ترامپ دستاوردی کوچک در مذاکرات را بزرگ جلوه میدهد
«جفری کارلینر» با بیان اینکه ترامپ می خواهد با ایران مذاکره کند گفت: نه تنها ترامپ بلکه مردم امریکا مخالف جنگ با ایران بوده و از مذاکره با این کشور به طور جدی حمایت می کنند.

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل – فاطمه محمدی پور: «جفری کارلینر» استاد دانشگاه بوستون امریکا در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا با وجود تمام این لفاظیها قادر است مانع فروش نفت ایران شود و صادرات نفت ایران را به صفر برساند گفت: ترامپ اخیراً تحریمهای اعمال شده علیه صادرات نفت ایران را گسترش داده است.
در طی چند ماه اخیر صادرات نفت ایران کاهش یافته اما بزرگترین مشتری آن یعنی چین، همچنان به خرید نفت از ایران ادامه میدهد.
مشخص نیست که آیا چین در آینده به خرید نفت ایران ادامه خواهد داد یا خیر و تصمیم آن به اختلافات تجاری که با ایالات متحده امریکا دارد بستگی دارد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا ترامپ مایل به مذاکره با ایران بدون در نظر گرفتن «جان بولتون» و «مایک پمئو» است گفت: در مورد روابط ایران و ایالات متحده امریکا اختلافات واضحی بین ترامپ و مشاور امنیت ملی آن جان بولتون و وزیر امور خارجه مایک پومپئو وجود دارد.
به نظر میرسد که این مشاوران خواهان منازعه مسلحانه با ایران هستند اما ترامپ نمیخواهد وارد جنگ با ایران شود.
استاد دانشگاه بوستون افزود: واقعیت این است که ترامپ تلاش کرده نیروهای نظامی ایالات متحده امریکا را در سوریه و افغانستان کاهش دهد و نمیخواهد وارد جنگ با ایران شود.
مردم امریکا خواهان جنگ با ایران نیستند.
وی افزود: ترامپ از برجام خارج شد چون اوباما در مورد آن مذاکره کرده بود.
به طور کلی باید گفت که ترامپ با هر اقدامی که اوباما انجام داده مخالفت میکند.
با این حال، او دوست دارد با ایران مذاکره کند و ادعا میکند که توافقات وی بسیار بهتر از موافقت نامههای گذشته است.
کارلینر در ادامه یادآور شد: ترامپ جهت ایجاد تغییرات جزئی در نفتا و توافقنامه تجاری ایالات متحده امریکا با کانادا و مکزیک مذاکره کرد و سپس ادعا کرد که تغییرات او تحولی بزرگ میباشد.
ممکن است وی در ارتباط با ایران نیز به طور مشابه عمل کند.
استاد دانشگاه بوستون آمریکا در پایان افزود: ترامپ به حمایت یا توافق بولتون و پومپئو برای مذاکره با ایران نیازی ندارد و برای آغاز مذاکرات با انتقاد مواجه نخواهد شد.
زمانی که ترامپ مذاکرات خود را با کره شمالی در مورد سلاحهای هستهای آغاز کرد انتقاداتی در مورد این موضوع در امریکا وجود داشت اما این مخالفتها خیلی جدی نبودند.
در مورد مذاکره با ایران باید گفت که مخالفتها بسیار کمتر بوده و بسیاری از امریکاییها از مذاکره با ایران حمایت میکنند.