خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 29 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ژاپن رئیس دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل شد

مهر | بین‌الملل | یکشنبه، 11 دی 1401 - 11:34
در نخستین ماه از سال جدید میلادی، کشور ژاپن ریاست دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل را بر عهده خواهد داشت.
امنيت،ملل،شوراي،سازمان،رياست،ماه

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از کیودونیوز، طبق برنامه اعلام‌شده ژاپن، عضو دائم غیردائم در ماه ژانویه ۲۰۲۳، ریاست دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل را بر عهده دارد.
شورای امنیت سازمان ملل ۱۵ دائم و غیردائم دارد که به صورت چرخشی و هر ماه یکی از اعضا، ریاست آن را بر عهده خواهد داشت.
در ماه گذشته (دسامبر)، کشور هند، ریاست دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل را بر عهده داشت.
، ژاپن روز یکشنبه به عنوان یک عضو غیردائم به شورای امنیت سازمان ملل پیوست و یک دوره دو ساله را در بحبوحه درخواست‌های فزاینده برای اصلاح این نهاد جهانی پس از ناکامی در توقف جنگ در اوکراین آغاز کرد.
توکیو برای دوازدهمین بار از زمان عضویت در سازمان ملل در سال ۱۹۵۶ ،پس از دوره قبلی ۲۰۱۶-۲۰۱۷، کرسی غیردائمی شورای امنیت را در اختیار می‌گیرد؛ شورایی که مسئولیت «تضمین صلح و امنیت بین المللی» را بر عهده دارد.
به نوشته کیودونیوز، ژاپن در حالی در نخستین ماه سال ۲۰۲۳ بر کرسی ریاست دوره‌ای شورا تکیه می‌زند که ۱۵ عضو این شورا تاکنون نتوانسته‌اند گام‌های موثری در برابر جنگ اوکراین و پرتاب‌های مکرر موشک بالستیک کره شمالی، بردارند.