خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 29 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

برگزاری جشنواره آئین‌های شب یلدا «چله شب» در تالش

مهر | استان‌ها | سه شنبه، 29 آذر 1401 - 19:00
تالش- رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تالش از برگزاری جشنواره آئین‌های شب یلدا «چله شب» در این شهرستان گفت: پرداختن به آئین‌های کهن و نقل داستان‌های گذشته از جمله برنامه ها است.
شب،تالش،شهرستان،جشنواره،چله،يلدا،گذشتگان

پردل امیری نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به برگزاری جشنواره آئین‌های شب یلدا «چله شب» در سالن معراج اداره ارشاد اسلامی شهرستان تالش برگزار شد، اظهار کرد: این آئین با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و شورای شهر و شهرداری تالش برگزار می‌شود.
وی با بیان اینکه این جشنواره بخشی آئینی و بخش دیگر غذاها و تنقلات این شب است که به نمایش گذاشته شده است، افزود: شعر و حافظ خوانی، موسیقی محلی که به داستان‌هایی که توسط گذشتگان برای کودکان و جوانان تعریف می کرده‌اند، پرداخته شده نیز اجرا می‌شود.
امیری نژاد با تاکید بر اینکه پرداختن به این آئین‌های کهن و نقل داستان‌های گذشته پیشینه تاریخی این شهرستان را نشان می‌دهد، ادامه داد: داستان‌های قدیمی نشان می‌دهد که زنان در اجتماع تالشان جایگاه خاصی دارند.
وی با تاکید بر اینکه هدف ما از برگزاری این جشنواره بازخوانی و بازپروری آئین‌ها، مراسم و رسوم پیرامون شب یلدا است، اضافه کرد: این رسوم از قدیم در فرهنگ شهرستان جاری بود که حالا کمرنگ شده و یکی از وظایف ما احیای این آئین‌ها است.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تالش با بیان اینکه «چله شب» میراثی ناملموس از گذشتگان است، گفت: امروز ما میراث دار این رسم از گذشته هستیم.