تقاضا از "بیسوادان" برای "باسواد شدن"/ استفاده از دانش آموزان برای شناسایی بیسوادان- اخبار فرهنگیان و مدارس - اخبار اجتماعی تسنیم
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: از بیسوادان و کم سوادان تقاضا می شود برای سوادآموزی اقدام کنند. کتاب و اقلام مورد نیاز نیز به صورت رایگان در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علیرضا عبدی؛ رئیس سازمان نهضت سوادآموزی امروز اظهار کرد: هماکنون 97 درصد مردم در گروه سنی 10 تا 49 سال باسواد هستند و فاصله بین باسوادی زنان و مردان 6 درصد است، همچنین در حوزه طبقات اجتماعی فاصله سواد بین شهرنشینان و روستانشینان 11 درصد است.
وی خطاب به بیسوادان و کم سوادان عنوان کرد: افرادی که هنوز بیسواد و کمسواد هستند در هر جایی که باشند مشتاقیم تا آنها را با سواد کنیم و برنامههای مختلفی داریم حتی در خانه خود و با اعضای خانواده میتوانند با سواد شوند یعنی فرزندانشان به آنها آموزش دهند و ما به آنها کتاب و نوشتافزار رایگان ارائه میدهیم.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با تشکر از برخی دستگاههای همراه مانند ستاد کل نیروهای مسلح، زندانها و جهاد کشاورزی در امر سوادآموزی بیان کرد: هماکنون میتوانیم بگوییم هیچ بیسوادی وجود ندارد که وارد دوره سربازی یا زندان شود اما با سواد نشود.
عبدی ادامه داد: در نهضت سوادآموزی سه مرحله سوادآموزی داریم مرحله سواد برای بیسوادان مطلق که تا کلاس سوم دبستان است.
مرحله انتقال از سوم دبستان تا پایه ششم و دوره تحکیم برای تثبیت یادگیری افراد است.
وی بیان کرد: در بحث آموزش سواد به سراغ ارائه آموزش متناسب با زندگی افراد رفتهایم.
مثلا 12 عنوان کتاب برای زنان عشایر داریم از جمله بیماریهایی که یک زن عشایر باید بداند، دانستنیهای بهداشتی، فرزندآوری، تغذیه و سلامت و...
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی از اصناف خواست تا در باسواد کردن کارکنان خود پیشقدم شوند.
وی بیان کرد: تا چند سال آینده گام اول نهضت که به پایان رساندن بیسوادی مطلق است را به سرانجام خواهیم رساند و در گام دوم باید تعریف کنیم که سواد به چه معناست و جامعه فرهیختگان باید در این زمینه کمک کنند.
وی ادامه داد: در هفته سوادآموزی، جلسه شورای عالی پشتیبانی سواد با ریاست آقای مخبر معاون اول رئیس جمهور برگزار خواهد شد و امیدواریم در این دولت جشن به سرانجام رساندن بیسوادی را شاهد باشیم.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی درباره چرایی به سرانجام نرسیدن سوادآموزی مطرح کرد: در برخی کشورها که عموما کمونیستی هستند، اعلام میکنند درصد بیسوادی صفر است و در کشورهای پیشرفته هم درصد بیسوادی صفر را نداریم چون عموما برخی افراد آموزش ناپذیر هستند یا به دلایل اقتصادی و فرهنگی برخی افراد وارد چرخه بیسوادی نمیشوند، در هیچ کجای دنیا جریان سوادآموزی به پایان نرسیده است.
بیشترین بیسوادان در کدام استانها هستند؟
عیدی با اشاره به اینکه جامعه هدف ما 10 تا 49 سال است، گفت: افراد بازمانده از تحصیل کمتر از 10 سال هستند و وقتی به این سن رسیدند وارد چرخه سوادآموزی میشوند، آموزش غیررسمی یعنی در محتوا منعطف باشیم و برای هر قشر مانند کارگر، کشاورز، زنان عشایر و...
محتوای مخصوص بنویسیم همچنین زمان آموزش سواد منعطف است، بسیاری از کودکان کار به دلیل مسائل اقتصادی در ساعت مدرسه نمیتوانند درس بخوانند و اینجاست که نهضت سوادآموزی معنا پیدا میکند.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی درباره بیسوادی در استانها گفت: بیشترین جمعیت بیسوادان در استانهای سیستان و بلوچستان، خوزستان، آذربایجان غربی، لرستان و هرمزگان قرار دارند و عوامل مختلف مانند مسائل اقتصادی و فرهنگی تاثیر دارد مثلا در برخی استانها، زنان از سنی وارد چرخه زندگی و ازدواج شده و از تحصیل بازمیمانند.
آموزش سواد به 900 هزار نفر از اتباع
عبدی تصریح کرد: شورای عالی پشتیبانی سواد باید به ما کمک کند تا به آمار و اطلاعات دقیق بیسوادان دستیابی و آنها را شناسایی کنیم همچنین از دانشآموزان برای شناسایی و آموزش بیسوادان استفاده خواهیم کرد.
وی درباره کودکان کار گفت: دراین باره با وزارت کار همراهی میکنیم اما بخشهای دیگر باید کودکان کار را شناسایی کنند تا بتوانیم آنها را برای آموزش بیاوریم البته اگر آنها را آموزش دادیم و کارنامه خواستند باید شناسنامه داشته باشند.همچنین در سالهای گذشته 900 هزار نفر از اتباع را آموزش داده و از بیسوادی خارج کردیم.
انتهای پیام/