خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 26 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تنها 9 درصد راه های کردستان بدون ایراد است- اخبار کردستان - اخبار استانها تسنیم

تسنیم | استان‌ها | شنبه، 26 آذر 1401 - 16:42
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای کردستان گفت: 28درصد راه های استان را خرابی شدید، 34درصد خرابی متوسط، 29درصد خرابی کم و تنها 9درصد راه ها را راه های سالم تشکیل می دهند.
استان،كردستان،حمل،راهداري،كيلومتر،نقل،نفر،تومان،درصد،مديركل، ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، فرزاد حسنی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که در اداره‌کل راهداری استان کردستان برگزار شد، ضمن قدردانی از تلاش‌های همکاران خود اظهار داشت: در سال جاری از لحاظ اعتباری و نیروی انسانی نسبت به سال‌های گذشته مشکلات بیشتری داریم اما با این حال، تمام توانمان را برای باز نگه‌داشتن راه‌های مواصلاتی استان در فصل زمستان در راستای رفاه مردم به‌کار خواهیم گرفت.
وی با اشاره به اینکه سالانه 8میلیون تن کالا در مبادی استان جابه‌جا می‌شوند، افزود: در هشت ماهه نخست امسال این رقم 4.5 میلیون تن بوده که مقاصد 35درصد این محمولات درون استان و 65درصد به خارج از کردستان بوده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کردستان با بیان اینکه سالانه 5.5 میلیون تن کالا وارد استان می‌شود، خاطرنشان کرد: در هشت ماهه نخست امسال 300 هزار مسافر در کردستان جابه‌جا شده و 13هزار نفر راننده در قالب 70شرکت حمل و نقلی مشغول جابه‌جایی کالا هستند.
وی با بیان اینکه سالانه در مرز باشماق 1.5میلیون تن ترانزیت کالایی وارد استان می‌شود، گفت: در هشت ماهه نخست سال جاری 460هزار مسافر در مرز باشماق و سیران‌بند جابه‌جا شده‌اند.
حسینی با بیان اینکه در حال حاضر 15 شرکت بین‌المللی حمل ونقل کالا در استان فعال است، اذعان کرد: سالانه 2.2میلیون نفر از طریق ناوگان مسافربری استان جابه‌جا می‌شوند که این رقم در هشت ماهه نخست سال جاری برابر با 1.5میلیون نفر مسافر است.
وی ادامه داد: به طور متوسط در سال بیش از 400 هزار مسافر از مبادی استان کردستان خارج می‌شوند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کردستان با اشاره به جابه‌جایی مسافر از طریق راه‌های جاده‌ای در استان عنوان کرد: 45درصد سفرها در استان به وسیله خودرو سواری، 30درصد مینی‌بوس و 25درصد از طریق اتوبوس انجام می‌شود.
وی افزود: به صورت کلی 2هزار دستگاه خوردو ناوگان مسافربری در استان با 3هزار راننده فعال است.
حسنی ضمن اشاره به لزوم نوسازی ناوگان حمل و نقل مسافر در استان گفت: در سال گذشته 22.5 میلیارد تومان برای نوسازی ناوگان اتوبوس و مینی‌بوس به استان تخصیص یافته که با این اعتبار 44دستگاه مینی‌بوس و 28دستگاه اتوبوس بازسازی و نوسازی شد.
وی از تشکیل 247 پرونده تخلف برای رانندگان کردستانی در سال‌جاری خبر داد و ابراز داشت: پرونده این رانندگان در حال بررسی است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کردستان اعلام کرد: در سال‌جاری در بخش راه روستایی 20نفر تلفات جاده‌ای ناشی از تصادفات داشته‌ایم که این میزان در سال گذشته 22نفر بوده و نشان از کاهش میزان کشته شدگان تصادفات راه روستایی در کردستان دارد.
وی با اشاره به میزان تلفات در تصادفات برون شهری در استان ادامه داد: در سال گذشته در تصادفات برون شهری 240نفر تلفات داشته‌ایم که این آمار از ابتدای سال‌جاری تا کنون 224 نفر بوده که کاهش7درصدی در این بخش را نشان می‌دهد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کردستان به وضعیت راه‌ها اشاره و اذعان کرد: راه‌های استان به چهار رده خرابی شدید، خرابی متوسط، خرابی کم و راه سالم تقسیم می‌شوند که از این میزان 28درصد راه‌های استان را خرابی شدید، 34درصد خرابی متوسط، 29 درصد خرابی کم و تنها 9درصد راه‌های استان را راه‌های سالم تشکیل می‌‌دهند.
وی با اشاره به اینکه در سال جاری تاکنون بیش از 131کیلومتر روکش آسفالت راه شریانی و در بخش راه‌های روستایی بیش از 71کیلومتر روکش آسفالت صورت گرفته است، افزود: به صورت کلی در نگهداری راه‌های استان 204.6 کیلومتر با 133هزار و 147تن آسفالت انجام شده است.
حسنی احداث پل صلوات آباد بیجار با 2.1میلیارد تومان اعتبار، ترمیم و بازسازی پل اکبرآباد سنندج با 350 میلیون تومان اعتبار، پل فرهاد آباد قروه با یک میلیارد تومان اعتبار از جمله پروژه‌های اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در بخش ابنیه‌های فنی دانست و گفت: در سال جاری 6.3 دهم میلیارد تومان در بخش ابنیه‌های فنی کردستان هزینه شده است.
وی با اشاره به اینکه در سال 95 حدود 62 نقطه حادثه‌خیز در محورهای استان مشخص شده که از این تعداد 28نقطه تصادف‌خیز است، خاطرنشان کرد: 120میلیارد تومان اعتبار برای رفع مشکلات این نقاط از محل اعتبارسفر ریاست جمهور جذب شده و تا کنون بر اساس اقدامات سنوات گذشته ایمن سازی 10نقطه پر خطر و تصادف در جاده‌های استان اصلاح شده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کردستان با بیان اینکه بیشتر محورهای حادثه‌خیز استان مابین شهرهای سنندج مریوان، دیواندره سقز و دهگلان موچش است، عنوان کرد: در بخش ارتقا حفاظ ایمنی میانه‌راه‌ها و نواحی پل و پرتگاه و بهسازی حفاظ‌های جاده‌های استان 11 کیلومتر گاردریل، 1.7کیلومتر نیوجرسی روشنایی تقاطع‌ها، روشنایی داخل تونل یک کیلومتر، نگه‌داری چراغ چشمک زن 75دستگاه، نگهداری روشنایی راه 40کیلومتر، نصب و نگهداری علائم ایمنی راه 4450 تابلو با اعتباری بالغ بر 54میلیارد تومان نصب و هزینه شده است.
وی ضمن اشاره به ماموریت زمستانه نیروهای راهداری در جاده‌های استان گفت: 520 نفر نیروی اداره و 135 نفر از بخش خصوصی با 421 دستگاه انواع خودرو درگیر عملیات زمستانه می‌شوند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کردستان با بیان اینکه در حال حاضر 31 راهدارخانه در استان وجود داشته که 26 راهدارخانه ثابت و 5راهدارخانه موقت است، اعلام کرد: بالغ بر 5هزار تن نمک و ماسه و پوکه معدنی برای برف‌روبی و پاک‌سازی جاده‌های کردستان خریداری شده است.
وی تأکید کرد: از همشهریانی که در فصل زمستان در جاده‌های استان قصد تردد دارند تقاضا داریم که خوردو خود را تجهیز کرده و آموزش زنجیر چرخ را حتماً دیده باشند.
حسنی با ادعای اینکه تمام جاده‌های استان از طریق پایش تصویری رصد می‌شود، ادامه داد: در حال حاضر در جاده‌های استان 45سامانه ثبت تخلف، چهار تابلو پیام متغیر، 30دستگاه دوربین نظارت تصویری، 218دستگاه بی‌سیم رادیویی، یک دستگاه توزین در حال حرکت و 68 سامانه تردد شمار برخط داریم.
وی بیان کرد: تا پایان سال مالی 1401 افزایش مانیتورینگ، تغییرات برای انتقال داده از طریق فیبر نوری، احداث سه کل برای نصب دوربین نظارت تصویری، جابه جایی چهار سامانه ثبت تخلف برای انتقال به نقاط حادثه خیز در استان را در نظر داریم.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کردستان خاطرنشان کرد: در سال جاری تاکنون 17 مورد تیرپارک و مجتمع رفاهی با اشتغال‌زایی بالغ 240نفر انجام و 4مورد نیز آماده بهره‌برداری و 6 مجتمع رفاهی در دست احداث و 16مجتمع در حال استعلام و دارای موافقت اصولی و 10مجتمع نیز در دست موافقت است که می‌تواند باعث ایجاد اشتغال برای جوانان استان شود.
وی با بیان اینکه دو پلیس راه در محورهای قروه به همدان و سقز به دیواندره را در دست احداث داریم، گفت: در استان در حال حاضر 6هزار و 182کیلومتر راه روستایی داریم که تاکنون با استفاده از تمامی ظرفیت‌ها 3200کیلومتر آن آسفالت شده و از این میزان حدود 20درصد راه‌های آسفالت شده روستایی استان دچار خرابی است.
حسنی از اختصاص 1500 میلیارد تومان اعتبار برای بهبود راه‌های روستایی استان از محل سفر ریاست جمهوری خبر داد و یادآور شد: از ابتدای سال جاری 181کیلومتر راه روستایی آسفالت شده که 89کیلومتر آن از محل اعتبارات سال 1404 بوده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کردستان افزود: همچنین 27 میلیارد تومان برای بهسازی آسفالت بلوار غدیر قروه اختصاص یافته است.
انتهای پیام/487/ن