۶ مصوبه برای تشدید مقابله با قاچاق سوخت در خراسان جنوبی
بیرجند_ معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی از تصویب 6 مصوبه برای تشدید مقابله با قاچاق سوخت در استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد رضا طالبی بعدازظهر شنبه در قرارگاه مقابله با قاچاق کالا و ارز استان گفت: قاچاق سوخت به اقتصاد کشور و در مواردی به امنیت کشور ضرباتی جبران ناپذیر میزند و جامعه را تحت تأثیر قرار میدهد.
به گفته وی هرچند در خراسان جنوبی قاچاق سازمان یافته نداریم و قاچاقهای انجام شده قاچاق خرد است که از معبر استان عبور میکند اما با توجه به اهمیت قاچاق سوخت باید اقدامات لازم برای مقابله با آنها انجام شود.
وی با بیان اینکه تفاوت زیادی بین قیمت سوخت در ایران و افغانستان وجود دارد، افزود: ۱۵ تا ۱۷ میلیون لیتر سوخت روزانه به افغانستان و حتی کشورهای آسیای میانه با استفاده از شگردهای خاصی حتی به شکل حرفهای قاچاق میشود.
معاون استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: در سالهای گذشته با اقداماتی که برای صدور کارت سوخت، هدفمند کردن یارانهها و کنترل سهمیههای سوخت شد، از میزان قاچاق سوخت کاسته شد.
طالبی اظهار کرد: با توجه به تفاوت قیمت سوخت در ایران و افغانستان، چند نرخی بودن فرآوردههای سوخت، نیاز افغانستان و سود بسیار قاچاق سوخت، این کار انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه در اواخر سال گذشته بشکهای سوخت در نهبندان یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و اکنون یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است، بیان داشت: باید طرحهای جدول مدیریت برداشت سوخت، تعدیل کارتهای سوخت و پایش آنها اجرا و بازدید از جایگاههای سوخت انجام شود.
به گفته وی همچنین باید توقیف کارتهای موقت سوخت سرگردان با قدرت ادامه داشته باشد و بارنامههای صوری شناسایی و پایش خودروهای دیزلی و تراکنشهای نامتعارف در خصوص خودروهای عمومی انجام شود.
معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: همه جایگاههای عرضه سوخت باید به سیستمهای حفاظتی و دوربینهای تصویری مجهز شوند و طرح راستی آزمایی خانوادههای مصرف کننده از سوخت نفت سفید هم باید اجرا شود.
طالبی افزود: برای مقابله با اقدامات مخاطرهآمیز خودروهای شوتی قاچاق سوخت باید از روشهای جدیدی برای مقابله با آنها استفاده شود.
در این جلسه شش مصوبه برای مقابله جدی تر دستگاههای مربوط با قاچاق سوخت به تصویب رسید که در این راستا مقرر شد جلسه سه جانبه ای با شرکت مسئولان استانهای خراسان جنوبی، رضوی و سیستان و بلوچستان برای انجام هماهنگی برای پیشگیری و مقابله با قاچاق سوخت برگزار شود.
همچنین شرکت پخش فرآوردههای نفتی استان علاوه بر اقدامات انجام شده باید نسبت به شناسایی همه مبادی قاچاق سوخت اقدام کند.
برای افرادی هم که شبکه گاز رسانی داخلی در محل سکونت آنها اجرا شده، مهلت چهار ماهه ای برای انجام گازکشی منازل تعیین شد که بعد از این مهلت کارتهای سوخت آنها باطل خواهد شد.
در مصوبه دیگری مقرر شد فراجا طرح بازرسی گذرگاه محور مقابل ایستگاه بازرسی علی آباد را تهیه کند تا در شورای تأمین استان برای اجرای این طرح تصمیمگیری شود.
همچنین با توجه با انجام اقدامات مخاطرهآمیز توسط خودروهای شوتی و اینکه این خودروها شناسایی شدهاند، مرجع قضائی باید دستور توقیف این خودروها را در مسیرهای رفت و برگشت صادر کند.
بر اساس آخرین مصوبه این جلسه مقرر شد با توجه به اخبار رسیده، احتمال قاچاق کالا از طریق محمولههای پستی استان وجود دارد لذا مدیرکل پست خراسان جنوبی در جلسه آینده این قرارگاه گزارشی در این خصوص باید ارائه کند.