خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 16 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

۷۲ درصد جمعیت اردبیل اضافه وزن دارند

مهر | استان‌ها | پنجشنبه، 24 آذر 1401 - 14:11
اردبیل_معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل گفت: ۷۲درصد جمعیت استان اردبیل دچار اضافه وزن و چاقی هستند.
چاقي،وزن،اضافه،استان،اردبيل،شيوع،سني،بهداشتي،درصد،جعفرزاده

به گزارش خبرنگار مهر، محمد جعفرزاده ظهر پنجشنبه در جلسه وضعیت بهداشت استان اردبیل به شیوع بالای اضافه وزن و چاقی در بین گروه‌های مختلف سنی در استان اردبیل اشاره و اظهار کرد: ۷۲ درصد جمعیت استان اردبیل دچار اضافه وزن و چاقی هستند.
وی با بیان اینکه شیوع اضافه وزن و چاقی در اردبیل بیش از ۲ برابر میانگین کشوری است، گفت: شیوع چاقی و اضافه وزن در گروه سنی کودکان در کشور ۲۶/۲ درصد بوده و شیوع استانی آن ۴۶/۵ درصد است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان بیان کرد: اضافه وزن و چاقی یک بیماری است که بر کل سیستم‌های بدن تأثیر گذاشته و منجر به طیف وسیعی از بیماری‌های غیرواگیر مانند دیابت نوع ۲، بیماری‌های قلبی عروقی، فشار خون بالا و سکته مغزی، اشکال مختلف سرطان و همچنین مشکلات سلامت روان می‌شود.
جعفرزاده عدم تعادل بین کالری دریافتی و کالری مصرفی توسط فرد و پرخوری زیاد و کم تحرکی را از علل اصلی چاقی عنوان کرد و گفت: کنترل و حذف اضافی وزن نیازمند مشارکت همگانی دستگاه‌های اجرایی و خانواده‌ها در اصلاح سبک زندگی، محدود کردن مصرف قند و شکر و انواع چربی‌ها و غذاهای آماده و نوشیدنی‌های شیرین و توسعه ورزش همگانی است.
وی خاطر نشان کرد: اجرای برنامه ایران اکو در گروه سنی کودکان، غربالگری تغذیه‌ای و تن سنجی مراجعین به پایگاه‌های بهداشتی و خانه‌های بهداشت و فراهم نمودن خدمات مشاوره رایگان تغذیه و رژیم درمانی توسط کارشناسان تغذیه در اکثر شهرهای استان از جمله برنامه‌های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل جهت کنترل اضافه وزن و چاقی در استان است.