خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 29 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ثبت 5 اثر منقول استان گلستان در فهرست آثار ملی- اخبار گلستان - اخبار استانها تسنیم

تسنیم | استان‌ها | دوشنبه، 12 دی 1401 - 16:20
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گلستان از ثبت 5 اثر منقول استان در فهرست آثار ملی خبر داد.
آثار،گلستان،ثبت،استان،ملي،منقول،مفرغي،فهرست

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان، محمدجواد ساوری در حاشیه جلسه شورای ملی ثبت آثار منقول، اظهار داشت: در جلسه امروز شورای ملی ثبت آثار منقول کشور، پنج اثر منقول از استان گلستان در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان با تشریح آثار ثبت‌ شده استان، خاطرنشان کرد: در این جلسه از شورای ثبت آثار منقول کشور، درب چوبی امامزاده عبدالله روستای معصوم‌آباد شهرستان علی‌آبادکتول مربوط به دوره تیموری و درب چوبی امامزاده حبیب‌الله روستای حیدرآباد شهرستان گرگان با قدمت دوره صفوی با تزیینات روی اثر که شامل حکاکی و منبت‌کاری با نقوش گل‌ و بوته، طرح‌های اسلیمی و هندسی و دارای کتیبه با خط ثلث است، از استان گلستان به ثبت ملی رسید.
وی اضافه کرد: سه ظرف شاخص مفرغی از مجموعه گنجینه مفرغی کاوش محله سرچشمه شهر تاریخی استرآباد(گرگان) شامل پیه‌سوز مفرغی چهار شعله، پیه‌سوز مفرغی با درپوش طرح حیوانی و تزئینات قلم‌زنی و همچنین قالب ذوب فلز با قدمت دوره سلجوقی از دیگر آثاری است که از استان گلستان در فهرست آثار ملی منقول کشور قرار گرفت.
ساوری یادآور شد: پیش ‌از این 39 اثر در حوزه میراث‌ فرهنگی منقول از استان گلستان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده بود که با ثبت این 5 اثر، مجموع میراث‌فرهنگی ناملموس استان گلستان در فهرست آثار ملی به 44 اثر رسید.
وی اظهار امیدواری کرد با ثبت آثار فرهنگی، تاریخی، طبیعی، صنایع‌دستی، میراث معنوی و ناملموس استان گلستان و معرفی هر چه‌ بهتر آن، گام‌های ارزنده‌ای در راستای حفظ و احیای این مواریث ارزشمند برداشته شود.
انتهای پیام/581/