروه‌های حساس در حقیقت بعضی از شهرها شرایط آلاینده تری نسبت به مشهد دارند که تهران، کرج و اراک از مشهد آلوده تر هستند.
معظمی فرد با بیان این مطلب که سال 1400 میزان آلایندگی بر اساس شاخص برای مشهد 85 روز، اهواز 162 روز، تهران 86 روز و کرج 159 روز بوده است تصریح کرد:در سال جاری، از ابتدای سال تاکنون در مشهد 70 روز ، تهران 138 روز و اهواز 236 روز شاخص کیفی هوا بالاتر از 101 بوده است.
شاخص کیفیت هوا هم براساس آلاینده های مختلفی مثل ازن، دی اکسید گوگرد، دی اکسید نیتروژن، ذرات معلق و منوکسید کربن در نظر گرفته می‌شود.
1891 فقره مرگ و میر ناشی از ذرات معلق هوای مشهد
فرشید وفا، مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز اظهارداشت:وزارت بهداشت درخصوص آثار سوء و بیمارهای منتسب به آلودگی هوا در سال 1400 گزارشی را منتشر کرده است که در این گزارش 27 شهر بررسی شده که یکی از این شهرها مشهد بوده است، برای محاسبه شاخص کیفیت هوا پنج کمیت را احصا و بر اساس آن، شاخص‌ها محاسبه می‌شوند، یکی از این کمیت‌ها ذرات معلق کوچک تر از 2.5 میکرون است، کمیت‌های دیگر شامل دی اکسید گوگرد، دی اکسید نیتروژن، منوکسید کربن و گاز ازن می‌شود.
وی افزود: از بین این پنج کمیت یکی از این آلاینده‌ها نقش تعیین کننده ای در میزان شاخص آلودگی هوا دارد، در شهرهای مختلف هم این شاخص می تواند متفاوت باشد، به طور مثال،در تهران کمیت غالب دی اکسید گوگرد است، در مشهد آلاینده غالب بر اساس نتایج محیط زیست، ذرات معلق کوچک تر از 2.5 میکرون است.
وفا گفت: در بعضی شهرها مانند مشهد آلایندگی غالب ذرات معلق است و ممکن است عامل تعیین کننده شاخص آلودگی هوا هم باشد، یعنی ممکن است ذرات معلق در محدوده زمانی بالا باشد، اما چون شاخص های دیگر کمتر است، شاخص آلودگی هوا به آن اندازه بالا نرود.
مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: شاخص آلودگی در مشهد خوشبختانه هنوز به آن دامنه حادی که در بعضی از شهرهای کشور وجود دارد، نرسیده است، یک مورد حدود دو تا سه هفته قبل بود که کمیته اضطرار تشکیل شد.
وی خاطرنشان کرد: براساس محاسبه‌های وزارت بهداشت بخشی از مرگ و میر و آثار بهداشتی یا عوارض طولانی مدت یا مزمن منتسب به آلودگی هوا مربوط به ذرات معلق است که طبق گزارش اعلام شده در جمعیت بالای 30 سال 1891 فقره مرگ و میر در مشهد منتسب به بحث ذرات معلق، یعنی منتسب به عوارض یا آثار بهداشتی مزمن است.
وفا عنوان کرد: ممکن است شهری هم باشد که غلظت ذرات معلق آن از مشهد بیشتر باشد، اما جزو 27 شهر بررسی شده نباشد.ذرات معلق هوا دو منشأ دارند که یکی از آن‌ها منبع طبیعی مانند ریزگردهاست و جنبه دیگر آن مصنوعی یا انسان ساز مانند سوخت خودروها و نیروگاه‌ها است.
انتهای پیام/282/ن