خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 27 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

حدادعادل: شورای عالی انقلاب فرهنگی باید قرارگاه فرهنگی کشور باشد- اخبار مجلس و دولت ایران - اخبار سیاسی تسنیم

تسنیم | سیاسی | شنبه، 19 آذر 1401 - 15:14
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: مهندسی فرهنگی یعنی اینکه حوزه، دانشگاه، سینما، صدا و سیما مدرسه و همه نهادهای فرهنگی در این نقشه و مهندسی چه نقشی دارند و چگونه باید از آنها در مدیریت فرهنگی کشور استفاده کرد.
انقلاب،فرهنگي،جنگ،فرهنگ،حدادعادل،مهندسي،اسلامي،كشور،ابزار،مي ...

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، غلامعلی حدادعادل عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در سی و هشتمین سالگرد تاسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی در تالار وحدت با اشاره به اینکه این شورا اولین بار در سال 59 به نام ستاد انقلاب فرهنگی آغاز به کار کرد و سپس تکامل یافته و به‌عنوان شورا انتخاب شد، اظهار داشت: درباره علت پدید آمدن انقلاب اسلامی نظریه پردازی های فراوانی شده است.
در این زمینه صدها مقاله نوشته شده و در برخی کشورها دوره های تحصیلی برای ماهیت انقلاب اسلامی برگزار شده است.
وی افزود: برای ما مردم ایران که بازیگران اصلی صحنه انقلاب بودیم نکته و حقیقت مهم انقلاب با هر زمینه اقتصادی سیاسی اجتماعی و ...
ریشه فرهنگی داشتن انقلاب بود.
عضو شورای‌عالی انقلاب فرهنگی افزود: اساس انقلاب فرهنگ مبتنی بر مکتب و جهان بینی، دینی، اسلامی و توحیدی بود.
حدادعادل افزود: دشمنان انقلاب از جوهره و حقیقت این فرهنگ دینی بی‌خبر بودند.
این فرهنگ هم علت ایجاد انقلاب و هم علت دوام شد.
وی با بیان اینکه امام به درستی تشخیص دادند که اگر بخواهند دست دولت سلطه را از کشور کوتاه و کشور را مستقل کند نباید در درون آن یک فرهنگ غربی اختیار کند، یاداور شد: لذا نقطه اتکای انقلاب خود را بیرون از فرهنگ غربی انتخاب کرد و آن همان اسلام بود.
برای بررسی تاثیر و عملکرد این نگاه، مکتب و جهان بینی می‌توانیم به شخصیتی نظیر شهید سلیمانی و زندگی افرادی که چنین شخصیتی دارند و در این مکتب رشد و نمو می‌کردند توجه کنیم.
البته شهید سلیمانی قله‌ای سلسله جبال است و شخصیت‌هایی مانند شهید حججی و آرمان علی‌وردی در این جهان بینی پرورش یافتند‌.
حدادعادل با اشاره به اینکه طی سال‌های گذشته آمریکا از هیچ اقدامی برای براندازی انقلاب اسلامی کوتاهی نکرد، گفت: کودتا، ترور، جنگ هشت ساله که جنگ جهانی اعلام نشده علیه انقلاب ایران بود و موضوع تحریم که موضوع همیشگی در قبال ایران بود، علیه ایران به کار گرفته شد اما انقلاب اسلامی به مسیر خود ادامه داد.
وی افزود: دشمنان پس از مطالعه کردن درباره نحوه مقابله با انقلاب اسلامی متوجه شدند که باید با این فرهنگ مقابله کنند و میدان اصلی و درگیری و جنگ را به میدان فرهنگی فکری و اعتقادی کشاندند.
حدادعادل افزود: جنگ امروز جنگ فرهنگی است که مقام معظم رهبری سال‌ها پیش از آن به عنوان تهاجم فرهنگی یاد کردند و امروز به عنوان جنگ شناختی ادراکی و جنگ نرم که ابزار گوناگونی دارد در حال وقوع است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: مهمترین ابزار در این جنگ، فضای مجازی است.
دشمن سعی می‌کند از این طریق نسلی جانشین نسل قبلی شود و جوانان تربیت شوند که مثل جوانان ما در سال 57، 58 و 60 فکر نمی‌کنند برنامه آنها این است که میدان درگیری را به این فضا ببرند‌.
در این شرایط باید پرسید آیا نیاز به قرارگاه فرهنگی در کشور وجود ندارد.
حدادعادل گفت: نمی‌شود فرهنگ را دست کم گرفت و از اهمیت میدان غافل شد.
رهبر معظم انقلاب، شورای عالی انقلاب فرهنگی را قرارگاه نامیدند.
یکی از عملکردها و وظایف قرارگاه این است که وضعیت را رصد، دیده‌بانی، مطالعه و کارشناسی کند و نسبت به شرایط اقدام همه جانبه و انجام دهند.
وی با اشاره به موضوع مهندسی فرهنگی گفت: اصطلاح مهندسی فرهنگی عمدتاً از سوی رهبر معظم انقلاب مطرح شد.
مهندسی فرهنگی یعنی اینکه ابزار ما و جایگاه این ابزار در مدیریت فرهنگی کشور چگونه است.
حدادعادل تصریح کرد: مهندسی فرهنگی یعنی اینکه حوزه، دانشگاه، سینما، صدا و سیما مدرسه و همه نهادهای فرهنگی در این نقشه و مهندسی چه نقشی دارند و چگونه باید از آنها در مدیریت فرهنگی کشور استفاده کرد.
مهندسی فرهنگی کار عملی خردمندانه و هوشمندانه دسته جمعی است.
انتهای پیام/