خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 23 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ایران 34میلیارد دلار نفت در 7 ماه فروخت/ تحریم نفتی ایران رنگ باخت- اخبار اقتصاد جهان - اخبار اقتصادی تسنیم

تسنیم | اقتصادی | سه شنبه، 22 آذر 1401 - 12:15
درآمد نفتی 34میلیارد دلاری ایران در 7ماهه سال جاری میلادی تنها 5میلیارد دلار از کل درآمد نفتی ایران در سال 2021 کمتر است که این مسئله از تحلیل رفتن اثر تحریم ها حکایت دارد.
دلار،درآمد،نفتي،ايران،7ماهه،اوپك،ميلادي،آمريكا

به گزارش خبرگزاری تسنیم، اداره اطلاعات انرژی آمریکا در گزارشی که به‌تازگی منتشر کرده کل درآمد نفتی 13 عضو اوپک در 7ماهه سال جاری میلادی را 500 میلیارد دلار اعلام کرده است.
درآمد نیم تریلیون دلاری اوپک در 7ماهه امسال تنها 70 میلیارد دلار از درآمد 570 میلیارد دلاری ثبت‌شده برای این سازمان در 12ماهه سال گذشته میلادی کمتر است.
این گزارش پیش‌بینی کرده است کل درآمد نفتی اوپک در سال 2022 به 842 میلیارد دلار برسد.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا همچنین درآمد نفتی ایران در 7ماهه سال جاری میلادی را 34 میلیارد دلار برآورد کرده است که این رقم از کل درآمد نفتی ایران در سال 2021 فقط 5 میلیارد دلار کمتر است.
ایران در سال گذشته میلادی 39 میلیارد دلار درآمد نفتی داشته است.
* رشد 49درصدی متوسط درآمد ماهانه ایران
بر این اساس متوسط درآمد ماهانه ایران از فروش نفت در سال گذشته میلادی 3.25 میلیارد دلار بوده است اما ایران در 7ماهه امسال به‌طور متوسط ماهانه 4.85 میلیارد دلار درآمد نفتی داشته است که نشان‌دهنده رشد 49درصدی است.
درآمد 34 میلیارد دلاری ایران از فروش نفت در 7ماهه امسال که دو برابر درآمد نفتی ایران در 12ماهه سال 2020 است نشان‌دهنده تحلیل رفتن اثر تحریم‌های آمریکا علیه ایران است.
ایران در سال 2020 بالغ بر 17 میلیارد دلار و در سال 2021 نیز 39 میلیارد دلار درآمد نفتی کسب کرده بود و بر اساس پیش‌بینی اداره اطلاعات انرژی آمریکا درآمد نفتی ایران در سال 2022 به 58 میلیارد دلار خواهد رسید.
ایران میان اعضای اوپک از نظر درآمد نفتی در 7ماهه 2020 در رتبه پنجم قرار داشته است.
عربستان با 171 میلیارد دلار بیشترین درآمد نفتی را در این مدت داشته است.
عراق با 72 میلیارد دلار، امارات با 68 میلیارد دلار، و کویت با 54 میلیارد دلار به‌ترتیب در رتبه‌های دوم تا چهارم از این نظر قرار داشته‌اند.
درآمد نفتی سایر اعضای اوپک در این دوره عبارت است از: الجزایر 22 میلیارد دلار، آنگولا 24 میلیارد دلار، کنگو 5 میلیارد دلار، گینه استوایی 2 میلیارد دلار، گابن 4 میلیارد دلار، لیبی 15 میلیارد دلار، نیجریه 21 میلیارد دلار و ونزوئلا 9 میلیارد دلار.
انتهای پیام/+