خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 19 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جلوگیری از انتشار 850 هزار تن آلایندگی دی اکسید کربن در منطقه پارس جنوبی- اخبار بوشهر - اخبار استانها تسنیم

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 22 آذر 1401 - 13:53
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر با اشاره به آغاز اجرا نخستین پروژه زیست محیطی صنعت پتروشیمی در منطقه پارس جنوبی گفت: با اجرا و تکمیل این طرح از انتشار 850 هزار تن آلایندگی دی اکسید کربن در منطقه پارس جنوبی جلوگیری می شود.
استان،بوشهر،طرح،پتروشيمي،توليد،منطقه،پارس،جنوبي،زيست،مازاد،م ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، علی باستین ظهر امروز آیین آغاز عملیات اجرایی طرح سبزواره پتروشیمی همت به‌عنوان نخستین پروژه زیست محیطی صنعت پتروشیمی در منطقه پارس جنوبی با بیان اینکه این استان نقش مهمی در تولید ناخالص ملی دارد، اظهار داشت: 6.3 تولید ناخالص ملی مربوط به استان بوشهر است که نشان از جایگاه این استان در عرصه تولید، صادرات و صنعت است.
وی جایگاه صنعت نفت، گاز و پتروشیمی پارس جنوبی در استان بوشهر را حائز اهمیت دانست و خاطرنشان کرد: با وجود این همه ظرفیت صنعتی پارس جنوبی، نرخ بیکاری در استان بوشهر نگران کننده است که نیاز به همکاری و تعامل بیشتر صنایع و تأسیسات پارس جنوبی در جذب نیروهای بومی استان است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر نرخ بیکاری استان را 8.4 درصد دانست و بیان کرد: زیبنده استان بوشهر نیست با این همه ظرفیت‌های صنعتی و تولیدی در منطقه پارس جنوبی جوانان این استان متقاضی اشتغال باشند.
باستین با اشاره به آغاز ساخت طرح سبزواره پتروشیمی همت به عنوان نخستین پروژه زیست محیطی صنعت پتروشیمی تصریح کرد: تقاضا می‌شود در جذب نیرو از این ظرفیت از جوانان متخصص استان بوشهر استفاده شود.
وی ویژگی این طرح را برشمرد و خاطر نشان کرد: این طرح نقش مهم و تاثیرگذاری در کاهش آلایندگی منطقه دارد که با تکمیل و وارد مدار شدن آن از انتشار 850 هزار تن آلایندگی دی اکسید کربن در منطقه پارس جنوبی جلوگیری می‌شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر با اشاره به اینکه آلایندگی زیست محیطی در منطقه پارس جنوبی مشکلاتی ایجاد کرده است افزود: اجرا این طرح نقش مهم و اثرگذاری در کاهش آلایندگی زیست محیطی دارد و این طرح در شرایط ویژه تحریمی اجرا می‌شود که قابل توجه است.
باستین وجود 3500 واحد صنعتی و تولیدی خرد، کوچک و متوسط در استان بوشهر خاطر نشان کرد: این واحدها در بخش‌های گوناگون از جمله تولید سیمان، ساخت شناور و کشتی، تولید محصولات مختلف و دیگر عرصه‌ها فعالیت می‌کنند که 500 واحد آن نیمه فعال و یا راکد هستند.
وی خواستار انتقال حساب بانکی شرکت‌های پتروشیمی از مرکز به بوشهر شد و افزود: انتقال این حساب‌ها نقش مهمی در کمک به رونق اقتصادی و حل مشکلات واحدهای راکد و نیمه فعال دارد.
معاون استاندار بوشهر تولید محصولات مختلف در شهرک‌ها و نواحی صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی استان بوشهر را مورد اشاره قرار داد و اضافه کرد: برای حمایت از تولیدکنندگان لازم کالاها و محصولات مورد نیاز صنایع مستقر در پارس جنوبی از تولیدکنندگان داخل استان بوشهر خریداری شود.
باستین بر استفاده از خدمات شرکت‌های دانش‌بنیان استان بوشهر در عرصه‌های گوناگون صنعتی و تولیدی تأکید کرد و گفت این استان از ظرفیت بالایی در ارائه خدمات دانشی در پارک علم و فناوری دارد که می‌توان از این ظرفیت استفاده شود.
سرمایه‌گذاری 300 میلیون یوروی در اجرا طرح سبزواره پتروشیمی همت
مدیرعامل شرکت پتروشیمی پردیس با اشاره به اجرا طرح سبزواره پتروشیمی همت بیان کرد: این طرح در زمینه تولید اوره گرانول با استفاده از آمونیاک مازاد، دی اکسید کربن مازاد حاصل از فرآیندهای مجتمع‌های پتروشیمی در منطقه عسلویه فعال است.
غلامرضا جمشیدی، برآورد سرمایه‌گذاری این طرح را 300 میلیون یورو دانست و خاطر نشان کرد: با تکمیل این طرح 600 هزار تن آمونیاک مازاد، 830 هزار تن دی اکسید کربن مازاد از مجتمع‌های منطقه عسلویه به عنوان خوراک مصرف می‌شود و 3 هزار و 250 تن اوره گرانول در روز تولید می‌کند.
وی جلوگیری از خام فروشی آمونیاک و تبدیل آن به اوره را از دیگر ویژگی‌های این پروژه اعلام کرد و افزود: جلوگیری از انتشار گازهای گلخانه‌ای در منطقه عسلویه ، افزایش همکاری با نهادهای بین‌المللی در حفظ محیط زیست و ایجاد فرهنگ‌سازی و توانمندسازی منابع انسانی در ایجاد صنعت سبز پتروشیمی از دیگر ویژگی زیست محیطی این پروژه است.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی پردیس از افزایش یک میلیون تن تولید اوره به ظرفیت کشور، جمع‌آوری گازهای مازاد منطقه و تبدیل آن به فرآورده را یکی دیگر از ظرفیت‌های مهم این طرح دانست و خاطر نشان کرد: پیش‌بینی حدود یک‌هزار نفر اشتغال در زمان اجرا پروژه و اشتغال دائمی بیش از 100 نفر در زمان بهره‌برداری از ویژگی این طرح در عرصه اجتماعی است.
انتهای پیام/190/